Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Bušāra pirmoreiz pieveic "blēdi" Šarapovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bušāra pirmoreiz pieveic "blēdi" Šarapovu
Džīnija Bušāra
Foto: Reuters/Scanpix

Marijas Šarapovas otrais turnīrs pēc dopinga diskvalifikācijas izciešanas beidzās ar zaudējumu Madrides turnīra 2. kārtā pret Juženiju Bušāru – 5:7, 6:2, 4:6. Kanādas tenisistei tā ir pirmā uzvara piecos mačos pret Šarapovu.

Bušāra, kura pirms profesionālās karjeras sākšanas bija Šarapovas fane, tāda vairs nav, neslēpjot savus uzskatus par titulētās Krievijas tenisistes diskvalifikāciju. Džīnija Šarapovu nosauca par blēdi, kurai nedrīkstēja ļaut atgriezties tenisā. Bušāra līdz šim Šarapovu ne reizi nebija uzvarējusi, turklāt iepriekšējās četrās spēlēs bija spējusi Mašai atņemt tikai vienu setu. Pirmdienas vakarā Madridē viņa bija ļoti apņēmusies bēdīgo statistiku uzlabot.

Šarapova dominēja visa mača garumā, abos zaudētajos setos viņu iegāza vāja spēle ar otro servi un ļoti daudz nepiespiesto kļūdu (attiecīgi 21 un 20, kamēr vidējā setā tikai 8). Šarapova 1. setu zaudēja no breika pārsvara.

3. setā no trešajam līdz piektajam geimam trīs reizes pēc kārtas bija 0:40 situācijas un allaž servētājai izdevās uzvarēt geimā, turklāt Šarapova tādā veidā servi nosargāja divreiz. Šarapova kritiskos brīžos teicami servēja, bet Bušāras vienīgajā uzvarētajā geimā no 0:40 palīdzēja pretiniece – Šarapova divreiz pārforsēja ar uzbrukumiem vājām otrajām servēm.

Septītajā geimā atkal bija 0:40, kas Šarapovai bija jau trešais tāds serves geims pēc kārtas. Un šoreiz viņai izglābties neizdevās, netiekot galā ar jau pašu pirmo breikbumbu. Šarapova kļūdījās otrās serves izspēlē. Maša tūlīt viegli atspēlēja breiku un panāca neizšķirtu – 4:4. Viņai bija jāuzvar arī nākamajā geimā, taču Šarapova no 40:15 pieļāva četras nepiespiestās kļūdas pēc kārtas, kad Bušāra lieliski aizsargājās.

Kad Bušāra servēja par uzvaru mačā, Šarapova ieguva divas breikbumbas pēc kārtas, taču jau atkal svarīgos brīžos nospēlēja neprecīzi – viņai no 15:40 trīs "backhand" kļūdas pēc kārtas, dodot Bušārai mačbumbu. Tā atspēlēta ar tīkla palīdzību, bet Džīnijai ar labu pirmo servi izdevās nopelnīt otro mačbumbu, kas tika izmantota, ar diagonālo "forehand" sitienu, izstumjot Šarapovu no laukuma.

Dominējušajai un agresīvāk spēlējušai Šarapovai tīri uzvarētajās izspēlēs bija liels 44-20 pārsvars, taču viņai arī krietni vairāk nepiespiesto kļūdu: 49-27. Šarapova maču zaudēja, neskatoties uz vairāk iegūtiem punktiem (112-107), šim pārsvaram rodoties uz graujoši uzvarētā 2. seta rēķina. Spēle ilga 2:51 stundu.

Bušāra 3. kārtā sacentīsies ar turnīra pirmo numuru Andželiki Kerberi, kur izglābās no zaudējuma mačā pret Kateržinu Sinjakovu – 6:2, 1:6, 7:5. Čehijas tenisiste pēdējā setā no 5:3 vairs neuzvarēja nevienā geimā, atduroties pret Vācijas tenisistes aizsardzību.

  +4 [+] [-]

, 2017-05-09 00:53, pirms 7 gadiem
Ženijai vajag Nike formā ģērbtas Šarapovas katru dienu pretī. Ātri vien būtu atpakaļ topā. Tāda motivācija acīmredzami atņemt garajai daļu no Nike sponsornaudas
Bļāvēja vēl nespēj turēt 3 intensīvus setus, bet nu pieredze ļāva lasīt Bušāras 3 sitienus uz priekšu

     [+] [-]

, 2017-05-09 08:00, pirms 7 gadiem
"Blēde" Smieklīgi!

  -1 [+] [-]

, 2017-05-09 09:40, pirms 7 gadiem
Tā Bušāra likās tāda sakarīga, bet pēc tā teiktā par dopingu(par kuru vēl strīdās) radās iespaids, ka viņa ne sūda nezin un ar vāju intelektu.

Bet vispār pārsteidza viņas spēle, tā tad vienkārši motivācijas trūcis visu laiku. Brīnos kā pasniedza beigās roku... Varēja manīt, ka Šarapovai trūkst spēļu prakses, vēl nav ''uzsūkusies''.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-09 14:07, pirms 7 gadiem
Kāds reitings bùs Marijai pēc Madrides?

  +2 [+] [-]

, 2017-05-09 15:50, pirms 7 gadiem
"Blēde", jo???

     [+] [-]

, 2017-05-09 16:42, pirms 7 gadiem
Okjeens rakstīja: "Blēde", jo???
...jo blēdījās, lietojot pie dopinga pieskaitīto mildronātu!!!

     [+] [-]

, 2017-05-09 16:42, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Kāds reitings bùs Marijai pēc Madrides?
Kuru tas interesē? Visi turnīri dod viņai WC.