Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Kičenoka/Kičenoka sasniedz Čārlstonas "WTA 500" pusfinālu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kičenoka/Kičenoka sasniedz Čārlstonas "WTA 500" pusfinālu
Ludmila Kičenoka un Nadja Kičenoka. Foto: Karl Toomsoo / Estonian Tennis Association

Ukrainas tenisa dvīnes Ludmila Kičenoka un Nadja Kičenoka sasniegušas Čārlstonas "WTA 500" pusfinālu. Dienvidkarolīnas lielākajā pilsētā notiek nozīmīgākais tenisa turnīrs uz zaļā māla.

Ukrainas māsas Ludmila Kičenoka/Nadja Kičenoka pirmajā kārtā pārspēja ASV-Ķīnas duetu Sofiju Čanu/Ifaņu Sju (6:4, 1:6, 10-8), bet aizvadītās nakts ceturtdaļfinālā pieveica amerikānietes Medisonu Kīzu/Teilori Taunsendu (3:6, 6:1, 10-8). Pusfinālā pēc pusnakts pretī stāsies ASV-Austrālijas duets Nikola Melikara-Martinesa un Elena Peresa.

Kā jau ziņots, māsas Kičenokas triumfēja 2022. gada Tallinas "WTA 250", bet pērn Ludmila kļuva par Vimbldonas čempioni jauktajās dubultspēlēs.

Kičenoku krājumā ir 14 tituli uz cietā seguma - četri WTA līmenī (tostarp 2018. gada Elites trofeja) un desmit ITF.

Karjeras laikā 31 gadīgās Ludmila Kičenoka un Nadja Kičenoka aizvadījušas 242 spēles (bilance 141-101), savukārt Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila sakrāja 140 spēles (bilance 88-52).

Atgādinām, ka Čārlstonas turnīrā Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko nav startējusi kopš karjeras veiksmīgākā gada. Pērn atteicās veselības apsvērumu dēļ. "Čārlstonas fināla sasniegšana 2017. gadā man bija brīnišķīgs sākums māla sezonai, kas noslēdzās ar manu pirmo "Grand Slam" titulu "French Open". Gaidu atgriešanos Čārlstonā, lai atkal tur spēlētu," pirms pāris nedēļām sacensību organizatoriem teica Ostapenko, tomēr pēcāk pārdomāja un atgriezās Rīgā.

Māsām Kičenokām tagad ir iespēja cīnieties par Parīzes olimpiskajām spēlēm, kur piedalīsies 32 dueti. Dubultspēļu rangā Ludmila un Nadja patlaban ieņem attiecīgi 18. un 58. vietu. Jādomā, ka Ukrainas māsas kvalificēsies pēc kombinētā ranga (šobrīd viņām ir #76, bet iepriekšējās trijās spēlēs vajadzēja vismaz #93, #90 un #102).

Izmantotie resursi:
wtatennis.com