Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Stīvensai fiasko Dohā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Stīvensai fiasko Dohā
Venusa Viljamsa
Foto: Reuters/Scanpix

Dohā notiekošā WTA "Premier 5" turnīra 1. kārtu nav spējusi pārvarēt ASV otra labākā tenisiste Slouna Stīvensa, kura spēlēja bez iedvesmas un divos setos kapitulēja čehietei Petrai Cetkovskai. Vienspēļu turnīrs beidzies arī Robertai Vinči, kura šogad vienspēlēs vēl nav uzvarējusi nevienā spēlē.

Slouna Stīvensa ar Petru Cetkovsku, kura Dohā izgāja kvalifikāciju, iepriekš bija tikusies divreiz, čehietei gan 2012. gada, gan 2013. gada Vimbldonā uzveicot trīs setos. Arī šodien ASV otrajai raketei klājās ļoti grūti, taču uzvarēt nebija lemts – 5:7, 1:6.

Stīvensa izgāza abu setu zākumu – 1. setā viņa zaudēja pirmos deviņus punktus, bet 2. seta ievadā Cetkovskai izdevās pat 11 pēc kārtas uzvarētu punktu sērija. Ja pirmajā gadījumā Slounai izdevās atspēlēties, tad otrajā ne. Stīvensa 1. seta galotnē netika līdz taibreikam, 12. geimu un līdz ar to arī visu setu pabeidzot ar "forehand" sitienu tīklā. 2. setā Stīvensa īpaši necentās kaut ko mainīt un tik vien spēja, kā tikt pie goda geima. Amerikāniete maču noslēdza ar 37 nepiespiestajām kļūdām. Stīvensai jubilejas 100. zaudējums karjerā.

No izsētajām tenisistēm 1. kārtu nav pārvarējusi arī Roberta Vinči. Itālijas otrā rakete šogad jau ir uzvarējusi dubultspēļu "Grand Slam" turnīrā (Melburnā triumfs kopā ar Sāru Erani), bet vienspēlēs viņai apbrīnojami vēl nav izdevies tikt pie uzvaras, šodien ciešot jau piekto neveiksmi pēc kārtas 2014. gada sezonā – 3:6, 3:6 pret Cvetanu Pironkovu. Vinči šogad vēl zaudējusi arī Anai Konjuhai, Erani, Čī Čenai un Eļinai Svitoļinai. Dubultspēles šonedēļ itālietei bez šaubām ir daudz svarīgākas par individuālajām sacensībām, jo abas ar Erani (pērn uzvarēja Dohā) var zaudēt ranga 1. vietu.

No iepriekšējo gadu čempionēm Dohā šoreiz bija tikai 2006. gada uzvarētāja Nadja Petrova. Viņa sezonas sākumu izlaida mātes nāves dēļ, bet Dohas turnīram bija spiesta kvalificēties. Gūstot divas uzvaras priekšsacīkstēs, Petrova pamatturnīra 1. kārtā atdūrās pret Šuaju Pungu – 6:7(5), 5:7. Petrovai bija ļoti labas iespējas uzvarēt, taču viņa nespēja izservēt abus setus. Petrovai šodien septītais zaudējums pēc kārtas WTA pamatturnīros. Pēdējo uzvaru viņa guva pagājušā gada maijā Madridē, kur tika līdz 2. kārtai.

Prestižajā Dohas turnīrā šonedēļ piedalās septiņas tenisistes no ranga pirmā desmitnieka. Visas trīs nespēlējošās gan ir vislielākas zvaigznes – savainojumu dēļ Katarā šogad nav nedz abu pagājušā gada finālistu Viktorijas Azarenkas (pēdējo divu gadu čempione) un Serēnas Viljamsas, kā arī Marijas Šarapovas. Viņa ir noslogota Soču olimpiādē, kur strādā ASV televīzijā.

Viena no māsām Viljamsām šonedēļ Dohā ir gan – Venusa Venusa turnīru sāka ar iespaidīgu sniegumu 6:2, 6:2 uzvarā pār Petru Martiču. Arī Venusas nākamā pretiniece būs Petra, tikai jau daudz nopietnāks pārbaudījums – Čehijas pirmā rakete Petra Kvitova. Par viņas pašreizējo kondīciju gan ir šaubas, jo Kvitova kopš izgāšanās Melburnā ("Australian Open" 1. kārtā zaudējums 88. vietā esošajai Luksikai Kumkumai) nav spēlējusi slimības dēļ, izlaižot gan Parīzes "Premier" turnīru, gan arī Federācijas kausa ceturtdaļfinālu. Venusa savulaik ir uzvarējusi Dohā, šeit triumfējot 2008. gadā, kad Doha uzņēma "WTA Championships".

"Qatar Total Open 2014". WTA "Premier 5" turnīrs Dohā uz "hard" seguma

1. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
Tsvetana Pironkova – (11) Roberta Vinci6:3 6:3
Petra Cetkovska – (14) Sloane Stephens7:5 6:1
Annika Beck – Mona Barthel7:6(5) 6:2
Su-Wei Hshieh – Flavia Pennetta7:5 6:3
Shuai Peng – Nadia Petrova7:6(5) 7:5
Venus Williams – Petra Martic6:2 6:2

Atlikušās 1. kārtas spēles

Spēle
(9) Ana Ivanovic – Daniela Hantuchova
(10) Dominika Cibulkova – Alisa Kleybanova
(12) Samantha Stosur – Marina Erakovic
(15) Eugenie Bouchard – Bethanie Mattek-Sands
(16) Kirsten Flipkens – Lucie Safarova
Sorana Cirstea – Alla Kudryavtseva
Kaia Kanepi – Varvara Lepchenko
Karin Knapp – Caroline Garcia
Kristina Mladenovic – Jana Cepelova
Yvonne Meusburger – Mirjana Lucic-Baroni
Monica Niculescu – Fatma Al Nabhani
Anastasia Pavlyuchenkova – Tadeja Majeric
Andrea Petkovic – Yanina Wickmayer
Karolina Pliskova – Cagla Buyukakcay
Magdalena Rybarikova – Francesca Schiavone
Elina Svitolina – Klara Zakopalova
Stefanie Voegele – Alize Cornet
Shuai Zhang – Maryna Zanevska

Piezīme: ar 13. numuru bija izlikta Karla Svaresa Navarro, taču spāniete turnīrā nepiedalījās elkoņa savainojuma dēļ.

     [+] [-]

, 2014-02-10 21:38, pirms 10 gadiem
Vinci vairs nevelk atruma pilniba,dubultenes viss labi, bet vienspeles viss ir aizgajis pa deli,, vai tas ir nogurums no daudzam spelem sakrajies, bet nu izskatas vienkarsi drausmigi, neskrien vairs pec bumbinam vispar!