Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kanepi iekļūst pusfinālā, Kuzņecovai sagrāve

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kanepi iekļūst pusfinālā, Kuzņecovai sagrāve
Anastasija Pavļučenkova
Foto: AP/Scanpix

"Portugal Open" čempione, Igaunijas labākā tenisiste Kaja Kanepi, ceturtdien Oeirašā veiksmīgi turpināja pērn izcīnītā titula aizstāvēšanu, sasniedzot turnīra pusfinālu. Labāko četriniekā iekļuva arī Karla Svaresa Navarro, Anastasija Pavļučenkova un Romina Oprandi.

Pirmo reizi spēlējot pret japānieti Ajumi Moritu, Kanepi jau pirmajā geimā zaudēja savu servi. Atspēlēties izdevās sestajā geimā, bet 10. geimā Igaunijas pirmajai raketei bija pa spēkam vēl viens breiks, kas nozīmēja uzvaru setā – 6:4. Otrajā setā Kanepi arī vienreiz zaudēja savu servi, tiesa, tas neatstāja negatīvu iespaidu uz rezultātu – 6:3.

Rīt pusfinālā Kanepi sacentīsies ar spānieti Karlu Svaresu Navarro. Tas būs pagājušā gada fināla atkārtojums. Pirms 12 mēnešiem Kaja spānieti uzveica trīs setos – 3:6, 7:6(6), 6:4. Kopējā savstarpējo maču bilance igaunietes labā: 2-1.

Šokējošu zaudējumu dienas pirmajā mačā piedzīvoja divkārtējā "Grand Slam" čempione Svetlana Kuzņecova. Krieviete, spēlējot miegainu tenisu, ar 2:6, 2:6 kapitulēja Šveices pārstāvei Rominai Oprandi, kuru bija uzvarējusi visās trīs iepriekšējās spēlēs.

Oprandi pirmais WTA pusfināls kopš 2011. gada Hertogenbošas turnīra, kurā viņa labāko četriniekā iekļuva no kvalifikācijas. Oprandi pretiniece cīņā par iekļūšanu finālā būs krieviete Anastasija Pavļučenkova, kura ļoti dramatiskā spēlē ar 6:3, 6:7(3), 7:6(3) uzveica citu krievieti Jeļenu Vesņinu.

Pavļučenkova bija vadībā ar setu un breiku, tomēr divos setos spēli pabeigt neprata. Pie tam daudz netrūka, lai Nastja vispār zaudētu. Trešajā setā viņa sākotnēji bija iedzinējos ar 0:2, bet vēlāk pie 5:4 uzņemšanā neizmantoja divas ņemamas mačbumbas. Loģiska bija savas serves zaudēšana nākamajā geimā, taču Vesņina nespēja izservēt maču.

Pavļučenkova Vesņinu trīs setos uzveikusi visos trīs mačos. Vesņina Anastasiju nav spējusi uzvarēt pat ar 7:5, 4:0 pārsvaru, kāds viņai bija 2010. gadā Stambulas finālā. Ranga 19. vietā esošajai Pavļučenkovai jau ceturtais pusfināls 2013. gadā. Brisbenā Pavļučenkova zaudēja finālā, bet Monterejā izcīnīja titulu. Vēl pusfināls bija arī Kualalumpurā.

"Portugal Open", WTA "International" sērijas turnīrs Oeirašā

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(3) Anastasia Pavlyuchenkova – (7) Elena Vesnina6:3 6:7(3) 7:6(3)
(4) Carla Suarez Navarro – Monica Puig6:2 6:4
Kaia Kanepi – Ayumi Morita6:4 6:3
Romina Oprandi – Svetlana Kuznetsova6:2 6:2
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-05-02 20:17, pirms 11 gadiem
Diez vai, 1 no izsētajām to izdarīs.
Interesanti, ka Kaias spēlē no nekustīgās kameras tribīnēs bija redzams 1 skatītājs.