Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Šarapova ar dubultkļūdām atvadās no Parīzes

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šarapova ar dubultkļūdām atvadās no Parīzes
Marija Šarapova
Foto: AP/Scanpix

Maču noslēdzot ar divām dubultkļūdām pēc kārtas, Marija Šarapova šodien nespēja iekļūt Parīzes WTA "Premier" turnīra finālā, trīs setos atzīstot savas tautietes Anastasijas Pavļučenkovas pārākumu – 6:4, 3:6, 4:6.

Marija Šarapova turnīrā Parīzē bija izlikta ar pirmo numuru, tas viņai ļāva sacensības sākt tikai no 2. kārtas. Pirmajos divos mačos Šarapova ar grūtībām nesaskārās, kopumā zaudējot tikai piecus geimus. Šodien Mašu gaidīja pirmais nopietnais pārbaudījums tautietes Anastasijas Pavļučenkovas izskatā. Šarapova viņu vienīgajā iepriekšējā mačā 2010. gadā Sinsinati uzveica trīs setos ar 6:4, 3:6, 6:2.

Arī šodien uzvarētājas noskaidrošanai bija nepieciešami trīs seti, tikai ar citādāku iznākumu. Šarapova 3. setu sāka ar pirmajā geimā iegūtu breiku, taču Pavļučenkova uzreiz atspēlējās. Nastja seta turpinājumā servēja diezgan pārliecinoši, ko nevarētu teikt par Šarapovu. Vēsturiski ar serves problēmām sadzīvojusī Šarapova pie 4:5, servējot par palikšanu mačā, nespēja novērst zaudējumu.

Pavļučenkova pie 15:15 ar diagonālo sitienu "nokrāsoja" sānu līniju, nokļūstot divu punktu attālumā no uzvaras. Pavļučenkovai šajā spēlē vairs nebija jāpieskaras bumbiņai, jo Šarapovas izpildījumā sekoja divas dubultkļūdas pēc kārtas, un mačs noslēdzās ar Pavļučenkovas uzvaru – 4:6, 6:3, 6:4.

Pavļučenkova sesto reizi karjerā (6-19) guva uzvaru pār Top 5 spēlētāju. Zīmīgi, ka visas minētās uzvaras viņai bijušas augstākās raudzes sacensībās – "Grand Slam" vai "Premier" līmenī. Uzvarot turnīrā, Šarapova rangā būtu pakāpusies uz 4. vietu. Šarapovas saldumu brends "Sugarpova" ir viens no Parīzes turnīra sponsoriem...

Pavļučenkova svētdienas finālā tiksies ar Itālijas pirmo raketi un pagājušā gada finālisti Sāru Erani, kura trīs setos spēja tikt galā ar Francijas labāko tenisisti Alizē Kornē – 7:6(3), 3:6, 7:6(5). Erani varēja uzvarēt nedaudz ātrāk, taču pēdējā setā izlaida 5:3 pārsvaru.

Abu finālistu vienīgajā iepriekšējā mačā 2011. gadā Federācijas kausā divos taibreikos ar 7:6(5), 7:6(4) pārāka bija Krievijas tenisiste. Arī toreiz abas sacentās uz "hard" seguma telpās. Erani pirms 12 mēnešiem finālā zaudēja Monai Bārtelai.

Patajas "International" sērijas turnīra finālā svētdien sacentīsies Jekaterina Makarova un Karolīna Pliškova. Sacensībās vienīgā palikusī izliktā tenisiste Makarova atguvās no mača vidū septiņu pēc kārtas zaudētu geimu sērijas un uzveica Andrea Hlavačkovu – 6:3, 0:6, 6:4. Vienai no pasaules labākajām dubultspēļu pārstāvēm Makarovai ceturtais vienspēļu fināls karjerā un pirmais kopš 2010. gada jūnija, kad viņa Īstbornā uzveica Viktoriju Azarenku, izcīnot pagaidām vienīgo WTA vienspēļu titulu.

Savukārt čehiete trīs setos tika galā ar Jūliju Gergesu – 6:3, 4:6, 6:3. Pliškova otro reizi karjerā iekļuvusi WTA vienspēļu finālā. Zīmīgi, ka arī viņas pirmais bija Āzijā, pagājušā gada martā tiekot līdz finālam Kualalumpurā. Toreiz viņai izdevās arī izcīnīt titulu, finālā uzveicot Betāniju Mateku-Sendsu. Pliškovai rīt būs pirmā tikšanās ar Makarovu.