Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Viljamsa tomēr neatgriezīsies Indianvelsā, izlaidīs arī Dohas turnīru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsa tomēr neatgriezīsies Indianvelsā, izlaidīs arī Dohas turnīru
Serēna Viljamsa
Foto: AP/Scanpix

Jaunnedēļ startējošais Dohas WTA "Premier" turnīrs zaudējis vēl vienu zvaigzni, jo par nespēlēšanu Katarā paziņojusi Serēna Viljamsa. Ranga līdere arvien nav atlabusi no muguras savainojuma. Viljamsa arī paziņoja, ka tomēr nespēlēs Indianvelsā, kur plānoja atgriezties pēc 13 gadu pārtraukuma.

Viljamsa pēdējo maču aizvadīja 19. janvārī Melburnā, kur "Australian Open" 4. kārtā ar 6:4, 3:6, 3:6 piekāpās Anai Ivanovičai. Pēc mača kļuva zināms, ka amerikānietei ir muguras savainojums dēļ. To izdziedēt pagaidām vēl nav izdevies, tāpēc ranga līdere jaunnedēļ nespēlēs Dohā.

Tādējādi Dohas turnīrs zaudējis abas pagājušā gada finālistes – Viljamsu pērn finālā uzveikusī Azarenka nedēļas sākumā dalību no prestižā "Premier" turnīra atsauca pēdas savainojuma dēļ.

Viljamsas nākamais turnīrs, visticamāk, būs 18. martā Maiami startējošais "Sony Open". Serēna pirms tam bija ieplānojusi spēlēt arī lielajā turnīrā Indianvelsā (sākums 5. martā), taču šodien atsauca savu dalību no turnīra, kurā nav spēlējusi 13 gadus: "Pēc rūpīgas izvērtēšanas esmu nolēmusi šogad neatgriezties Indianvelsā. Vēlu visu to labāko visiem ar turnīru saistītajiem."

Māsas Viljamsas prestižo Indianvelsas turnīru boikotē kopš 2001. gada. Toreiz abām bija jātiekas pusfinālā, bet 20 minūtes pirms paredzētās spēles sākuma Venusa paziņoja par nespēlēšanu. Abas māsas tika izsvilptas. Viljamsa finālā uzveica Kimu Klijstersu, vēlāk paziņojot, ka šajā Kalifornijas turnīrā vairs nekad neatgriezīsies.

Tenisistu tēvs un tā laika treneris atklāja, ka fināla laikā dzirdējis viņiem veltītus rasistiskus saukļus. Iedvesmojoties no filmas par Nelsonu Mandelu, Viljamsa nolēma piedot Indianvelsas faniem un atgriezties šajā turnīrā, taču pārdomājusi.