Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vašingtonas pusfinālos bez Berdiha un Verdasko

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vašingtonas pusfinālos bez Berdiha un Verdasko
Markoss Bagdatis
Foto: AP/Scanpix

Noskaidrojušies Vašingtonas ATP "World Tour 500" turnīra pusfinālisti. Viņu vidū negaidīti nav nedz Tomaša Berdiha, nedz Fernando Verdasko, kuri ceturtdaļfinālā piekāpās attiecīgi Ksajvēram Malisam un Markosam Bagdatim.

Pirmie kortā devās Vimbldonas pusfinālists Berdihs un beļģis Maliss. Spēle sākās pusdienlaikā, un šādos apstākļos komfortablāk jutās Maliss, uzvarot trīs setos – 6:4, 3:6, 6:2. Pēc spēles sajūsmā ar agro spēles laiku nebija Čehijas pirmais numurs Berdihs, kurš, sakarā ar lietus ietekmēto iepriekšējo spēļu dienu, nebija pietiekami atpūties: "Nebiju vēl pamodies. Varbūt nākamgad šeit nebūšu. Ja tev patīk turnīrs un vieta, tu vēlies atgriezties, taču pēc šādas pieredzes... Redzēsim..."

Turnīra organizatori aizstāvības sakarā teikuši, ka Berdihs pirmais spēlējis tāpēc, ka ilgāks laiks atpūtai bijis nepieciešams kiprietim Bagadatim, kurš divos setos apspēlēja Spānijas otro numuru Fernando Verdasko – 7:6(3), 6:4. Arī šis rezultāts uzskatāms par pārsteigumu. Taisnības labad gan jāsaka, ka Verdasko šajā turnīrā diez ko pārliecinošs nav bijis un varēja izstāties jau pirmajā mačā pret vācieti Mihaelu Bereru, kurš, esot vadībā ar setu, neprata izservēt otro un pēcāk kapitulēja trīs setos.

Maliss un Bagdatis veidos vienu pusfināla pāri, bet otrajā tiksies argentīnietis Davids Nalbandjans un Horvātijas pirmais numurs Marins Čiličs. Nalbandjans smagā spēlē tika galā ar vēl vienu tenisistu, kurš cenšas atgūt formu pēc savainojumu – francūzi Žilu Simonu (iepriekšējā kārtā divos setos sasists Endijs Rodiks). Nalbandjanam panākums trīs setos ar 3:6, 6:2, 6:3. Simons spēles gaitā bija priekšā ar setu un breiku, taču vājas servēšanas dēļ līdz uzvarai neprata aizsniegties. Savukārt Čiličs, kurš tagad uzskatāms par turnīra galveno favorītu, divos setos tika galā ar pēdējo pāris nedēļu laikā teicamā formā esošo serbu Janko Tipsareviču – 7:6(4), 6:4.

Abas pusfinālu cīņas sestdien. Pirmajā no tām plkst. 20:00 (pēc Latvijas laika) kostā dosies Maliss un Bagdatis. Savstarpējos mačos 2-0 Bagdatim, bet naktī uz svētdienu plkst. 2:30 labāko noskaidros Nalbandjans un Čiličs. Savstarpējos mačos argentīnietim 1-0. Pirms četriem gadiem Deivisa kausā 6:1, 6:1, 6:2. Jāteic gan, ka toreiz Čiličs vēl bija tālu no tā līmeņa, kādā atrodas pašreiz, savukārt Nalbandjans bija labākajā formā.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

     [+] [-]

, 2010-08-07 14:21, pirms 14 gadiem
Brāļi Braieni vakar arī kā korķi izlidoja ārā!