Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Āzijas tenisa spožāko zvaigžņu sadursmē Ribakina satriec Dženu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Āzijas tenisa spožāko zvaigžņu sadursmē Ribakina satriec Dženu
Jeļena Ribakina. Foto: Jimmie48 / WTA

Ķīnas galvaspilsētā Pekinā turpinās "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Pirmās kārtas mačā spēkojās Āzijas labākās tenisistes - kazahiete Jeļena Ribakina sagrāva ķīnieti Cjiņveņu Dženu.

Kā jau ziņots, 29. septembrī Ķīnas pilsētā Handžou aizvadītajā Āzijas spēļu finālā sacentās Ķīnas labākās tenisistes - Cjiņveņa Džena (WTA 23.) ar 6:2 un 6:4 pieveica Liņu Džu (#33), kvalificējoties Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Āzijas zeltu nopelnījusī ķīniete žurnālistus informēja, ka līdzšinējais treneris nolēma izbeigt līgumu ar viņu, turklāt šī atteikšanās bija amorāla un nodarīja kaitējumu. Ierodoties uz Pekinas "WTA 1000", preses konferencē Džena atklāja, ka raudāja, uzzinot par trenera atteikšanos no viņas. Saprot trenera lēmumu, bet tas nenozīmē, ka viņam piedos.

# Pekinas turnīra pirmajā kārtā kazahiete Jeļena Ribakina (WTA 5.) šodien ar 6:1 un 6:2 apspēlēja Cjiņveņu Dženu (#23). Otrā seta trešajā geimā ķīniete pieļāva trīs dubultkļūdas. Mača breikbumbas - 4/7 pret 0/0. Tīri uzvarēto izspēļu un nepiespiesto kļūdu attiecība: 7-4 pret 14-16.

# Āzijas spēļu fināla zaudētāja, Ķīnas otrā rakete Liņu Džu (#33) šodien nonāca iedzinējās ar 0:6 un 0:3 pret Ukrainas ceturto raketi Ļesju Curenko (#49) un atteicās no cīņas turpināšanas.

# Kā jau ziņots, Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šodien iekļuva 1/8 finālā, jo pretiniece atteicās no cīņas.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com