Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ivanoviča un Stīvensa zaudē otrā simta tenisistēm

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ivanoviča un Stīvensa zaudē otrā simta tenisistēm
Petra Kvitova
Foto: AFP/Scanpix

Madrides sieviešu turnīra čempione Petra Kvitova titula aizstāvēšanu turpināja ar vēl vienu vieglu uzvaru, pirmdien divos setos apspēlējot Jeļenu Vesņinu (6:3, 6:3). Tikmēr vairākām savu maču favorītēm, ieskaitot Anu Ivanoviču un Slounu Stīvensu, turnīrs šodien beidzās.

Kvitova, kura Madridē triumfēja arī 2011. gadā, svētdien ar 6:3, 6:2 sagrāva mājinieci Laru Aruabarenu, bet šodien tika galā ar Jeļenu Vesņinu, kura pamatturnīrā iekļuva no kvalifikācijas, pēc tam pirmajā spēlē vakar uzvarot pēdējos 10 geimos pret Aļonu Ostapenko (7:5, 6:0).

Vesņina 1. seta sākumā sparīgi turējās pretī Kvitovai, taču nespēja trešajā geimā nespēja izmantot breika iespēju, bet pati servi zaudēja sestajā geimā. Savukārt 2. setā pēc 3:2 zaudēti četri geimi pēc kārtas. Vesņina turnīrā startēja ar kreisās kājas savainojumu.

Vakar jau 1. kārtā fiasko piedzīvoja ar pirmajiem diviem numuriem izliktās Agņeška Radvaņska un Andželike Kerbere, bet šodien 2. kārtu nepārvarēja vēl vairākas izsētās tenisistes – Karolīna Pliškova, Eļina Svitoļina, Ana Ivanoviča un Slouna Stīvensa. Vispārsteidzošākais ir Stīvensas 2:6, 3:6 pret Patričiju Mariju Cigu. Viņa amerikānietei ar labu spēli no gala līnijas lika zaudēt pacietību, kas noveda pie sasteigta tenisa ar kļūdām.

Ranga 134. vietā esošā Rumānijas tenisiste pirms šodienas, skaitot kopā ar kvalifikāciju, Madridē jau bija nospēlējusi astoņus setus, taču tas viņai netraucēja gūt karjeras lielāko uzvaru, pirmoreiz uzveicot Top 30 spēlētāju. Stīvensa šobrīd atrodas 21. vietā. Ciga savu iepriekšējo karjeras lielāko uzvaru svinēja... vakar, kad trīs setos pieveica Darju Kasatkinu (#32). Piebilstams gan, ka jaunajai Krievijas tenisistei ir plaukstas locītavas savainojums.

Luisas Čiriko (WTA 130.) stāsts ir ļoti līdzīgs. Arī viņa sāka kvalifikācijā, tiesa, droša par tikšanu kvalifikācijā nebija līdz pat pēdējam brīdim. Amerikāniete pirmajos trīs mačos uzvarēja divos setos, bet šodien ar 5:7, 6:1, 6:3 pieveica Anu Ivanoviču. Čiriko 1. setu zaudēja, esot vadībā ar 5:3, bet pēdējā setā breika pārsvaru nenosargāja Ivanoviča, kura nespēja atrast balansu starp agresīvu un pārāk agresīvu spēli.

Čiriko teicami izmantoja pretuzbrukumu taktiku, īpaši labi nospēlējot ar "backhand". Mačs beidzās ar divām Ivanovičas dubultkļūdām pēc kārtas, mirkli iepriekš atspēlējot divas mačbumbas. Uzvara par 17. vietā esošo Ivanoviču Čiriko ir karjeras otrais Top 20 panākums. Pirmais gūts aprīlī Čārlstonā pret tobrīd 15. vietā bijušo Luciju Šafāržovu (6:3, 6:3). Tieši māls ir Čiriko mīļākais segums.

Fiasko pirmdien piedzīvoja arī Spānijas pirmā rakete Garbinje Mugurusa, kura izlaida uzvaru mačā pret Irinu-Kamēliju Begu – 7:5, 6:7(4), 3:6. Mugurusa 2. setā pie rezultāta 6:5 servēja par uzvaru mačā. Garbinje Madridē spēlēja piekto reizi un nekad nav tikusi tālāk par 2. kārtu. Begu Madridē ieradās ar trīs zaudējumu sēriju, kuru vakar pārtrauca ar uzvaru trīs setos pār Juženiju Bušāru. Šodien viņa pārtrauca astoņu zaudējumu sēriju pret Top 10 spēlētājām. Pēdējā uzvara gūta 2014. gadā "Australian Open" pret Andželiki Kerberi. Uzvara pār 4. vietā esošo Mugurusu viņai arī ir karjeras lielākā uzvara.

"Mutua Madrid Open". WTA "Premier Mandatory" turnīrs uz māla seguma

2. kārtas rezultāti 2. maijā

SpēleRezultāts
Irina-Camelia Begu – (3) Garbine Muguruza5:7 7:6(4) 6:3
(4) Victoria Azarenka – Alize Cornet6:3 6:2
(5) Petra Kvitova – Elena Vesnina6:3 6:3
Daria Gavrilova – (12) Elina Svitolina6:2 7:6(4)
Louisa Chirico – (14) Ana Ivanovic5:7 6:1 6:3
Christina McHale – (13) Karolina Pliskova7:6(3) 6:4
Patricia Maria-Tig – (16) Sloane Stephens6:2 6:3
Madison Keys – Barbora Strycova6:3 6:3

     [+] [-]

, 2016-05-02 22:11, pirms 8 gadiem
Vispār vieni vienīgi pārsteigumi