Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Tenisa Premjerlīga pulcēs esošās un bijušās pasaules zvaigznes

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tenisa Premjerlīga pulcēs esošās un bijušās pasaules zvaigznes
Rafaels Nadals
Foto: Reuters/Scanpix

Svētdien notika Starptautiskās tenisa Premjerlīgas drafts, kā arī kļuva zināmi pirmās sezonas komandu sastāvi un datumi, kuros Āzijas tenisa fani varēs redzēt bijušās un tagadējās pasaules tenisa zvaigznes. Piekrišanu spēlēt jaunajā projektā devuši abu reitingu (vīriešu un sieviešu) līderi – Rafaels Nadals un Serēna Viljamsa.

Premjerlīgas idejas autors ir labi zināmais Indijas dubultspēļu spēlētājs Makešs Bupati. Pats projekts nav nekas unikāls – jaunajam projektam ir liela līdzība ar kriketa Premjerlīgu, kas Indijā darbojas ļoti veiksmīgi vairākās jomās, ieskaitot finansiālo. Proti, tāpat kā kriketa Premjerlīgā, arī jaunajā tenisa projektā labākie spēlētāji tiks iespaidīgi atalgoti. Mēļo, ka Rafaels Nadals vienā spēļu dienā saņems apaļu miljonu dolāru.

Lai arī Premjerlīga notiks laikā, kad ierastā tenisa sezona ir finišējusi, tā tuvākajā nākotnē var radīt problēmas ATP un WTA. Paredzams, ka pirmās sezonas mači notiks novembra beigās un decembrī. Tas ir laiks, kad tenisisti parasti atpūšas pēc nogurdinošas sezonas, dziedē savainojums un jau nopietni domā par nākamo sezonu.

Jaunais projekts jau piesaistījis ļoti daudz zvaigžņu. Bez Rafaela Nadala (kurš agrāk izteicies, ka sezona ir pārāk gara un nogurdinoša un vajag atpūtu, bet tagad pats tajā laikā spēlēs) piekrišanu spēlēt devis arī vienmēr labā kondīcijā esošais Novaks Džokovičs, kurš savainojumus nepazīst. Tāpat gada izskaņā Āzijā varēs redzēt Endiju Mareju, Tomāšu Berdihu, Žo-Vilfrīdu Tsongu, bet Rodžers Federers pagaidām uz Premjerlīgu skatās piesardzīgi.

Arī dāmu reitinga līdere Serēna Viljamsa devusi piekrišanu, tāpat spēlēt gatavas Viktorija Azarenka, Agņeška Radvaņska un Karolīna Vozņacki, tikmēr Marija Šarapova nepiedalīsies. Pagaidām nav zināms, cik daudz mačos piedalīsies vislielākās zvaigznes, taču skaidrs, ka pilnu programmu neviens nespēlēs.

Šodien notika drafts, kurā komandu īpašniekiem bija jāizvēlas spēlētāji. Katra vienība varēja izvēlēties 6-10 spēlētajus. Ņemot vērā to, ka tenisistu izvēlē atvēlētie naudas līdzekļi bija ierobežoti, "aiz borta" palika gan Radvaņska, gan "Australian Open" čempions Stanislass Vavrinka, tāpat arī Davids Ferers. Kopumā draftam bija pieteikušies 70 spēlētāji. Komandu sastāvos (redzami zemāk esošajā tabulā) vēl iespējami papildinājumi.

Turnīra formāts būšot sekojošs: komandas aizvadīs mačus mājās un izbraukumā. Paredzams, ka vienā mačā ietilps vīriešu vienspēle, sieviešu vienspēle, vīriešu dubulspēle, jauktā dubultspēle un leģendu spēle. Katra spēle ilgs tikai vienu setu – tātad katrā mačā pieci seti. Geimos, kuros būs "deuce" (vienādi), uzvarētājam vajadzēs viena, nevis divu punktu pārsvaru. Taibreiku spēlēs no rezultāta 5:5. Tāds formāts ļaus maču izspēlēt aptuveni trīs stundās – lai iekļautos TV prasībās.

Pirmajā sezonā no 28. novembrim līdz 13. decembrim paredzēts izspēlēt 28 mačus, visām komandām viesojoties katrā no četām pilsētām – Singapūrā (28.-30. novembris), Bangkokā (2.-4. decembris), Mumbajā (7.-9. decembris) un Dubaijā (11-.13. decembris). Sacensību norises vietas vēl nav zināmas. Četru komandu kopējais budžets būs 23.975 miljoni.

Komandu sastāvi

SingapūraBangkokaMumbajaDubaija
Tomāšs BerdihsEndijs MarejsRafaels NadalsNovaks Džokovičs
Leitons HjuitsŽo-Vilfrīds TsongaGaels MonfīssJanko Tipsarevičs
Serēna ViljamsaViktorija AzarenkaAna IvanovičaKarolīna Vozņacki
Daniela HantuhovaKirstena FlipkensaSanja MirzaMartina Hingisa
Andrē AgasiKarloss MoijaPīts SamprassGorans Ivaniševičs
Brunu SoaressDaniels NestorsRohans BopannaNenads Zimoničs
Patriks RaftersFabriss SantoroMaleks Džaziri
Niks Kirjoss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-02 19:53, pirms 10 gadiem
tikpat labi arī ernesto varēja uzaicināt

     [+] [-]

, 2014-03-02 19:58, pirms 10 gadiem
Safinu vajadzēja pasaukt

     [+] [-]

, 2014-03-02 20:49, pirms 10 gadiem
Kas var būt labāks par Andrē.....!!!!!

     [+] [-]

, 2014-03-02 22:47, pirms 10 gadiem
thekurmis rakstīja: tikpat labi arī ernesto varēja uzaicināt
Pavļiks ir labs trash talk žanrā, kā publikas izklaidētājs gan švaks.

     [+] [-]

, 2014-03-02 23:42, pirms 10 gadiem
He,nedaudz kuriozi.Cik atceros, Murejs bija lielākais atbalstītājs Nadala izteiktajam viedoklim par garo sezonu.Un kam abi tagad piekritushi....

     [+] [-]

, 2014-03-03 00:00, pirms 10 gadiem
Te viss precīzi uzrakstīts... arī par datumiem - no 28.novembra līdz 29. decembrim!!!
International Premier Tennis League: All You...

     [+] [-]

, 2014-03-03 01:51, pirms 10 gadiem
Domāju,ka no tenisa tur būs visai maz...vairāk kā cirks. Veterāniem.tenisa leģendām tā būtu lieliska izklaide
ATP unWTA līderiem...nu nezinu,nezinu,laiks rādīs