Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Kazijevs un Lībietis iekļūst dubultspēļu ceturtdaļfinālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Kazijevs un Lībietis iekļūst dubultspēļu ceturtdaļfinālā
Artūrs Kazijevs un MIķelis Lībietis
Foto: Jānis Cīrulis, eSports.lv

Pirmo uzvaru Latvijai Jūrmalas „Future” tenisa turnīra pamatsacensībās šodien guva dubultspēļu duets Artūrs Kazijevs un Miķelis Lībietis. Abi 17 gadus vecie tenisisti ar 7:5, 7:6(4) pieveica zviedru Henriku Norfeldu un somu Juho Paukku.

Dienas noslēdzošā spēle Lielupes tenisa kompleksa centrālajā kortā bija starp jaunajiem mājiniekiem Artūru Kazijevu / Miķeli Lībieti un Henriku Norfeldu (Zviedrija) / Juho Paukku (Somija). Zviedrijas un Somijas duetam noteikti bija lielāka pieredze šāda līmeņa turnīros, kamēr Artūrs un Miķelis pretī varēja labo saspēlētību – abi kopā cīnījušies lielākajā daļā ITF junioru turnīru.

Spēli abi dueti iesāka pārmaiņus uzvarot pie savas serves, taču jau trešajā geimā Norfelds un Paukku pieļāva vairākas kļūdas, kas mūsu duetam ļāva tikt pie breika. Nedaudz vēlāk izdevās vēl viens breiks un stabila vadība setā ar 4:1, tomēr tik viegli setu uzvarēt neizdevās. No 2:5 zviedri panāca 5:5 (mūsu duetam bija viena setbumba pie 3:5), kas cerības uz panākumu setā ļāva cerēt arī viņiem. Izšķirošos divus geimus gan labāk nospēlēja Latvijas duets – vispirms ar trešo piegājienu pretinieki tika nobreikoti (Lībietis iesita pa līniju), bet pie savas serves tika uzvarēts sausā (divi pēdējie punkti Lībietim ar eisiem). Līdz ar to uzvara setā ar 7:5.

Arī otro setu mūsu duets iesāka sekmīgi, uzreiz izvirzoties vadībā ar 2:0. Vēlāk Zviedrijas un Somijas duets gan izlīdzināja rezultātu – sestajā geimā viņi tika priekšā pie mūsējo serves ar 40:0. Pirmās trīs breikbumbas puišiem izdevās atspēlēt, bet ar ceturto rezultāts kļuva neizšķirts. Līdz pat seta beigām abi dueti droši turēja savu servi, kas vedināja domāt, ka uzvarētāju noteiks taibreikā. Līdz tam gan varēja netikt, ja 12. geimā Kazijevs un Lībietis neatspēlētu divas setbumbas. Izglābušies un tikuši taibreikā, mūsu puiši to iesāka ļoti pārliecinoši. Spēlējot uz pretinieku vājāko posmu (zviedru Norfendu), Latvijas sportisti iekrāja 4:0 pārsvaru, ko prata noturēt un uzvarēt taibreikā ar 7:4 un arī visā mačā.

Līdz ar to mūsu puiši iekļuva ceturtdaļfinālā, kur trešdien tiksies ar baltkrieviem Serhiju Betaju / Dzmitriju Žirmontu vai zviedriem Jesperu Brunstromu un Markusu Eriksonu. Favorīti šajā mačā būs baltkrievi, kuri turnīrā izlikti ar 1. numuru. Citi mūsu duebultspēļu pāri šodien cieta neveiksmes, jau ziņojām, ka Oskars Vaskis un Arvis Bērziņš ar 0:6, 4:6 piekāpās poļiem Andrejam Kapašam un Bojanam Šumanskim, bet vēlāk Rihards Emuliņš un Jānis Mellups piekāpās Džaredam Meiheram (Austrālija) un Igoram Rudam (Krievija) – 0:6, 2:6.

Rīt Latvija Jūrmalā būs pārstāvēta tikai vienspēļu turnīrā, kad Miķelis Lībietis pirmajā kārtā spēkosies ar Aleksandru Lobkovu no Krievijas. Šis mačs ieplānots ne ātrāk kā 11:30 pēc Latvijas laika centrālajā Lielupes kortā.

Izmantotie resursi:
tennislatvia.lv

  -3 [+] [-]

, 2009-07-27 16:02, pirms 15 gadiem
Pag tad jau šie būs rangā tikuši.. nekļūdos?

  +1 [+] [-]

, 2009-07-27 16:25, pirms 15 gadiem
kluchux rakstīja: Pag tad jau šie būs rangā tikuši.. nekļūdos?
dubultspeelees "Futuros" punktus ar šo gadu sāka dot tikai par pusfinālu sasniegšanu..

  -2 [+] [-]

, 2009-07-27 20:56, pirms 15 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: dubultspeelees "Futuros" punktus ar šo gadu sāka dot tikai par pusfinālu sasniegšanu..
nu tad drusku jāpacīnās!

     [+] [-]

, 2009-07-27 22:27, pirms 15 gadiem
sukini

     [+] [-]

, 2009-07-28 03:49, pirms 15 gadiem
Arvens iekomentejis

  -1 [+] [-]

, 2009-07-28 07:47, pirms 15 gadiem
z-batorskijs ';

  +1 [+] [-]

, 2009-07-28 08:01, pirms 15 gadiem
Pirmā un laikam vienīgā uzvara Latvijai!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja