Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Gan Himeno-Travers, gan Soks pirmoreiz iekļūst ATP finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gan Himeno-Travers, gan Soks pirmoreiz iekļūst ATP finālā
Džeks Soks
Foto: AP/Scanpix

Spānijas tenisists Daniels Himeno-Travers sestdien Kasablankā 29 gadu vecumā pirmo reizi iekļuva ATP līmeņa vienspēļu turnīra finālā, kurā sacentīsies ar Slovākijas tenisistu Martinu Kližanu. Tikmēr Hjūstonā pirmais fināls būs amerikānim Džekam Sokam.

Daniels Himeno-Travers bija zaudējis visus četrus iepriekšējos ATP pusfinālus – 2010. gadā Štutgartē un Gštādē, 2012. gadā Sanktpēterburgā un visbeidzot pagājušajā gadā Eštorilā. Trīs no iepriekšējiem četriem pusfināliem bija uz viņa mīļākā seguma, kas ir māls.

Sestdien Marokā Himeno-Traveram beidzot izdevās tikt līdz pirmajam ATP finālam, jo viņš pusfinālā atguvās pēc zaudēta 1. seta un ar 6:7(3), 6:4, 6:4 uzveica Jirži Veseliju. Čehijas tenisists Kasablankā ieradās ar septiņu zaudējumu sēriju, guva divas uzvaras, taču līdz sezonas otrajai finālam (pirmajā viņš janvārī uzvarēja Oklendā) tikt nebija lemts.

Arī otrajā pusfinālā uzvarēja tenisists, kurš zaudēja 1. setu. Turklāt Martinam Kližanam mačā pret bosnieti Damiru Džumhuru (4:6, 6:4, 6:0) bija daudz lielākas problēmas. Kližans bija iedzinējos ar setu un breiku. Daudz netrūka, lai pirmo reizi ATP pusfinālā spēlējušais Džumhurs iegūtu dubultbreika pārsvaru. Kližans to nepieļāva un no 2:4 otrajā setā uzvarēja desmit geimos pēc kārtas!

Kližans trešo reizi spēlēs ATP finālā. Viņš uzvarējis abus iepriekšējos – 2012. gadā Sanktpēterburgā un pagājušā maijā Minhenē, abos gadījumos titula mačā uzveicot Fabio Foņīni. Abi finālisti iepriekš tikušies divreiz (abas uz māla). 2010. gadā "Challenger" turnīrā Itālijā ar 6:4, 6:0 uzvarēja Himeno-Travers, bet šogad Kito ATP turnīrā ar 6:3, 5:7, 7:5 uzvarēja Kližans. Fināla sākums rīt plkst. 16:00. Piebilstams, ka Kasablankā pēdējos četros gados uzvarējuši Spānijas tenisisti.

Hjūstonā pirmais vienspēļu fināls būs Vimbldonas dubultspēļu čempionam Džekam Sokam. Sezonas sākumu gurna operācijas dēļ izlaidušais Soks atgriezies visnotaļ iespaidīgi – gan dubultspēlēs (ar Vaseku Pospišilu triumfs Indianvelsā un zaudējums Maiami finālā), gan arī vienspēlēs.

Martā atgriešanos piedzīvojušais Soks šogad vienspēlēs sasniedzis 9-2 bilanci un šodien Hjūstonas finālā ar 7:6(3), 6:3 pieveica Kevinu Andersonu. Ar ļoti pieticīgu uzņemšanas spēles arsenālu zināmais Andersons Soka servi nopietni apdraudēt nespēja un vienīgo breikbumbu, kuru nerealizēja, ieguva cīņas pēdējā geimā, kurā Soks servēja par uzvaru mačā.

Soks trešo reizi spēlēja ATP vienspēļu pusfinālā. Abus iepriekšējos viņš zaudēja pagājušā gada jūlijā, kad Ņūportā piekāpās Leitonam Hjuitam, bet Atlantā zaudēja Džonam Isneram. Soks svētdien Hjūstonas finālā spēkosies ar citu amerikāni Semu Kveriju, kurš izslēdza pagājušā gada čempionu Fernando Verdasko – 7:5, 2:6, 6:4.

"Grand Prix Hassan II". "ATP World Tour 250" turnīrs Kasablankā uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Martin Klizan – Nicolas Almagro6:4 7:6(3)
(3) Jiri Vesely – Aljaz Bedene6:1 6:4
Damir Dzumhur – (6) Andreas Haider-Maurer6:3 6:3
Daniel Gimeno-Traver – Lamine Ouahab6:4 6:3

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Martin Klizan – Damir Dzumhur4:6 6:4 6:0
Daniel Gimeno-Traver – (3) Jiri Vesely6:7(3) 6:4 6:4

"US Men's Clay Court Championships". "ATP World Tour 250" turnīrs Hjūstonā uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(8) Sam Querrey – (1) Feliciano Lopez6:4 6:1
(3) Kevin Anderson – (7) Jeremy Chardy7:5 6:7(6) 7:6(3)
(6) Fernando Verdasco – Teymuraz Gabashvili6:2 6:3
Jack Sock – (5) Santiago Giraldo6:4 6:4

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(8) Sam Querrey – (6) Fernando Verdasco7:5 2:6 6:4
Jack Sock – (3) Kevin Anderson7:6(3) 6:3