Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Gulbja fonds palielina stipendiātu skaitu, tenisa prasmes apgūs 57 bērni

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Gulbja fonds palielina stipendiātu skaitu, tenisa prasmes apgūs 57 bērni
Ernests Gulbis. Foto: Latvijas Tenisa savienība

Stipendiju programmas ietvaros, pateicoties Ernesta Gulbja fondam un "Rimi" ziedojumam, gada garumā bērniem būs iespēja bez maksas apgūt tenisa prasmes sertificētu treneru vadībā tenisa centros dažādās Latvijas pilsētās. Stipendiju programma paredzēta piecus līdz astoņus gadus veciem bērniem ar vai bez tenisa priekšzināšanām no visas Latvijas. Šodien tika paziņoti 57 programmas dalībnieki.

Stipendiju atlases dienā bērniem bija jāveic dažādi fiziski uzdevumi un pārbaudījumi, kuru laikā tika vērtēta viņu fiziskā sagatavotība, sportiskais gars, motivācija un azarts. Pēc atlases pārbaudījumiem tenisa treneru komanda Gulbja vadībā izvēlējās 57 bērnus ar lielāko tenisa talanta potenciālu.

"Jau sen domāju, kā es varētu savas zināšanas un pieredzi nodot tālāk – nākamajai Latvijas tenisistu paaudzei. Tā radās Ernesta Gulbja fonds, kura ietvaros tika aizvadīts mūsu pirmais projekts. Ceru, ka šī būs mūsu ikgadēja tradīcija organizēt līdzīga veida atlases procesu," informē Latvijas Tenisa savienības prezidents. "Atklāti sakot, bija ļoti grūti izvēlēties noteiktu bērnu skaitu, kuriem piešķirt šo tenisa stipendiju. Mani patīkami pārsteidza, ka bija atnākuši tik daudz sportisku un apdāvinātu bērnu. Atlases procesam mēs piegājām ļoti nopietni - apkopojot gan fiziskos testus, gan arī skatījāmies uz dalībnieku prasmi ātri mācīties un koncentrēt uzmanību. Veidojot sarakstu mēs papildus ņēmām vērā gan vecumu, gan dzimumu, gan arī pilsētas un reģionus."

Sākotnēji tika plānots, ka būs 50 stipendiāti. "Pieņēmu lēmumu nedaudz palielināt stipendiātu skaitu. Papildus šim sarakstam mēs izsūtīsim informatīvu e-pastu vēl 100 dalībniekiem, kuriem būs iespēja piedalīties koptreniņos kopā ar mani un maniem treneriem reizi ceturksnī," saka Ernests Gulbis. "Tā kā šis bija pirmais šāda veida pasākums Latvijas tenisa vēsturē, es ļoti lūgtu bērnus un viņu vecākus, kuri netika iekļauti stipendiātu sarakstā, neuztvert to kā šķērsli turpināt trenēties vai uzsākt tenisa prasmju apgūšanu."

Lai saņemtu stipendiju, ar katru stipendijas ieguvēja oficiālo pārstāvi tiks slēgts līgums, vienojoties par stipendiju izmantošanas nosacījumiem. Stipendija segs tenisa treniņu izmaksas pie kvalificētiem tenisa treneriem tenisa centros dažādās Latvijas pilsētās, tā netiks izmaksāta naudas veidā katram stipendiju ieguvējam individuāli. Stipendiju programmā paredzētos tenisa treniņus paredzēts uzsākt 2024. gada sākumā, iepriekš vienojoties ar katru stipendiju ieguvēju individuāli par precīzu treniņu uzsākšanas laiku.

Izmantotie resursi:
Rimi Latvia / lts.lv - stipendiātu saraksts

  +1 [+] [-]

, 2023-11-18 07:06, pirms 5 mēnešiem
Pārsteidzoši milzīga atsaucība - bija ieradušies 630 bērni! Cerams, ka viņu vidū ir nākamie džokoviči, gulbji, ostapenko un neilandes-savčenko! Labu darbu Gulbis dara.