Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Robsone Madridē sagrauj Radvaņsku

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Robsone Madridē sagrauj Radvaņsku
Lora Robsone
Foto: Reuters/Scanpix

Šokējošu zaudējumu Madrides WTA "Premier Mandatory" turnīrā pirmdien piedzīvoja Polijas labākā tenisiste Agņeška Radvaņska, kura spēja uzvarēt tikai četrus geimus pret Loru Robsoni – 3:6, 1:6. Turnīrs beidzies arī Austrālijas pirmajai raketei Samantai Stousurai, kura piekāpās spānietei Karlai Svaresai Navarro.

Robsone sagrauj bezspēcīgo Radvaņsku

Polijas pirmajai raketei Agņeškai Radvaņskai tā bija pirmā tikšanās ar Loru Robsoni (WTA 41.). Aga tā arī nespēja neko neizdarīt pret ļoti agresīvi spēlējošo Robsoni, kurai izdevās "ar spēku apspēlēt prātu". Radvaņska savu servi noturēja tikai trīs reizes. Katrai tenisistei mačā pa 29 nepiespiestajām kļūdām (Radvaņskai ļoti neraksturīgi), tikmēr tīri uzvarētajās izspēlēs Robsonei nospiedošs 29:9 pārsvars.

19 gadus vecā Robsone pirmo reizi spēlē Madridē, Spānijas galvaspilsētā 1. kārtā ar 6:7(4), 6:2, 6:2 uzveicot slovākieti Magdalēnu Ribarikovu. Robsone līdz šai nedēļai kopš "Australian Open" nebija uzvarējusi divos mačos pēc kārtas (neskaitot Federācijas kausu).

Uzvara pret Radvaņsku pagājušā gada labākajai jaunpienācējai ir trešā uzvara pret pirmā desmitnieka tenisistēm. Iepriekšējās divas gūtas "Grand Slam" turnīros – pērn Ņujorkā pret Na Lī un šogad Melburnā pret Petru Kvitovu.

Radvaņska, kura, starp citu, kļuvusi par blondīni, ir ceturtā Top 10 tenisiste, kurai Madrides turnīrs jau beidzies. Pirms polietes zaudēja arī Lī, Karolīna Vozņacki un Samanta Stousura. Viņas spēle pret Karlu Svaresu Navarro bija prognozējami haotiska. Galvenokārt, Stousuras sliktās formas dēļ. Savukārt spāniete Madridē ieradās pēc vilšanās Oeirašas finālā, kurā viņa servēja par uzvaru pirmajā setā, taču netika ar uzdevumu galā un divos setos zaudēja Anastasijai Pavļučenkovai.

Sestdienas neveiksmi gan Svaresa Navarro bija ātri aizmirsusi un šodien sāka ar 3:0 izrāvienu, kas bija divu breiku vērtībā. Nākamos četrus geimus uzvarēja Stousura. Austrāliete 11. geimā trešo reizi setā zaudēja savu servi, bet spāniete jau atkal nespēja izservēt setu – jāspēlē taibreiks. Tajā Karla izlaida 6:3 pārsvaru, tomēr beigās prata uzvarēt ar 9:7.

Stousura otrajā setā izturēja līdz sestajam geimam. Tiklīdz tika zaudēta sava serve, Austrālijas pirmā rakete spēlē vairs atpakaļ netika un piedzīvoja zaudējumu ar 6:7(7), 2:6. Stousura uzvarēja pirmās divas spēles pret Svaresu Navarro, bet nākamajos divos mačos zaudēts. Bez šodienas neveiksme arī Londonas olimpiādē – 6:3, 5:7, 8:10. Stousura šogad nevienā turnīrā nav tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu.

Svaresa Navarro 2. kārtā sacentīsies ar Igaunijas pirmo raketi Kaju Kanepi. Interesanti, ka abas pēdējo reizi tikās piektdien Portugālē, kur Kaja bija bezspēcīga – 4:6, 1:6.

Ranga vicelīdere Marija Šarapova sacentās ar rumānieti Aleksandru Dulgeru. Abām tā bija otrā savstarpējā tikšanās. Pirms diviem gadiem Maiami Šarapova izglābās no zaudējuma – 3:6, 7:6(6), 7:6(5). Dulgeru trešajā setā pie 5:4 nespēja izservēt maču. Arī šodienas spēle sanāca sīvāka nekā tika prognozēts.

