Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

"United Cup" atlasē Ostapenko finišē pirmā zem svītras

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"United Cup" atlasē Ostapenko finišē pirmā zem svītras
Beatrise Hadada-Maija un Cjiņveņa Džena. Foto: WTA / Weibo

29. decembrī Austrālijā sāksies "United Cup" tenisa turnīrs izlasēm. Pēdējās divas ceļazīmes nopelnīja Brazīlija un Čīle, šodien informē organizatori.

Kā jau ziņots, tika lēsts, ka šajās sacensībās varētu piedalīties arī Latvijas tenisa izlase. Lai pretendētu uz pēdējo kvotu pēc 20. novembra ranga, Aļonai Ostapenko bija jāsaglabā pārsvars pār brazīlieti Beatrisi Hadadu-Maiju (23. oktobrī Latvijas spēlētājai bija 405 punktu pārsvars pasaules rangā).

Lai rangā apsteigtu mūsējo, brazīlietei obligāti vajadzēja izcīnīt "Elite Trophy" čempiones titulu, ja vien Ostapenko netiktu finālā. Latvijas spēlētāja neiekļuva minētajā finālā, savukārt Hadada-Maija pārsteidzoši izcīnīja titulu un pasaules rangā pacēlās uz 11. pozīciju, apsteidzot Ostapenko (WTA 13.) un iegūstot priekšroku atlasē uz "United Cup" sacensībām.

"United Cup" atlasē Aļona Ostapenko palika pirmā zem svītras, tāpat kā 2022. gadā.

Šodien tika paziņots, ka pēdējās divas ceļazīmes iegūst Brazīlija un Čīle. Ja Brazīlijas vietā būtu Latvija, tad pasaules ranga līdere Iga Švjonteka (Polija) jauno sezonu sāktu ar cīņu pret Latvijas tenisa līderi.

"United Cup" turnīrā piedalīsies 18 valstu izlases (komandas sastāvu veidos sievietes, vīrieši un jauktie dubultspēļu dueti).

Turnīra grupas
A - Polija, Spānija, Brazīlija.
B - Grieķija, Kanāda, Čīle.
C - ASV, Lielbritānija, Austrālija.
D - Francija, Itālija, Vācija.
E - Čehija, Ķīna, Serbija.
F - Horvātija, Nīderlande, Norvēģija.

Izmantotie resursi:
unitedcup.com

     [+] [-]

, 2023-11-21 21:10, pirms 5 mēnešiem
United Cup turnīra rīkotāji ir prātam neaptverami negodīgi. Latvija ir tālu priekšā Čīlei un Čīle tiek United Cup turnīrā? Ko vēl neizdomās United Cup turnīra rīkotāji. A nu lai Latvija ir Čīles vietā United Cup turnīrā. Ja ne tā, tad šitā turnīra rīkotāji būs iesēdināti cietumā aiz restēm par šmaukšanos.