Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Viljamsai "sausā" zaudēts sets un izglābšanās ceturtdaļfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsai "sausā" zaudēts sets un izglābšanās ceturtdaļfinālā
Serēna Viljamsa
Foto: Reuters/Scanpix

Ar milzu pūlēm Madrides WTA "Premier Mandatory" turnīra pusfinālu piektdien sasniedza ranga līdere un pagājušā gada čempione Serēna Viljamsa. Amerikāniete ar 6:3, 0:6, 7:5 uzveica Spānijas tenisisti Anabelu Medinu Garigesu. Viljamsa pirmo reizi piecu gadu laikā "sausā" zaudēja setu, bet trešajā setā spēja atspēlēties no 2:4.

Dienas pirmajā mačā pagājušā gada čempione Serēna Viljamsa sacentās ar turnīrā pēdējo palikušo spānieti Anabelu Medinu Garigesu. Viņas kontā ir 10 WTA vienspēļu tituli uz māla (visvairāk starp aktīvajām tenisistēm). Abu vienīgajā iepriekšējā spēlē Viljamsa spānieti pērn Romā uz māla sagrāva ar 6:3, 6:1. Šodien bija daudz grūtāka spēle.

Tās sākums par nepatikšanām gan neko neliecināja. Viljamsa pirmajā setā uzvarēja ar 6:3, vien pēdējā geimā, kurā servēja par uzvaru setā, saskaroties ar nelielām problēmām divu breikbumbu izskatā. Labas serves kārtējo reizi palīdzēja izkļūt no grūtībām.

Otrā seta sākumā Viljamsai nobruka "bekhenda" sitiens, bet pēc tam pazuda arī sitiens ar labo roku. Bez tam amerikāniete spēlēja bez ierastās enerģijas un zaudēja ar 0:6! Nevarētu teikt, ka ranga līdere īpaši centās izvairīties no "sausā" zaudētā seta. Pēdējo reizi uz nulles setā viņa palika 2008. gadā "WTA Championships" turnīrā Dohā, kur ar 7:5, 1:6, 0:6 piekāpās māsai Venusai.

Amerikāniete trešā seta sākumā pārslēdza ātrumus un ātri izvirzījās vadībā ar 2:0. Viljamsa pēc tam neizmantoja iespēju iegūt divu breiku pārsvaru, ko vēlāk nācās nožēlot. Izmantojot pretinieces kļūdas, spāniete uzvarēja četros geimos pēc kārtas – 4:2.

Viljamsa ātri atspēlējās, bet 10. geimā bija divu punktu attālumā no zaudējuma – 4:5, 15:30. Medina Garigesa netrāpīja vienkāršu apvedošo sitienu, neizmantojot iespēju iegūt divas mačbumbas. Spāniete zaudēja gan šo geimu, gan arī visus nākamos, kuru vairs nebija daudz. Viljamsa ļoti nekvalitatīvā mačā izglābās no sensacionāla zaudējuma – 6:3, 0:6, 7:5. Serēnai šodien 45(!) nepiespiestās kļūdas.

"Otrais sets bija spilgts piemērs tam, kā nevajag spēlēt. Nodemonstrēju junioriem, kādam piemēram viņiem nevajadzētu sekot. Cerams, rītdiena man būs labāka," pēc karjeras septītā "sausā" zaudētā seta atzina Viljamsa.

Bez uztraukuma pusfinālu sasniedza Marija Šarapova, kura ar 6:2, 6:4 uzveica Kaju Kanepi. Šarapova kārtējo reizi otrajā setā nedaudz zaudēja koncentrēšanos, kas maču nedaudz pagarināja, taču krievietes uzvara vai pat seta zaudēšana ne brīdi netika apdraudēta. Šarapovai apaļā 20. uzvara pēc kārtas uz māla.

Šarapovas pretiniece pusfinālā būs dienas graujošāko uzvaru guvusī Ana Ivanoviča. Serbiete ar 6:3, 6:1 sakāva vācieti Angeliki Kerberi. Savukārt Viljamsa par vietu savā pirmajā sarkanā māla finālā kopš 2002. gada "French Open" sacentīsies ar Sāru Erani. Itālijas pirmā rakete ceturtdaļfinālā ar 6:4, 6:3 uzveica Jekaterinu Makarovu.

"Mutua Madrid Open", WTA "Premier Mandatory" turnīrs

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Serena Williams – Anabel Medina Garrigues6:3 0:6 7:5
(2) Maria Sharapova – Kaia Kanepi6:2 6:4
(16) Ana Ivanovic – (6) Angelique Kerber6:3 6:1
(7) Sara Errani – Ekaterina Makarova6:4 6:3

     [+] [-]

, 2013-05-10 16:05, pirms 11 gadiem
Trešo setu redzēju, patiesībā biju pret Serēnu, katra sensācija laba lieta, žēl, ka tā arī izpalika