Šarapova šodien pirmajā setā pārāk daudz kļūdījās (23 nepiespiestās kļūdas) un septītajā geimā pēc "bekhenda" sitiena tīklā zaudēja savu servi – 3:4. Atspēlēties izdevās jau nākamajā geimā. Dulgeru 12. geimā bija iespēja tikt līdz taibreikam, taču Šarapova to nepieļāva un setu noslēdza ar trešo setbumbu – 7:5.

Otrā seta ievadā Dulgeru nerealizēja divas breikbumbas un drīz vien bija spiesta atzīt sakāvi. Šarapova spēlēja "tīrāk", kamēr Dulgeru nespēja noturēt pirmā seta līmeni. Šarapova šodien guva 17. uzvaru pēc kārtas uz māla seguma – 7:5, 6:2. Sērija skaitīta no pagājušā gada uzvaras Romā. Kopš tā laika Šarapova nepārspēta arī pērn "French Open" un šogad Štutgartē.

23 gadus vecā Dulgeru 2009. gadā no kvalifikācijas uzvarēja Varšavā. Gadu vēlāk Polijā uz māla tituls tika aizstāvēts. Divas uzvaras Varšavā ir pagaidām vienīgie Dulgeru tituli WTA līmenī. Sportistes karjerā iejaukušies ceļgala savainojumi, kas atņēmuši ļoti daudz laika.

Tagad rumāniete beidzot atgriezusies un izskatās vesela. 2011. gada aprīlī Dulgeru sasniedza reitinga rekordu ar 26. vietu, bet šobrīd atrodas tikai 334. pozīcijā. Tā rezultātā Madridē nācās spēlēt kvalifikāciju, kurai Aleksandra pāri tika ar divām trīs setu uzvarām.

Azarenka atspēlē sešas setbumbas, uzvar divos taibreikos

Šodien Madridē noslēdzās 1. kārta, kā arī tika aizvadīta daļa 2. kārtas spēļu. Pašā vakarā pirmo maču kopš marta vidus aizvadīja Viktorija Azarenka. Baltkrieviete nebija spēlējusi kopš Indianvelsas turnīra, kur potītes savainojuma dēļ neizgāja uz ceturtdaļfinālu. Azarenkas pretiniece bija pagājušajā nedēļā Oeirašā karjeras pirmo māla titulu izcīnījusī Pavļučenkova.

Azarenka uzvarēja visas trīs iepriekšējās spēles pret Pavļučenkovu, tiesa, divos gadījumos nācās spēlēt trīs setus. Pirmajā mačā pēc ilgas pauzes Vika izskatījās diezgan labi. Līdz bija jāspēlē setu galotnes. Abos setos Azarenkai radās pamatīgas problēmas ar finiša līnijas šķērsošanu.

Pavļučenkova pie 3:5 ar savu servi atspēlēja četras setbumbas, vēl divas viņai izdevās novērst nākamajā geimā, kurā servēja bijusī ranga līdere. Pirmā seta uzvarētāja noskaidrojās taibreikā. Tajā lielisku iespēju garām palaida Pavļučenkova, no 6:3 nerealizējot nevienu no trim setbumbām. Dramatiskā galotnē Azarenka ar devīto setbumbu beidzot spēja uzvarēt – 7:6(8).

Neskatoties uz sāpīgi zaudēto pirmo setu, Pavļučenkova otrajā setā pavisam nesabruka, tiesa, iepriekš uzņemot tempu noturēt nespēja. Azarenka breiku ieguva ceturtajā geimā (3:1), bet divus geimus vēlāk nespēja panākt divu breiku pārsvaru. Kā vēlāk izrādījās, viņai to nācās nožēlot, jo Azarenka pie 5:3 nespēja izservēt maču. Ar diviem "esiem" geimā bija par maz, Pavļučenkova teicami darbojās garajās izspēlēs no gala līnijas.

Pavļučenovai ar pretinieces kļūdu palīdzību izdevās iegūt vēl vienu breiku un pie 6:5 servēt par uzvaru otrajā setā. Nastjai bija perfekta pozīcija – 40:0 pie savas serves. Tāpat kā pirmajā setā, arī šoreiz krieviete izniekoja trīs setbumbas. Kad pirmā tika palaista vējā ar nesakarīgu "dropšotu", Pavļučenkova sāka sist autā ar labo roku. Otrā seta taibreikā iztika bez drāmas – Azarenkai pirmajā spēlē pēc nepilnu divu mēnešu pauzes smaga uzvara ar rezultātu 7:6(8), 7:6(3).

