Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Radvaņska Dohā tiek līdz pusfinālam un atgriezīsies ranga 3. vietā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Radvaņska Dohā tiek līdz pusfinālam un atgriezīsies ranga 3. vietā
Arī Simona Halepa šodien grāva un tika līdz pusfinālam
Foto: Reuters/Scanpix

Dohas WTA "Premier 5" turnīra pusfināla sasniegšana atgriešanos ranga labāko trijniekā nodrošinājusi Polijas pirmajai raketei Agņeškai Radvaņskai. Bez viņas cīņu par titulu vēl turpina arī Jeļena Jankoviča, Andželike Kerbere un Simona Halepa.

Dohas turnīrs līdz šodienai pagāja trīs setu spēļu zīmē – gan puse no 2., gan puse no 3. kārtas mačiem noslēdzās trīs setos. Tā rezultātā vairākām tenisistēm kortu nācās pamest ļoti vēlu. Piemēram, Polijas pirmajai raketei Agņeškai Radvaņskai pirmā spēle beidzās pēc pusnakts.

Šodien, ceturtdaļfinālu dienā, nevienā no mačiem nebija intrigas, visām četrām spēlēm noslēdzoties ar graujošām uzvarām. Divās spēlēs zaudēja favorītes, taču nevienu iznākumu par sensāciju vai pārsteigumu nevar nosaukt. Tas attiecas arī uz Petras Kvitovas bezspēcību pret Jeļenu Jankoviču – 1:6, 3:6. Kvitova iepriekšējās divās kārtās aizvadīja trīs setu cīņas un šodien bija iztukšota.

Jankoviča un Radvaņska, tāpat arī Vācijas pirmā rakete Andželike Kerbere pusfinālus sasniegušas bez setu zaudēšanas. Radvaņskai pusfināla sasniegšana (Dohā tik tālu tikusi trešo gadu pēc kārtas) garantējusi atgriešanos Top 3.

Pagājušajā gadā Dohā uzvarējusī Viktorija Azarenka šonedēļ titulu nevar aizstāvēt, kā rezultātā zaudējusi ne vien 2. vietu (tajā pirmdien būs Na Lī), bet arī būs spiesta atvadīties no Top 3, sev garām palaižot arī Radvaņsku. Aga 2012. gada jūlijā pēc Vimbldonas fināla sasniegšanas tika līdz 2. vietai. Tajā vasarā viņai pavisam nedaudz pietrūka, lai aizsniegtos līdz 1. vietai.

"Qatar Total Open 2014". WTA "Premier 5" turnīrs Dohā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Agnieszka Radwanska – Yanina Wickmayer6:2 6:1
(5) Jelena Jankovic – (3) Petra Kvitova6:1 6:3
(7) Simona Halep – (4) Sara Errani6:2 6:0
(6) Angelique Kerber – Petra Cetkovska6:1 6:0

Pusfinālu pāri

Spēle
(2) Agnieszka Radwanska – (7) Simona Halep
(5) Jelena Jankovic – (6) Angelique Kerber