Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Brāļi Podžus sasniedz "Future" pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Brāļi Podžus sasniedz "Future" pusfinālu
Jānis Podžus
Foto: Kaspars Volonts, LTS

Brāļi Jānis un Mārtiņš Podžus otro nedēļu pēc kārtas iekļuva "Future 10 000" sērijas turnīra pusfinālā dubultspēlēs, labāko četrinieku sasniedzot Leimenā. Abi sacensības turpina arī vienspēlēs, kur tikuši līdz 2. kārtai.

Tāpat kā pagājušajā nedēļā Hambahā, arī šonedēļ Leimenā abiem brāļiem, lai tiktu līdz pusfinālam, bija jāgūst tikai viena uzvara. Iepriekšējā turnīrā tas bija, pateicoties tam, ka viens mačs nenotika pretinieku izstāšanās dēļ. Savukārt šoreiz abi no 1. kārtas bija brīvi, jo turnīrā izlikti ar 4. numuru.

Brāļi 2. kārtas mačā jeb ceturtdaļfinālā ar 6:3, 6:2 sagrāva mājiniekus Adrianu Obertu un Paulu Vērneru. Iekļūšana pusfinālā garantē sešus reitinga punktus. Arī par vietu finālā būs jāsacenšas ar Vācijas komandu – Kevins Kravjecs/Hanness Vāgners. Viņi izlikti ar 2. numuru.

Abi brāļi turnīru Vācijā, kur sacensības notiek telpās uz "hard" seguma, turpina arī vienspēlēs, kur tikuši līdz 2. kārtai, tādā veidā katrs nopelnot pa punktam. Mārtiņš 1. kārtas barjeru pārvarēja jau vakar, bet ranga 781. vietā esošais Jānis to izdarīja šodien, ar 6:3, 7:6(4) uzveicot mājinieku Sebastianu Zahu (#1968). Jānis 2. setā izlaida 5:1 pārsvaru, bet spēja saņemties un izvairīties no papildus seta spēlēšanas.

Mārtiņš, kurš šonedēļ rangā atrodas 745. vietā, rīt sacentīsies ar Vācijas tenisistu Dominiku Madenu (#1849), bet Jāņa pretinieks būs ar 2. numuru izliktais amerikānis Konors Smits (#374).