"Mutua Madrid Open", WTA "Premier Mandatory" turnīrs

1. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Serena Williams – Yulia Putintseva7:6(5) 6:1
(2) Maria Sharapova – Alexandra Dulgheru7:5 6:2
(3) Victoria Azarenka – Anastasia Pavlyuchenkova7:6(8) 7:6(3)
(4) Agnieszka Radwanska – Tsvetana Pironkova6:2 6:4
Madison Keys – (5) Na Li6:3 6:2
(6) Angelique Kerber – Su-Wei Hsieh3:6 6:3 6:2
(7) Sara Errani – Urszula Radwanska6:3 6:1
(8) Petra Kvitova – Yanina Wickmayer4:6 7:5 6:4
Carla Suarez Navarro – (9) Samantha Stosur7:6(7) 6:2
Yaroslava Shvedova – (10) Caroline Wozniacki6:2 6:4
(11) Nadia Petrova – Camila Giorgi6:3 4:6 6:4
Varvara Lepchenko – (12) Roberta Vinci6:1 1:6 6:2
(13) Maria Kirilenko – Klara Zakopalova6:3 2:1 (Zakopalova izstājās)
(14) Marion Bartoli – Elena Vesnina6:3 3:0 (Vesnina izstājās)
(15) Dominika Cibulkova – Lesya Tsurenko6:3 6:2
(16) Ana Ivanovic – Bethanie Mattek-Sands6:7(10) 6:3 6:2
Alize Cornet – Kiki Bertens7:5 7:6(8)
Anabel Medina Garrigues – Stefanie Voegele6:3 6:3
Chanelle Scheepers – Jelena Jankovic6:7(1) 6:3 6:3
Christina McHale – Shuai Peng7:5 5:7 6:1
Daniela Hantuchova – Sloane Stephens6:3 7:5
Ekaterina Makarova – Lucie Safarova6:2 7:5
Julia Goerges – Bojana Jovanovski6:4 6:1
Kaia Kanepi – Flavia Pennetta6:3 6:7(6) 6:2
Kristina Mladenovic – Silvia Soler-Espinosa6:1 6:1
Kirsten Flipkens – Mona Barthel6:4 6:1
Laura Robson – Magdalena Rybarikova6:7(4) 6:2 6:2
Lourdes Dominguez Lino – Simona Halep6:2 4:6 6:4
Maria-Teresa Torro-Flor – Francesca Schiavone6:2 7:5
Sabine Lisicki – Sofia Arvidsson6:3 6:1
Sorana Cirstea – Ayumi Morita3:0 (Morita izstājās)
Svetlana Kuznetsova – Jie Zheng6:2 6:3

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Serena Williams – Lourdes Dominguez Lino
(2) Maria Sharapova – Christina McHale
(3) Victoria Azarenka – Ekaterina Makarova
Laura Robson – (4) Agnieszka Radwanska6:3 6:1
(6) Angelique Kerber – Alize Cornet6:4 6:2
(7) Sara Errani – Sorana Cirstea
(8) Petra Kvitova – Daniela Hantuchova
(11) Nadia Petrova – Svetlana Kuznetsova
(14) Marion Bartoli – Maria-Teresa Torro-Flor
(13) Maria Kirilenko – Kristina Mladenovic
(15) Dominika Cibulkova – Sabine Lisicki
(16) Ana Ivanovic – Chanelle Scheepers
Carla Suarez Navarro – Kaia Kanepi
Madison Keys – Anabel Medina Garrigues
Julia Goerges – Varvara Lepchenko
Yaroslava Shvedova – Kirsten Flipkens
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-05-06 22:24, pirms 11 gadiem
wtatennis.com ranga tabulā viņa tiek rakstiski saukta par Lauru Robsoni un šajās tabulās ar rezoltātiem viņa arī ir Laura.

     [+] [-]

, 2013-05-07 10:49, pirms 11 gadiem
Jaunā tenisiste ir perspektīva, nav brīnums, ka uzvarēja Agnešku, kura nav formā. Vozņacki zaudējums gan vairs īpaši neizbrīna, pirmajā vietā jau arī nebija tādēļ, ka bija vislabākā