Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Sevastova: "Savu labāko tenisu spēlēšu varbūt vasarā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Sevastova: "Savu labāko tenisu spēlēšu varbūt vasarā"
Anastasija Sevastova. Foto: Viorel Zagrean / Transylvania Open WTA250

Latvijas tenisa ekslīdere aizvadījusi pirmo nozīmīgo turnīru pēc bērna piedzimšanas. Rumānijas "WTA 250" ceturtdaļfinālā spēlējusī Anastasija Sevastova savu labāko sniegumu cer rādīt varbūt vasarā.

Šoreiz ceturtdaļfinālā piekāpās rumānietei Žaklīnai Kristianai - 3:6, 5:7. Latvijas tenisiste atklāj, ka no šīm sacensībām neko negaidīja, jo tas bija pirmais nozīmīgais turnīrs pēc atgriešanās, turklāt saslima meita un iepriekšējā nedēļā arī pati izslimoja. "Tagad jūtos labāk ar katru dienu, arī lietoju antibiotikas," informē Anastasija Sevastova, kura Rumānijā vienmēr spēlē labi un 2018. gadā tur kļuva par "WTA 250" čempioni.

Mūsu sportiste jau otro reizi atgriežas lielajā tenisā, bet pirmoreiz pēc bērna piedzimšanas. "Šis laiks ir savādāks, jo nevaru tik daudz trenēties, jo man ir meita, kura vēl maza un par kuru jārūpējas," saka jaunā māmiņa. "Man vajag šo laika posmu, tas ir svarīgi. Varbūt netrenējos tik daudz, taču daru to efektīvi. Pagāja diezgan ilgs laiks pirms atgriešanās. Neatgriezos uzreiz pēc sešiem mēnešiem kopš dzemdībām. Meitai tagad ir gads un divi mēneši, tagad jau mazliet lielāka."

Vai mainījāt veidu, kā organizējat savu dzīvi tenisa sezonas laikā? "Jā, tagad ir runa tikai par organizēšanu. Ja kaut kas nedarbojas pareizi, tad atkal par organizēšanu," skaidro Sevastova. "Bet tas ir brīnišķīgi un savādāk. Ja arī kas neizdodas un nākas zaudēt, par to aizmirstu daudz ātrāk. Jo jāatgriežas mājās pie meitas un jārūpējas par viņu. Jāpriecājas par viņu, bet par zaudējumu aizmirstu sekundes laikā. Mača laikā joprojām jūtu spiedienu, ka jāspēlē labi, bet pēc spēles par to aizmirstu."

Vai kaut kādā veidā esat mainījusi savu skatījumu uz tenisu, ja neskaita mātes statusu? "Īsti ne. Man joprojām patīk teniss. Joprojām domāju, ka tā ir labākā lieta, ko varu darīt. Daudz esmu sasniegusi, spēlējot tenisu. Nedomāju, ka būs kas cits, ko varēšu darīt tādā pašā līmenī," atklāj sportiste, kura karjeras laikā naudas balvās nopelnījusi vairāk nekā 8 200 000 ASV dolāru. "Bet, iespējams, vairāk domāju par to, ka pēc tenisa tagad ir citas prioritātes, ko sagaidīt. Tāda sajūta man bija arī agrāk, kad pārtraucu spēlēt. Tāpēc pēc bērna piedzimšanas tagad tas ir vēl brīnišķīgāk, kaut gan būt par vecākiem nav viegls darbs."

Sevastovas nākamie turnīri būs Amerikā - 26. februārī sāksies Ostinas "WTA 250", savukārt marta sākumā varētu izmantot speciālo rangu (SR 65.), lai iekļūtu Indianvelsas "WTA 1000" kvalifikācijā.

"Man ir savi mērķi, protams. Bet nedomāju par rangu. Zinu, ka joprojām varu spēlēt un uzvarēt labas spēlētājas, "top" spēlētājas. Negaidu, ka to paveikšu uzreiz pēc atgriešanās. Tas ir process, kam jāiet cauri katru nedēļu. Man vajag šos mačus un turnīrus," atzīst Latvijas tenisiste. "Savu labāko tenisu spēlēšu varbūt vasarā vai vēlāk šogad. Bet varbūt ne. To nevar zināt."

Izmantotie resursi:
transylvaniaopen.ro