Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Isners neizmanto lielo iespēju, uz Londonu brauks Karenjo Busta vai Soks

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Isners neizmanto lielo iespēju, uz Londonu brauks Karenjo Busta vai Soks
Džons Isners
Foto: AFP/Scanpix

Dienu pēc Huana Martina Del Potro izslēgšanas no "ATP World Tour Finals" kvalifikācijas Džons Isners izslēdza pats sevi, Parīzes "Masters 1000" turnīra pusfinālā nenosargājot pārsvaru pret Filipu Krajinoviču.

Isneram bija nepieciešama uzvara Parīzē, lai finālturnīra pēdējā ceļazīme nonāktu viņa īpašumā. Rafaela Nadala izstāšanās no turnīra ceļgala savainojuma dēļ Isneram deva lieliskas iespējas – lai uzvarētu "Masters 1000" līmeņa turnīrā, viņam atlika pēdējos divos mačos pieveikt ATP turnīros reti spēlējošo Krajinoviču un pēc tam finālā citu amerikāni Džeku Soku.

Isners nespēja paveikt uzdevuma pirmo pusi, ar 4:6, 7:6(2), 6:7(5) zaudējot Krajinovičam, kuram svētdien būs pirmais ATP fināls, turklāt tas sasniegts "Masters 1000" līmeņa sacensībās. Isneram 3. seta taibreikā bija minibreika pārsvars, esot vadībā ar 4:2. Amerikānis turpinājumā divreiz zaudēja izspēles ar savu servi, abos gadījumus bumbiņu iesitot tīklā, kad izpildīja "serve&volley" gājienu.

Soks otrajā pusfinālā ar 7:5, 6:2 izslēdza turnīrā vistālāk tikušo mājinieku Žiljēnu Beneto, arī sasniedzot pirmo "Masters 1000" finālu. Salīdzinot ar Krajinoviču, Soks ir spēlējis ATP finālos, uzvarot divreiz (2-4). Vienu no trim tituliem (šogad Delrejbīčā) viņš saņēma, finālu nespēlējot pretinieka savainojuma dēļ, kad no mača atteicās Milošs Raoničs.

Ja Soks svētdien uzvarēs Parīzes finālā, viņš iegūs "ATP World Tour Finals" pēdējo ceļazīmi. Soka zaudējuma gadījumā uz Londonu dosies Pablo Karenjo Busta.