Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Safins: ''Pārāk daudz man prasa par to, ko darīšu tālāk''

Safins: ''Pārāk daudz man prasa par to, ko darīšu tālāk''
Marats Safins
Foto: AP

Krievu tenisists Marats Safins, kuram ''US Open'' bija pēdējais ''Grand Slam'' turnīrs viņa sportista karjerā, jo Safins pēc šīs sezonas beigs tenisista karjeru, atzinis, ka vēlas sākt ko pilnīgi citādāku savā dzīvē.

Marats Safins jau ''US Open'' pirmajā kārtā piedzīvoja zaudējumu, piekāpjoties Jurgenam Melzeram četros setos ar 6:1, 4:6, 3:6, 4:6. Šis bija pēdējais ''Grand Slam'' turnīrs Safina karjerā, jo pēc šīs sezonas Safins beigs savu sportista karjeru.

Pats sportists pēc spēles apgalvoja, ka viņu jau nedaudz apnicis tas, ka visi viņam prasa par to, ko viņš darīs pēc tenisista karjeras beigām: ''Es vēlos sākt darīt ko pilnīgi citādāku. Tenisā pavadīju lieliskus 12 gadus un man šobrīd ir nepieciešams laiks, lai izdomātu, ko darīt turpmāk. Ir pārāk daudz jautājumu man par to, ko darīšu turpmāk, kāpēc es aizeju un vēl par daudz ko citu. Es atbildu jau vienu un to pašu atbildi, iespējams, jau tūkstošo reizi. Vienkārši ieejiet Google un varēsiet atrast pilnīgi tādu pašu atbildi. Tomēr citi vēlas dzirdēt to vēlreiz, bet pierodu pie tā un viss kārtībā. Esmu daudz strādājis savas dzīves laikā, lai kaut ko panāktu. Viss nācis ar ļoti grūtu darbu. Visu esmu panācis es, protams, ar lielu vecāku atbalstu.''

Safins arī pastāstīja par savām izjūtām par diviem izcīnītajiem ''Grand Slam'' tituliem - 2000.gadā Safins uzvarēja ''US Open'', bet 2005.gadā ''Australian Open'': ''2000.gadā, kad šeit pieveicu Pītu Samprasu, bija kaut kas neticams. Es no tā gada neko negaidīju, jo vienu brīdi reitingā biju 25.vietā, tad nokritu uz 45.vietu, bet tad trīs mēnešu laikā nokļuva pirmajā vietā. Kad uzvarēju Samprasu, es īsti nesapratu, kas ir noticis. Tas bija grūti, jo man bija tikai 20 gadi un es nebiju tam gatavs. Otro uzvaru, kuru izcīnīju ''Australian Open'' man izcīnīt bija daudz svarīgāk. Es biju jau iekļuvis divas reizes finālā, bet nespēju uzvarēt. Es biju ļoti tuvu pusfinālam ''French Open'', kur pats to spēli arī zaudēju. Biju priecīgs, ka uzvarēju toreiz, jo tas man tiešām bija ļoti svarīgs tituls.''

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com


, 2009-09-03 08:47, pirms 15 gadiem
Vienmeer ir paticis Safina speeles stils
Lai veicas turpmaakajaa dziivee
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-03 09:16, pirms 15 gadiem
Yuri rakstīja: Vecais blēdis vakar spēlēja profesionāli pret Jurgenu, taču bija acīmredzams slinkums skriet pakaļ bumbiņām! Joprojām nesaprotu, kādēļ Gulbis to neizmantoja!
par to slinkumu-piekrītu; biju gaidījis labāku tenisu viņa izpildījumā
, 2009-09-03 09:16, pirms 15 gadiem
Gulbim pašam savas problēmas!
, 2009-09-03 11:09, pirms 15 gadiem
viennoziimiigi viens no atraktiivaakajiem tenisistiem, vienmeer ja netiishaam uzduuros uz vinja speeli, skatiijos. patiesiibaa speeles stils kkur gulbim liidziigs, stipra serve, avantuuras, stresinjsh utt. katraa gadiijumaa zhel, bet nu ja cilveekam uz to tieshaam ir po, tad ko tur mociities?
, 2009-09-03 17:09, pirms 15 gadiem
Viens no visu laiku mīļākajiem tenisistiem. Bet ko lai dara, ja "ir svarīgākas lietas par tenisu".
, 2009-09-03 22:57, pirms 15 gadiem
Yuri rakstīja: Vecais blēdis vakar spēlēja profesionāli pret Jurgenu, taču bija acīmredzams slinkums skriet pakaļ bumbiņām! Joprojām nesaprotu, kādēļ Gulbis to neizmantoja!
pričom te Gulbis
Koko Gofa. Foto: WTA

Gofa pirmoreiz triumfē ar 6:0 un 6:0, Karla kļūst par Ostapenko oponenti

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Otrajā kārtā amerikāniete Koko Gofa nīderlandieti Arantksu Risu atstāja uz nulles.
Aļona Ostapenko. Foto: Scanpix/Reuters
11

Ostapenko Madridē sāk ar pārliecinošu uzvaru un iesoļo trešajā kārtā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. No pirmās kārtas atbrīvotā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā pārspēja spānieti Džesiku Bousasu - 6:3, 6:1.
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
6

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.