Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

"WTA Championships" no 2014. gada notiks Singapūrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"WTA Championships" no 2014. gada notiks Singapūrā
Foto: AFP/Scanpix

WTA šodien paziņoja, ka no 2014. līdz 2018. gadam sezonas finālturnīrs "WTA Championships" notiks Singapūrā. Tā kļūs par pirmo Āzijas pilsētu, kas uzņems nozīmīgo turnīru.

Cīņā par "WTA Championships" rīkošanas tiesību iegūšanu Singapūra uzveica Tjaņdziņu un Montereju. Šogad pēdējo reizi no trim gadiem turnīrs notiks Stambulā.

Āzijā līdz šim nozīmīgais turnīrs vēl nav noticis, bet šim reģionam ir pieredze ekvivalenta vīriešu turnīra rīkošanā – "Masters Cup" (tagad "ATP World Tour Finals") savulaik noticis Tokijā un Šanhajā.

No nākamā gada dāmu sezonas finālturnīrā piedalīsies ne tikai sezonas labākās astoņas tenisistes vienspēlēs, bet arī labākie astoņi dueti. Līdz šim spēlēja tikai četras labākās pāru sacensību meistares. Turnīra balvu fonds tiks palielināts par pusmiljonu un sasniegs 6.5 miljonus dolāru.

Paredzams, ka sacensības notiks "Sports Hub" kompleksā, kura celtniecība tikšot pabeigta nākamā gada pirmajā ceturksnī. Tā izmaksas tiek lēstas 1.05 miljarda dolāru apmērā. Iespaidīgais komplekss būs ar 55 000 sēdvietām galvenajā arēnā, kurā būs ievelkamais jumts. Bez tam būs arī 13 000 vietu ietilpīga slēgtā arēna.