Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Puigai pirmais WTA ceturtdaļfināls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Puigai pirmais WTA ceturtdaļfināls
Monika Puiga
Foto: AP/Scanpix

Igaunijas tenisa līdere Kaja Kanepi pirmo reizi 2013. gadā vienā turnīrā uzvarējusi divos mačos. Tas viņai izdevies Oeirešā, kur Kanepi cenšas aizstāvēt "Portugal Open" titulu. Portugālē ceturtdaļfinālu sasniegusi arī Puertoriko tenisiste Monika Puiga, kura pirmo reizi tik tālu nokļuvusi WTA turnīros.

Kanepi šis ir tikai trešais turnīrs kopš oktobra. Igauniete ilgi nespēlēja papēža savainojuma dēļ, bet atgriešanās sanākusi smagnēja. Pirmajos divos turnīros – Katovicē un Marakešā – Kanepi pietika spēka tikai vienai uzvarai, toties tagad Portugālē uzvarēti divi mači, kas nozīmē iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Šodien Kanepi sacentās ar Rumānijas tenisisti Soranu Kirsteju, kurai bija zaudējusi trīs no piecām spēlēm. Kirstejai apņemšanās pietika pusotram geimam. Sorana maču sāka ar viegli noturētu servi, bet pēc tam neizmantoja divas breikbumbas. Kopš tā brīža Rumānijas pirmā rakete īpaši necentās izvairīties no zaudējuma. Kirsteja 15 geimos izcēlās ar 31 nepiespiesto kļūdu un cieta sagrāvi ar 1:6, 2:6.

Karjeras pirmo WTA ceturtdaļfinālu šodien sasniedza 19 gadus vecā Puertoriko tenisiste Monika Puiga. Ranga 102. vietā esošā tenisiste zaudēja kvalifikācijā, tomēr pamatturnīrā iekļuva kā "laimīgā zaudētāja". Interesanti, ka kvalifikācijā viņa ar 3:6, 3:6 cieta sagrāvi pret viduvēju tenisisti Gaļinu Voskobojevu, bet pamatsacensībās divos setos uzveikusi spēcīgākas pretinieces.

Vakar Puiga 1. kārtā ar 7:6(3), 6:2 pārspēja vācieti Jūliju Gergesu, bet šodien ar 6:3, 6:2 sagrāva itālieti Frančesku Skjavoni, pārtraucot viņas sešu uzvaru sēriju. Taisnības labad gan jāsaka, ka Marakešas čempione izskatījās nedaudz sagurusi.

Puiga līdz šim tikai divreiz bija sasniegusi WTA turnīru 2. kārtu. Agresīvā tenisa piekritēja janvārī Brisbenā bija ļoti tuvu uzvarai pret Andželiki Kerberi, vācietei zaudējot ar 6:3, 4:6, 6:7(7). No citiem rezultātiem var izcelt arī Čarlstonas zaudējumu Venusai Viljamsai – 2:6, 7:5, 3:6.

"Portugal Open", WTA "International" sērijas turnīrs Oeirašā

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(3) Anastasia Pavlyuchenkova – Estrella Cabeza Candela6:3 7:6(4)
(4) Carla Suarez Navarro – Yanina Wickmayer6:4 6:3
Kaia Kanepi – (5) Sorana Cirstea6:1 6:2
(7) Elena Vesnina – Monica Niculescu6:4 6:4
Ayumi Morita – Urszula Radwanska6:2 6:3
Monica Puig – Francesca Schiavone6:3 6:2
Romina Oprandi – Shuai Peng6:1 6:3
Svetlana Kuznetsova – Galina Voskoboeva6:4 6:4

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(3) Anastasia Pavlyuchenkova – (7) Elena Vesnina
(4) Carla Suarez Navarro – Monica Puig
Kaia Kanepi – Ayumi Morita
Svetlana Kuznetsova – Romina Oprandi

  -1 [+] [-]

, 2013-05-01 19:08, pirms 11 gadiem
Sieviešu tenis...