Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Šarapovas uzbrukums pirmoreiz astoņos mačos zaudē Halepas aizsardzībai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šarapovas uzbrukums pirmoreiz astoņos mačos zaudē Halepas aizsardzībai
Marija Šarapova
Foto: EPA/Scanpix

Ar uzvaru Pekinas turnīra 2. kārtā panākusi 8-0 bilanci pret Jekaterinu Makarovu, 2014. gada "China Open" čempione Marija Šarapova to pašu nespēja paveikt pret Simonu Halepu, rumānietei piekāpjoties pirmoreiz astoņās cīņās – 2:6, 2:6.

Skatoties no Šarapovas pozīcijām, abām tenisistēm tā bija tikšanās otrajā turnīrā pēc kārtas. Krievijas tenisiste rumānieti ar 6:4, 4:6, 6:3 pieveica "US Open" 1. kārtas cīņā. Šarapovai Pekinā ir pirmais turnīrs kopš "US Open", kamēr Halepa kopš tā zaudējuma Šarapovai bija spēlējusi Uhaņā.

Kā jau tas pierasts abu savstarpējās cīņās, arī šodienas mačs pagāja Šarapovas uzbrukumu un Halepas aizsardzības, kā arī prettriecienu zīmē. Šajā sāncensībā pirmoreiz uzvarēja Simonas aizsardzība, jo Šarapova divu setu mačā kļūdījās pārāk daudz.

Šarapovai 16 geimos 39 nepiespiestās kļūdas, kamēr Halepai tikai sešas. Tā kā Šarapovai lielas problēmas ar precizitāti, lielāko daļu uzbrukumu pabeidzot ar sitieniem autā vai tīklā, viņai tīri uzvarētajās izspēlēs neliels pārsvars: 15-12.

Trešdien Pekinā pārtrūka ne vien Šarapovas septiņu uzvaru sērija pār Halepu, bet arī bijušās ranga līderes astoņu uzvaru sērija Pekinā. Viņa šeit nebija spēlējusi kopš 2014. gada, kad kļuva par čempioni, tolaik gūstot sešas uzvaras. Vēl divas tika pievienotas šoruden, kad trīs setu cīņās pieveiktas Makarova un Anastasija Sevastova.

Halepa ir viena no trim tenisistēm, kura produktīva Pekinas turnīra gadījumā var no ranga 1. vietas izstumt šonedēļ 1. kārtā zaudējušo Garbinji Mugurusu. Halepai konkurenci veido šogad jau 1. vietā bijusī Karolīna Pliškova un Eļina Svitoļina. Halepai nepieciešams sasniegt finālu, kur nebūtu Ukrainas tenisistes, bet Pliškovai un Svitoļinai vajadzīgs tituls. Halepas un Pliškovas ceļi var krustoties pusfinālā.

  +2 [+] [-]

, 2017-10-04 14:46, pirms 7 gadiem
Šī cīņa atgādināja Sevastovas- Šarapovas spēli pirmā kārtā ar to atšķirību ka Halepa ir tomēr meistarīgāka par mūsējo . Bet vispār divreiz pēc kārtas diezgan īsā laikā( mēnesis) uzvarēt to pašu pretinieku ir problemātiski un te spilgts piemērs, Halepa un Sevastova mainītās lomās!

  -4 [+] [-]

, 2017-10-04 17:05, pirms 7 gadiem
stulbā garā slampa

  +1 [+] [-]

, 2017-10-04 17:41, pirms 7 gadiem
Alpaville rakstīja: Šī cīņa atgādināja Sevastovas- Šarapovas spēli pirmā kārtā ar to atšķirību ka Halepa ir tomēr meistarīgāka par mūsējo . Bet vispār divreiz pēc kārtas diezgan īsā laikā( mēnesis) uzvarēt to pašu pretinieku ir problemātiski un te spilgts piemērs, Halepa un Sevastova mainītās lomās!
Visa spēles atšķirība bija 1.servē. Sevastovai bija liela problēma, līdz ar to zaudējums.
Pēc labas 1. serves Simona uzsita stūrī, Maša skrēja glābt un daudzreiz izsita autā. Ja tie skaitījās Šarapovas uzbrukumi, tad jā, gaužām neprecīzi.