Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Par "WTA Championships" pēdējo dalībnieci kļūst Lī

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Par "WTA Championships" pēdējo dalībnieci kļūst Lī
Na Lī
Foto: Reuters/Scanpix

Noskaidrojusies "WTA Championships" turnīra pēdējā dalībniece. Uz Stambulu brauks arī Ķīnas labākā tenisiste Na Lī. Viņa ceļazīmi nopelnīja ar iekļūšanu Pekinā notiekošā "China Open" turnīra pusfinālā. Lī šodien bez īpašām grūtībām tika galā ar pagājušā gada čempioni Agņešku Radvansku – 6:4, 6:2.

Lai kvalificētos Stambulai, Na Lī šodien vajadzēja uzvarēt vai cerēt uz Marionas Bartoli zaudējumu. Lī uz francūzietes palīdzību nepaļāvās un uzvarēja pati, ar 6:4, 6:2 sakaujot Agņešku Radvansku. Lī sev neierasti servi nezaudēja nevienu reizi (vienā geimā bija 0:40) un Polijas labāko tenisisti uzvarēja trešo reizi četros mačos 2012. gadā. Vienīgajā zaudētajā mačā Lī bija vadībā ar setu un breiku.

Iekļūšana pusfinālā ļāvusi Lī otro reizi pēc kārtas nokļūt prestižajās sezonas finālsacensībās. Pērn Turcijā Lī grupā uzvarēja tikai vienu spēli, pārspējot tolaik ar savainojumu spēlējošo Mariju Šarapovu. Šī gada turnīrs būs īpašs ar to, ka pirmo reizi tā 42 gadu vēsturē tajā piedalīsies tenisistes no astoņām dažādām valstīm.

Lī rīt mājas turnīra pusfinālā tiksies ar jau pieminēto Mariju Šarapovu. Maša šodien spēlēja žilbinošu tenisu, ar 6:0, 3:0 sagraujot Andželiki Kerberi. Vāciete otrā seta vidū pēkšņi izstājās, lai gan šķietama savainojuma viņai nebija. Acīmredzot negribēja piedzīvot "sauso" zaudējumu. Šarapova pirmā seta vidū vienā geimā savu servi noturēja no 0:40.

Tikai divus geimus zaudēja Viktorija Azarenka. Viņa ar 6:2, 6:0 sagrāva Šveici pārstāvošo Rominu Oprandi, Pekinā pirmo reizi sasniedzot labāko četrinieku. Vikai desmitais pusfināls šogad. Tajā viņa sestdien tiksies ar Marionu Bartoli, kura ar 6:0, 2:6, 6:4 pieveica Karlu Suaresu Navarro. Spāniete trešajā setā nespēja nosargāt 3:0 pārsvaru.

Iepriekš dalību turnīrā, kas notiks no 23. līdz 28. oktobrim, bija nodrošinājušas Azarenka, Šarapova, S. Viljamsa, Radvanska, Kvitova, Erani un Kerbere. Uz Turciju rezervistu statusā, visticamāk, brauks Bartoli un Stosura.

"China Open", WTA "Premier Mandatory" sērijas turnīrs Pekinā

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Victoria Azarenka – Romina Oprandi6:2 6:0
(2) Maria Sharapova – (5) Angelique Kerber6:0 6:3 (Kerber izstājās)
(7) Na Li – (3) Agnieszka Radwanska6:4 6:2
(9) Marion Bartoli – Carla Suarez Navarro6:0 2:6 6:4
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja