Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Melcers pārspēj Čiliču Vīnes turnīra finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Melcers pārspēj Čiliču Vīnes turnīra finālā
Jirgens Melcers
Foto: AFP/Scanpix

Vīnes ATP ''World Tour 250'' turnīrā šodien par čempionu kļuva mājinieks Jirgens Melcers, kurš finālā negaidīti divos setos ar 6:4, 6:3 pārspēja turnīra pirmo raketi Marinu Čiliču no Horvātijas. Melceram tas ir karjeras otrais vienspēļu tituls.

Čiličs līdz finālam bija ticis bez aizķeršanās, visas četras uzvaras gūstot divos setos. Viņa pretinieks Melcers bija zaudējis divus setus un austrietim pirms šodienas spēles bija 0:3 bilance savstarpējos mačos ar Čiliču, kurš arī bukmeikeru vērtējumā bija šīs spēles favorīts. Taču dzīvē viss notika citādāk.

Spēli gan labāk sāka horvāts, jau pirmajā geimā iegūstot trīs breikbumbas, taču nevienu no tām nerealizēja, bet 7. geimā negaidīti zaudēja savas serves geimu – 4:3 Melcera labā. Līdz tam brīdim Čiličs pie savas serves bija zaudējis vien pāris punktus. Atspēlējot pāris breikbumbas pie 5:4, Melcers izservēja pirmo setu – 6:4. Otrajā setā Melcers bija pārliecinošs ne vien pie savas serves, bet arī, servējot Čiličam, un spēja divreiz uzvarēt pie horvāta serves – 6:3.

28 gadus vecajam Melceram šis ir tikai otrais karjeras ATP vienspēļu tituls. Pirmais bija pirms diviem gadiem Bukarestē uz māla seguma. Par uzvaru Vīnē Melcers nopelnījis 250 ranga punktus un 86 500 eiro prēmiju, bet Čiličam jāsamierinās ar 150 punktiem un 45 950 eiro.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

     [+] [-]

, 2009-11-01 19:42, pirms 14 gadiem
Malacis,Melcers! Sen jau bija pelnijis titulu, pec tiem daudzajiem finaliem, kuros zaudeja