Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ceturtdaļfinālu sasniedz arī Del Potro un Robredo

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Ceturtdaļfinālu sasniedz arī Del Potro un Robredo
Huans Martins Del Potro
Foto: AP

"French Open" vīriešu vienspēļu tenisa turnīrā noskaidrots vēl viens ceturtdaļfināla pāris. Apspēlējot savus pretiniekus (attiecīgi Žo Vilfrīdu Tsongu un Filipu Kolšraiberu) četros setos, šo pāri veidos argentīnietis Huans Martins Del Potro un spānis Tomijs Robredo.

Jau ziņojām, ka šodien vīriešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālā ar lielām pūlēm iekļuva Šveices tenisists Rodžers Federers, kuram piecos setos izdevās salauzt vācieša Tomija Hāsa pretestību. Savu pretinieku Federers uzzinās vēlāk vakarā, kad savstarpējo maču aizvadīs amerikānis Endijs Rodiks un mājinieks Gaels Monfiss.

Tikmēr citu ceturtdaļfināli pāri šodien jau zinām – spānis Tomijs Robredo pret argentīnieti Huanu Martinu Del Potro. Robredo šodien cīnījās pret Novaka Džokoviča pāridarītāju, vācieti Filipu Kolšraiberu. Lai arī spānis līdz šim turnīrā nebija uzvarējis nevienu lielo zivi, tomēr viņa bilance pret Kolšraiberu (trīs uzvaras trijās spēlēs) lika tieši spāni uzskatīt par spēles favorītu.

Pirmajā setā dominēja Robredo, kuram seta sākumā izdevās lauzt vācieša servi, turpinājumā spānim bija vairākas iespējas iegūt dubultbreiku, taču viņš to nespēja, tomēr ar vienu breiku pietika, lai uzvarētu setu ar 6:4. Otrajā setā labāk darbojās Kolšraibers, kurš pie 5:4, servējot Robredo, ieguva divas setbumbas. Robredo abas atspēlēja, un pāris geimus vēlāk vācietis vēlreiz tika pie iespējas setu pabeigt savā labā pie spāņa serves un šoreiz to izmantoja – 7:5.

Trešajā setā labākas iespējas uzvarēt pie pretinieka serves bija Kolšraiberam, taču, salīdzinājumā ar otrā seta izskaņu, vācietim tas neizdevās. Uzvarētājs tika noskaidrots taibreikā. Tajā vispirms vadību uzņēmās Kolšraibers, taču turpinājumā pārliecinošāks bija Robredo, uzvarot ar 7:4 un pa setiem izvirzoties vadībā ar 2:1. Ceturtais sets šajā mača izrādījās arī pēdējais – spānis krietni sekmīgāk darbojās uzņemot servi, tāpēc tikai loģisks bija viņa breiks seta vidū. Saasināt cīņu Kolšraibers vairs nespēja un, otro reizi zaudējot servi šajā setā, viņš zaudēja arī maču - 4:6, 7:5, 6:7(4), 3:6. Šī spāņu tenisistam jau ir ceturtā reize, kad viņš ticis līdz ceturtdaļfinālam, taču sasniegt pusfinālu spānis nav pratis ne reizi.

Robredo pretinieks noskaidrojās divu lielgabala sitienu izpildītāju cīņā – Huans Martins Del Potro pret Žo Vilfrīdu Tsongu. Abās divās līdzšinējās spēlēs pārāks bija izrādījies Del Potro, tomēr neviens no mačiem nebija norisinājies uz māla seguma kortiem. Spēles sākumā Del Potro gan apliecināja sava favorīta statusu – viņa sitieni bija spēcīgi un precīzi, kamēr Tsonga bieži kļūdījās. Seta rezultāts iznāca likumsakarīgs – 6:1 argentīnieša labā, tomēr krietni saistošāka spēle izvērtās otrajā setā. Neveiksmīgais mača sākums Tsongu nebija salauzis, un francūzis sāka spēlēt arvien apņēmīgāk un precīzāk. Īstās emocijas kortā uzjundīja, kad Tsonga pārņēma vadību setā (uz breikbumbas Del Potro pieļāva dubultkļūdu), bet nedaudz vēlāk viņš ieguva arī 5:2 vadību. Argentīnas tenisists šajā turnīrā gan nebija zaudējis ne seta un to nevēlējās darīt arī šoreiz. No 2:5 viņš panāca līdzsvaru un ieguva pat divas breikbumbas pie Tsongas serves, tomēr Tsongu izglāba serve, kas ļāva seta uzvarētāju izšķirt taibreikā. Tajā turpinājās līdzīga cīņa, tomēr nedaudz sekmīgāks bija mājinieks, ar smešu sagādājot Del Potro pirmo zaudēto setu turnīrā - 7:6(5).

Trešajā setā diemžēl intrigas atkal nebija. Tsonga pamanījās pieļaut vairākas kļūmes jau otrajā geimā, kas Del Potro uzreiz deva breiku, bet tālākā seta attīstība jau bija identiska pirmā kopija, kas noslēdzās ar Del Potro triumfu 6:1. Ceturtajā setā ātra breika nebija, kas ļāva Tsongam turēties spēlē. Krietni pārliecinošāk savas serves geimus gan uzvarēja argentīnietis, kas lika domāt, ka ātrāk vai vēlāk viņš tomēr nolauzīs pretinieku. Seta devītajā geimā Del Potro beidzot radās iespēja uzvarēt pie pretinieka serves, ko, pateicoties Tsongas kļūdai, arī izdevās realizēt. Argentīnietim nu vairs bija jāuzvar tikai viens geims, lai sasniegtu savu pirmo "French Open" ceturtdaļfinālu, un viņš bez problēmām to paveica - 6:1, 6:7(5), 6:1, 6:4.

Ceturtdaļfināla spēle starp Robredo un Del Potro tiks aizvadīta trešdien, bet favorīts tajā būs argentīnietis, kurš arī uzvarējis vienīgajā savstarpējā spēlē.

Izmantotie resursi:
rolandgarros.com

  +1 [+] [-]

, 2009-06-01 20:05, pirms 15 gadiem
Jaa,Del Potro sajaa Roland Garros izskataas ljoti labs,plastisks ar ljoti labu servi un pats galvenais stabils! Viens no galvenajiem pretendentiem uz titulu,dziivosim redzeesim
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-01 20:33, pirms 15 gadiem
Ja būs Federers- Rodiks, tad tā būs labākā spēle RG!

  +1 [+] [-]

, 2009-06-01 20:37, pirms 15 gadiem
pūce rakstīja: Ja būs Federers- Rodiks, tad tā būs labākā spēle RG!
nedomāju.... Rodiks? Be real....

  +2 [+] [-]

, 2009-06-01 20:43, pirms 15 gadiem
Jankoviča pakāsa Soranai

  +2 [+] [-]

, 2009-06-01 22:00, pirms 15 gadiem
Zhel Tsongu