Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Pekinā Kvitovas un Šarapovas fināls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pekinā Kvitovas un Šarapovas fināls
Petra Kvitova
Foto: AFP/Scanpix

Sezonas pēdējā WTA "Premier Mandatory" turnīra finālā Pekinā svētdien sacentīsies Čehijas un Krievijas labākās tenisistes – Petra Kvitova un Marija Šarapova, kuras pusfinālos pārspēja attiecīgi Samantu Stousuru un Anu Ivanoviču.

Petra Kvitova septīto reizi astoņos mačos apspēlēja Samantu Stousuru, kurai vienīgo zaudējumu piedzīvoja pagājušajā gadā uz Romas māla. Šodien Pekinā uz "hard" Petra bija pārāk ar 6:3, 5:7, 6:2. Kvitova 1. setu uzvarēja, esot iedzinējos ar breiku. Savukārt 2. setā Stousura pretiniecei nedeva nevienu breikbumbu un 12. geimā čehietei neļāva tikt līdz taibreikam. Vairāk par vienu setu Sema gan nespēja uzvarēt.

Marija Šarapova otrajā pusfinālā ar 6:4, 6:0 pārspēja Anu Ivanoviču. Abām tā bija jau ceturtā tikšanās šogad. Šarapova uzvarēja pirmo Štutgartē, bet zaudēja nākamās divas Romā un Sinsinati. Kopējā bilance 9-4 Krievijas pirmās raketes labā.

Maša šodien sāka ļoti straujā tempā, uzvarot mača pirmos septiņus geimus. Ivanoviča atspēlējās, bet otro reizi 2. setā savu servi zaudēja devītajā geimā. Servēšana par uzvaru mačā Šarapovai izvērtās par pamatīgām mocībām. 12 minūši ilgā geimā Šarapovai četras dubultkļūdas, nācās atspēlēt četras breikbumbas un punktu izdevās pielikt tikai ar ceturto mačbumbu.

Ivanoviča bija milimetra attālumā no breika un 5:5 panākšanas, taču Šarapovu izglāba "Hawk-Eye". Pēdējās breikbumbas izspēlē viņas "forehand" sistā bumbiņa minimāli skāra sānu līniju. Sākotnēji tika nosaukts auts, bet Šarapova paņēma atkārtojumu, kas viņai bija veiksmīgs.

Šarapova Pekinas finālā spēlēs otro reizi, pirms diviem gadiem viņa zaudēja Viktorijai Azarenkai. Tikmēr Kvitovai pirmais "China Open" fināls. Šarapovai pret Kvitovu 5-2 pārsvars, uzvarot četrus mačus pēc kārtas. Kvitova abas uzvaras guva 2011. gadā, kad Šarapovu pārspēja Vimbldonas finālā un Tokijā. Rītdienas fināla uzvarētāja rangā pakāpsies uz 2. vietu. Kvitovai tas būtu atkārtots rekords (2011).

     [+] [-]

, 2014-10-04 23:52, pirms 10 gadiem
Droši vien jau ka Maša pret Anu uzvarēja pirmās 7 izspēles nevis geimus, jo diezvai, ka uzvarot 7 geimus rezultāts būtu 6 pret 4.

     [+] [-]

, 2014-10-05 09:52, pirms 10 gadiem
Viss ir pareizi . 6:0 pirmajā setā, un pēc tam 1:0 otrajā setā, kas deva 7, pēc kārtas, uzvarētus geimus . Būtu 8, ja vien pie 6:0 1:0 Šarapova nebūtu zaudējusi servi .

     [+] [-]

, 2014-10-05 11:22, pirms 10 gadiem
WestRuthless rakstīja: Viss ir pareizi . 6:0 pirmajā setā, un pēc tam 1:0 otrajā setā, kas deva 7, pēc kārtas, uzvarētus geimus . Būtu 8, ja vien pie 6:0 1:0 Šarapova nebūtu zaudējusi servi .
Tas, ka tu skatījies, nenozīmē, ka citi to darīja, jeb izlasi eksperta rakstīto.

     [+] [-]

, 2014-10-05 17:16, pirms 10 gadiem
Kas ir nesaprotams?