Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kvitova sakauj Pekinas čempioni Mugurusu un turpina cīņu par Singapūru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kvitova sakauj Pekinas čempioni Mugurusu un turpina cīņu par Singapūru
Petra Kvitova
Foto: AFP/Scanpix

Astoto uzvaru pēc kārtas trešdien Pekinā svinēja Petra Kvitova, kura ļoti viegli tika galā ar pagājušā gada čempioni Garbinji Mugurusu (6:1, 6:4), saglabājot cerības kvalificēties "WTA Finals" turnīram, kas mēneša beigās notiks Singapūrā.

Kvitova šogad vēl neredzēti labu formu atrada pagājušajā nedēļā Uhaņā, tādā pašā kondīcijā ierodoties Pekinā. Tur šodien ar 6:1, 6:4 dominējošā tenisā sakauta arvien blāvi spēlējošā Garbinje Mugurusa.

Spānijas tenisiste pērn kļuva par šī turnīra čempioni, bet šonedēļ var priecāties par divu kārtu pārvarēšanu. Atklāta vienaldzība mačā pret ļoti motivēto un labi koncentrējušos Kvitovu noveda pie loģiska zaudējuma.

Kamēr Mugurusai šajā turnīrā īsti neko nevajadzēja, jo viņa ir labās pozīcijās, lai kvalificētos "WTA Finals" (pašreiz 6. vieta), Kvitova šodien zaudēt nevarēja atļauties. Un tieši tāda pati situācija viņai būs piektdien ceturtdaļfinālā, kad būs nepieciešama uzvara pār Medisonu Kīsu.

Zīmīgi, ka arī amerikāniete pašreiz cīnās par Singapūru un sezonas kopvērtējumā atrodas 8. vietā – pozīcijā, kas viņu šodien ved uz "WTA Finals". Situācija, protams, vēl var būtiski mainīties. Kīsa šodien ar 7:6(2), 6:2 apspēlēja Svetlanu Kuzņecovu, kurai izredzes uzspēlēt sezonas finālturnīrā praktiski izgaisušas.

Sveta šodien zaudētajā mačā 1. setu zaudēja no 5:2 pārsvara, setu nespējot izservēt divas reizes, turklāt arī neizmantoja vienu setbumbu ar savu servi. Krievijas veterāne dārgi samaksāja par pasīvu tenisu, ļaujot Kīsai uzbrukt. Medisona no piedāvājuma neatteicās un uzbruka savā stilā jaudīgi, turklāt sev svarīgā mačā arī pietiekami precīzi.