Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Serbu treneris: "Nevis Agasi palīdzēja Džokovičam, bet Džokovičs padarīja Agasi par treneri"

Serbu treneris: "Nevis Agasi palīdzēja Džokovičam, bet Džokovičs padarīja Agasi par treneri"
Andrē Agasi un Novaks Džokovičs
Foto: Reuters / Scanpix

Serbijas tenisa superzvaigzne Novaks Džokovičs pārtraucis sadarbību ar saviem līdzšinējiem treneriem Andrē Agasi un Radeku Štepāneku, bet serbu treneris Radmilo Armenuličs jau paspējis nozākāt bijušo amerikāņu tenisa zvaigzni kā Džokovičam nederīgu treneri jau no pašiem sadarbības pirmsākumiem.

47 gadus vecais Agasi par Džokoviča treneri kļuva pagājušā gada maijā, bet šī gada marta izskaņā tika pavēstīts par sadarbības pārtraukšanu, jo abu starpā bijušas pārāk daudz nesaskaņas profesionālajos jautājumos. Šodien Džokoviča nometne ziņo par vēl viena trenera atbrīvošanu - ar serbu zvaigzni vairs nestrādās arī čehs Radeks Štepāneks. 39 gadus vecais speciālists Džokoviča nometnē bija vien kopš novembra.

Īsto brīdi savu domu publiskai izteikšanai atradis serbu speciālists Radmilo Armenuličs, norādot, ka jau sākotnēji uzskatījis Agasi piesaisti par nevajadzīgu. "Viņš Novaka labā neko nevarēja izdarīt. Domāju, ka Novaks viņam palīdzēja vairāk, jo viņš padarīja Agasi par treneri," sacīja Armenuličs. "Viņš aizgāja, jo nezināja, ko darīt. Viņam nebija nekādas pieredzes, lai palīdzētu Novakam. Novaks no gala līnijas spēlē labāk nekā Agasi, viņš labāk uzņem serves nekā Agasi. Kā gan Agasi viņam varēja palīdzēt?"

Pats Agasi atzina, ka saskaņa starp treneri un sportistu nav veidojusies tāda, kādai tai būtu bijis jābūt, taču nenožēlo pavadīto laiku Džokoviča komandā. "Vēlu viņam tikai labāko turpinājumā. Centos palīdzēt tikai ar labākajiem nodomiem, taču pārāk bieži sapratām, ka nespējam saprasties," sacīja Agasi.

Agasi pirmajā turnīrā kā Džokoviča trenerim serbs "French Open" ceturtdaļfinālā piekāpās Dominikam Tīmam, nespējot aizstāvēt gadu iepriekš izcīnīto titulu. Vimbldonā Džokovičs ceturtdaļfinālā izstājās savainojuma dēļ, vēlāk paziņoja, ka nepiedalīsies "US Open" un atlikušo sezonu pavadīs, lai izārstētu elkoņa savainojumu. Šī gada "Australian Open" Džokovičs izstājās ceturtajā kārtā, bet janvāra beigās veica elkoņa operāciju.

Šobrīd Džokovičs noslīdējis līdz 13. pozīcijai ATP rangā.

Izmantotie resursi:
https://www.sport24.co.za


, 2018-04-04 19:42, pirms 6 gadiem
Bekers, Agassi, kurš vēl?
, 2018-04-04 19:47, pirms 6 gadiem
Есть только один способ реальной экономии на электрике! Узнал об этом лайфхаке в статье опытного инженера-электрика ЛЕГАЛЬНАЯ ЭКОНОМИЯ ЭЛЕКТРОЭНЕРГИИ - РЕАЛЬНА! и пользуюсь уже пол года, счет на 50% меньше! Это легально, советую всем, кто не хочет переплачивать!
, 2018-04-04 20:01, pirms 6 gadiem
varetu gulbis pa treneri dzokovičam iet.
, 2018-04-04 20:46, pirms 6 gadiem
tur nu treneris gan kaut ko lej.
Agasi ir viens no visu laiku vislabākajiem servju uzņēmējiem, ar vienu no visu laiku vislabākajiem return sitienu tenisa vēsturē.
Lai treneris paskatās, kas ir bijuši valdnieki tenisā - spēlētāji, kas spēlē ar vienu roku, kā Samprass, Federers. Un Džoko nav tāda tipa spēlētājs, tāpēc arī visiem abu roku spēlētājiem ir muguras, gūžas, roku traumas, jo lielāka slodze.
, 2018-04-04 22:11, pirms 6 gadiem
Radmilo izmanto izdevību padarīt zināmāku savu nezināmo vārdu, tas gan vairāk kaut kādā boksa stilā ..

vairums jau tāpat saprot, ka esošajiem top večiem treneri - bijušās zvaigznes nemāca servēt vai citas pamatlietas.

var pievērst uzmanību kādām nelielām niansēm, bet galvenokārt dalās pieredzē un atbalsta psiholoģiski - tikai nedaudzi cilvēki zin kā ir reāli cīnīties GS finālā, ko tad jūt domā un kas izšķir iznākumu..
, 2018-04-05 08:08, pirms 6 gadiem
Interesanti salīdzināt ar Rodžeru,kurš lai uzvarētu bieži spējis iztikt bez trenera vispār.
Attiecībā uz Džokoviču pie vainas varētu būt citas lietas dzīvē kā bezglutēna pārtika un nepietiekš adrenalīna daudzums asinīs kas nedod pietiekošu enerģijas lādiņu lai turpinātu nepārtrauktu uzvaras gājienu.
Koko Gofa. Foto: WTA

Gofa pirmoreiz triumfē ar 6:0 un 6:0, Karla kļūst par Ostapenko oponenti

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Otrajā kārtā amerikāniete Koko Gofa nīderlandieti Arantksu Risu atstāja uz nulles.
Aļona Ostapenko. Foto: Scanpix/Reuters
12

Ostapenko Madridē sāk ar pārliecinošu uzvaru un iesoļo trešajā kārtā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. No pirmās kārtas atbrīvotā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā pārspēja spānieti Džesiku Bousasu - 6:3, 6:1.
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
6

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.