Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Rodiks triumfē Maiami turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Rodiks triumfē Maiami turnīrā
Tomašs Berdihs un Endijs Rodiks
Foto: AFP/Scanpix

Maiami ''Masters 1000'' turnīrs noslēdzies ar amerikāņa Endija Rodika uzvaru. Finālā Rodiks divos setos ar 7:5, 6:4 pārspēja Čehijas pirmo raketi Tomašu Berdihu, izcīnot karjeras 29. vienspēļu titulu.

Maiami turnīrā pārsteigumu netrūka. Jau otrajā kārtā izkrita Novaks Džokovičs. Viņa piemēram sekoja Endijs Marejs. Rodžers Federers netika tālāk par trešo kārtu, bet Rafaels Nadals tika apturēts pusfinālā. Tik vien, pieminot Top 5 pārstāvjus, bet daudz bija arī citu negaidītu rezultātu. Finālu sasniedza Endijs Rodiks, kurš pusfinālā trīs setos pieveica Nadalu. Tīkla otrajā pusē - Tomašs Berdihs. Čehs trešajā kārtā, atspēlējot mačbumbu, bija pieveicis Federeru. Savstarpējos mačos 5:2 pārsvars Rodikam, taču visas spēles bijušas ļoti sīvas, nereti noslēdzoties trīs setos.

Maču ar uzvarētām pirmajām sešām izspēlēm sāka Berdihs. Pēc tam spēlē ''iegāja'' arī Rodiks, kuram četras pirmās serves palīdzēja no 0:30 noturēt servi – 1:1. Septītajā geimā Rodiks vēlreiz izkļuva no 0:30 situācijas pie savas serves, bet pats pirmo reizi, servējot pretiniekam, izvērsties spēja devītajā geimā, kad uzvarēja pirmās divas izspēles, taču Berdihs spēja savākties un, dominējot izspēlēs no gala līnijas, saglabāja vadību setā – 5:4.

Pāris geimus vēlāk Rodiks atkal uzbruka un pēc Berdiha forehand kļūdas ieguva breikbumbu. Mirkli atpakaļ netrāpījis, sitot ar labo roku, čehs sita atkal ar labo, šoreiz neatvairāmi trāpot stūrī un panākot ''vienādi''. Nākamo izspēli uzvarēja Rodiks, tad sekoja Berdiha dubultkļūda, kas nozīmēja otro breikbumbu amerikānim. Šoreiz Rodiks piespieda čehu kļūdīties – 6:5. Pēc tam Endijs viegli noturēja savu servi un pirmo setu pabeidza ar 7:5 uzvaru.

Mača atrisinājums notika jau otrā seta pirmajā geimā. Berdihs savas serves geimu sāka ar 0:30. Nākamajās divās izspēlēs izdevās uzvarēt, bet tad sekoja Rodika apvedošais sitiens, Berdiham izejot pie tīkla – breikbumba amerikānim. Berdihs uzkāpa uz vecā grābekļa, pieļaujot vēl vienu forehand kļūdu, izsitot bumbiņu pāri gala līnijai un breiks Rodikam. Endijam atlika tāds ''sīkums'', kā noturēt savu servi, un Maiami tituls būtu rokā. Tā arī notika - Rodiks otrajā setā uzvarēja ar 6:4 un kļuva par čempionu.

27 gadus vecais Rodiks izcīnījis 29. vienspēļu titulu (otrais šogad pēc Brisbenas). Maiami amerikānis triumfējis otro reizi (pirmā bija 2004. gadā). Rodikam šis ir piektais ''Masters Series'' tituls un pirmais kopš 2006. gada Sinsinati. Par uzvaru ASV pirmais numurs nopelnījis 1000 ranga punktus un 605 500 dolāru prēmiju, bet Berdihs tiks pie 600 punktiem un 295 500 dolāriem.

Interesanti, ka Maiami turnīrā, kurā paralēli cīnās gan vīrieši, gan sievietes, šogad uzvarēja tenisisti, kuri gada pirmo titulu bija izcīnījuši Brisbenā. Gan Kimai Klijstersai, gan Endijam Rodikam šīs sezonas pirmais tituls ''atnāca'' tieši Brisbenā.

Vīriešu dubultspēļu turnīrā triumfēja indietis Leanders Paess un čehs Lukašs Dluhijs, kuri finālā ar 6:2, 7:5 pieveica Makešu Bupati (Indija) un Maksu Mirniju (Baltkrievija). Pērnā gada ''French Open'' un ''US Open'' čempioniem šogad pirmais tituls.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

     [+] [-]

, 2010-04-04 22:01, pirms 14 gadiem
Lai arī neesmu Rodika fans, tomēr apsveicu viņu ar šo uzvaru, jo domāju, ka necienīgi būtu, ja šāda līmeņa turnīru (ATP 1000) uzvarētu tenisists, kuru Gulbis reiz apspēlēja!

  +5 [+] [-]

, 2010-04-04 22:06, pirms 14 gadiem
double_fault rakstīja: Lai arī neesmu Rodika fans, tomēr apsveicu viņu ar šo uzvaru, jo domāju, ka necienīgi būtu, ja šāda līmeņa turnīru (ATP 1000) uzvarētu tenisists, kuru Gulbis reiz apspēlēja!
shadi spriezot, driz vairs nebus kam uzvaret turnirus!

  +2 [+] [-]

, 2010-04-04 22:11, pirms 14 gadiem
Skaisti (par spēli).
Komentāri gan tādi dīvaini, laikam olu trakums

  +2 [+] [-]

, 2010-04-04 22:17, pirms 14 gadiem
Rodikam bija labs spēles plāns, bet... uhh... kā mani kaitina šāda pasivitāte kā šodien. Protams, galvenais ir rezultāts, un beigās šāda spēle attaisnojās, jo Berdihs lielās kļūdas sataisīja pats. Šodien Berdiham bija vienkārši šausmīgas problēmas ar servi, kā arī sitiens no labās īsti negāja. Un uz Rodika nogrieztajiem sitieniem no kreisās viņš arī neko prātīgu nespēja izveidot.

Jebkurā gadījumā prieks par pēc ilgiem laikiem izcīnīto augstākās raudzes (Grand Slam vai ATP 1000) titulu Kaut gan, protams, jāatzīst, ka šajā turnīra Rodikam sakrita visas iespējamās kārtis, lai tiktu tik tālu un uzvarētu, ko viņš arī gods godam paveica.

double_fault rakstīja: Lai arī neesmu Rodika fans, tomēr apsveicu viņu ar šo uzvaru, jo domāju, ka necienīgi būtu, ja šāda līmeņa turnīru (ATP 1000) uzvarētu tenisists, kuru Gulbis reiz apspēlēja!
Nu pag, kas gan tur būtu necienīgs? Turnīru uzvar tas, kurš attiecīgajā turnīrā ir labākais, pavisam vienkārši. Un Berdihs aizvadīja lielisku turnīru.