Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Cīņas par Deivisa kausa pusfinālu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Cīņas par Deivisa kausa pusfinālu
Šamilam Tarpiščevam un Maratam Safinam
pirms spēlēm ar Čehiju ir jautra oma.
Foto: www.daviscup.com

Šonedēļ tenisa pasaulē atkal Deivisa kausa spēles. Pasaules elites grupā notiks cīņas par iekļūšanu pusfinālā – Krievija spēlēs pret Čehiju, ASV pret Franciju, Argentīna uzņems Zviedriju, bet Vācija - Spāniju.

eSports.lv jau ziņoja, ka šonedēļ nenotiek neviens ATP turnīrs, jo klāt ir Devisa kausa nedēļa. Spēles notiek visās grupās, taču lielākā uzmanība, protams, pievērsta pasaules elite grupā, kur arī notiek cīņa par lielo balvu. Latvijas komandai šoreiz spēles nav.

Krievija - Čehija

Krievijas komandas kapteinis Šamils Tarpiščevs vienmēr pratis pārsteigt savus oponentus. Arī šoreiz nav savādāk – pirmajā vienspēļu dienā viņš kortos sūtīs Maratu Safinu un Igoru Andrejevu, kamēr izlases līderi Nikolajs Davidenko un Mihails Južnijs pieteikti dubultspēlei. Šeit gan jāpiemin, ka otrās un trešās dienas spēlētājus komandas var vēl mainīt. Krievijas komanda noteikti ir ļoti sabalansēta, kamēr čehiem ir tikai divi izteikti līderi – Tomass Berdihs un Radeks Stepaneks, kuri gan varētu pārsteigt Maskavu. Spēles notiks Lužņiku sporta kompleksā uz māla seguma.

Spēļu saraksts:
Marats Safins – Tomass Berdihs
Igors Andrejevs – Radeks Stepaneks
Nikolajs Davidenko/Mihails Južnijs – Lukašs Dluhijs/Pavels Vizners
Igors Andrejevs – Tomass Berdihs
Marats Safins – Radeks Stepaneks

Vācija - Spānija

Spāņi uz Vāciju devušies ļoti labā sastāvā – spēlēs kā Rafaels Nadals, tā Davids Ferrers. Tikmēr Vācijas komandai nāksies iztikt bez Tomija Hāsa, kurš šogad Deivisa kausā nespēlēšot. Tādējādi Filipa Kolšraibera un Nikolasa Kīfera izredzes vienspēlēs nav sevišķi lielas, pat neskatoties uz mājas sienu atbalstu. Vācieši gan izvēlējušies cietā seguma kortus, tomēr abi spāņi pierādījuši, ka labi spēlē arī uz šāda seguma.

Spēļu saraksts:
Nikolass Kīfers – Rafaels Nadals
Filips Kolšraibers – Davids Ferrers
Filips Kolšraibers /Filips Petšners – Fernando Verdasko/Feliciano Lopezs
Filips Kolšraibers – Rafaels Nadals
Nikolass Kīfers – Davids Ferrers

Argentīna - Zviedrija

Jau trešo gadu pēc kārtas šo komandu ceļi krustojas. Pirms diviem gadiem Argentīnā mājinieki bija pārāki ar 5-0, bet pērn Zviedrijā zviedri revanšējās 4-1. Šoreiz atkal jāspēlē Argentīnā un mājinieki ir pārliecinoši favorīti uz izvēlētā māla seguma. Komandā pulcēti visi labākie spēki – Nalbandians, Kanjass, Monako un Akasuso – šādā sastāvā uz māla argentīnieši vienkārši nevar zaudēt un pārsteigums būs jau tad, ja pēc pirmajām divām dienām zviedriem vēl būs izredzes cīnīties par uzvaru kopsummā.

Spēļu saraksts:
Davids Nalbandians – Tomass Johansons
Hosē Akasuso – Robins Soderlings
Giljermo Kanjass / Davids Nalbandians – Jonass Bjorkmans/Roberts Lindšteds
Davids Nalbandians – Robins Soderlings
Hosē Akasuso – Tomass Johansons

ASV - Francija

Francijas izlases izredzes uzvarēt ASV jau tāpat bija nelielas, taču tagad tās sarukušas vēl vairāk, kad divi tās līderi nevarēs palīdzēt izlasei savainojumu dēļ. Rišāra Gaskē un Žo Vilfrīda Tsongas vietā komandā spēlēs Pols Anrī Matjē un Mišels Lodrā, kamēr ASV izlasei ierindā būs kā Endijs Rodiks un Džeimss Bleiks, kā arī dubultspēļu duets – dvīņubrāļi Braieni. Arī šeit pārsteigums būs tad, ja pēc divām spēļu dienām Francijai vēl būs teorētiskas izredzes uz uzvaru.

Spēļu saraksts:
Endijs Rodiks – Mišels Lodrā
Džeimss Bleiks – Pols Anrī Matjē
Bobs Braiens / Maiks Braiens – Arno Klemāns/Mišels Lodrā
Endijs Rodiks – Pols Anrī Matjē
Džeimss Bleiks – Mišels Lodrā

Maķedonija - Nīderlande

Šī gan nav pasaules elites grupas spēle, taču visnozīmīgākā Latvijas komandai. No šī mača arī atkarīgs, kad latviešiem būs jāaizvada nākamās kārtas mačs par vietas saglabāšanu Eiropas/Āfrikas pirmajā grupā. Ja savos kortos otro pārsteigumu sarūpēs maķedonieši un uzvarēs, tad Latvijai būs jāspēlē pret Nīderlandi no 18. līdz 20. jūlijam, bet ja uzvaru svinēs Nīderlandes komandu, tad izšķirošs Latvijai būs mačs no 19. līdz 21. septembrim, kad nāksies spēlēt ar Horvātijas – Itālijas dueļa zaudētāju.

Izmantotie resursi:
atptennis.com
daviscup.com