Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2523, Did:0, useCase: 3

Agris Suveizda

Agris Suveizda
Agris Suveizda

Sportacentrs.com darbojas kopš - 2008.gada 9.jūlija
Publicēto ierakstu skaits - 4863
Sportacentrā pazīstams kā - Brūss. Iesauka radusies, pateicoties kolēģim Naurim Mackevičam.
Rajons/ Pilsēta - Kaut arī Agris ir dzimis rīdzinieks un pēdējos sešarpus gadus kopš Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas laikiem Latvijas galvaspilsētā nācies uzturēties daudz biežāk nekā pašam vēlētos, sirdī vieta esot tikai vienai pilsētai – Ogrei. Šajā pilsētā, kurā Agris dzīvo joprojām, gan sperti pirmie soļi dzīvē un sporta pasaulē, gan arī Ogres 1.vidusskolā pavadīti pirmie deviņi gadi skolas solā.

 

Darbība Sportacentrs.com

Ārpus maiņu darba raksta par Latvijas un ārzemju futbolu, kā arī komentē Latvijas futbola klubu spēles. Agris uzskata, ka sekot līdzi pilnīgi visam un būt plaša profila speciālistam nav iespējams – ja kāds apgalvo pretējo, māna pats sevi. Līdz ar to Agris specializējas galvenokārt Latvijas, Francijas un Spānijas augstākajās līgās. Klusas simpātijas piederot arī regbijam un futzālam, taču laika trūkuma dēļ šiem sporta veidiem, diemžēl, labākajā gadījumā izdodas sekot līdzi vien svarīgāko notikumu brīžos. 

Labāko rakstu trio pēdējā gada laikā:

1. Pētījums: Kurš sporta veids ir apmeklētākais...

2. No bankrota draudiem līdz Čempionu līgas finālam

3. Minhenes "Bayern" finansiālā varenība

Notikums, darbojoties Sportacentrs.com

Agris: "Spēles ir komentētas gan neciešamā karstumā, gan mīnus grādos, gan no tribīnēm, gan stalažu augšas Hanzas vidusskolas vējā, taču domāju, ka manā un arī kolēģu atmiņā no 2013.gada Virslīgas sezonas visspilgtāk iespiedies Kauguru vidusskolas laukums. Vai pareizāk – Kauguru vidusskolas jumts (foto – skats no tā)."

 

 

Par sportu

Sportaveids, kuram Latvijā vajadzētu pievērst lielāku uzmanību

Agris: "Sporta veidu, kuram sekot līdzi, katrs var izvēlēties pēc savām simpātijām, taču mans aicinājums noteikti būtu daudz lielāku uzmanību pievērst pašmāju čempionātiem, kuri nepelnīti ir atstāti novārtā. Diemžēl patriotisms un, jo īpaši, lokālais patriotisms ir viena no tām īpašībām, kuras Latvijas sabiedrībā – un ne tikai sportā – ārkārtīgi trūkst.

Ir viegli atrast ieganstus un apgalvot, ka, tiklīdz būs pilnas tribīnes, augsts līmenis, būs tas un tas, tad gan noteikti apmeklēšu spēles. Taču bez mūsu palīdzības pašmāju čempionāts stiprāks nekļūs un arī ārzemju līgas nebūt nav tik ideālas, kā dažbrīd vēlamies domāt un glorificēt. Uzskats, ka kaimiņa sētā āboli allaž ir sarkanāki, nav raksturīgs tikai mazajām valstīm – tā notiek jebkurā zemē, grandus ieskaitot.

Ņemot par piemēru futbolu - Francija un Itālija apskauž Vāciju par spēļu skatāmību un pilnajām tribīnēm, Vācija un Spānija apskauž Angliju par bagātajiem klubiem, savukārt Anglija abas pēdējās apskauž par neizmērojamajiem vietējo spēlētāju un treneru resursiem. Tāpēc cienīsim to, kas mums ir, un ideālus pašmāju čempionātus veidosim paši, nevis gaidīsim, kad kāds to izdarīs mūsu vietā!"

Latvijas visulaiku labākais sportists

Agris uzskata, ka vērtēt ir iespējams tikai tos sportistus, kuru sniegums ir pieredzēts paša acīm, un tāpat uzskata, ka personība laukumā un ārpus tā ir teju tikpat nozīmīgs faktors kā sasniegtais sportā. Tādēļ, pēc Agra domām, Latvijas labākais sportists ir Artūrs Irbe, kurš ir bijis izcilnieks Latvijas izlasē un arī NHL, esot tik tuvu vienai no prestižākajām klubu trofejām pasaulē, kā arī ar savu attieksmi, piemēru un rīcību bijis paraugs tik daudziem dažāda vecuma cilvēkiem.

Nozīmīgākais sporta notikums

Agrim šādi notikumi ir divi:

1. 1998.gada Pasaules kausa finālturnīrs futbolā  - tādēļ, ka ar to sākās Agra interese par futbolu un sportu kā tādu, kuras līdz tam neesot bijis praktiski vispār.

2. Un, protams, 2004.gada Eiropas futbola čempionāta cikls. Pēc Agra domām tas ir būtiskākais sporta notikums jaunās brīvvalsts laikā, un kas diezin vai tik ātri tiks pārspēts. 

 

Hobiji

Brīvajā laikā cenšas daudz lasīt, galvenokārt vēstures un sporta literatūru. Ne mazāk svarīga brīvā laika nodarbe ir futbols – kopā ar draugiem (komanda – SK "Pārogre") jau gandrīz desmit gadus piedalās Ogres atklātajā telpu futbola čempionātā, kurā šosezon startēja 20 komandas. Ogres čempionāts savus zelta laikus piedzīvoja pirms dažiem gadiem, kad tajā bija vairākas Latvijas futzāla līmenim ļoti pieklājīgas kvalitātes komandas, kuras pārstāvēja vairāki laba līmeņa spēlētāji ar tādu leģendu kā Igors Stepanovs priekšgalā. 

Sporta filma

No sporta filmām Agris izceļ divas. Pārliecinoši pirmajā vietā viņa topā atrodas "Treneris Kārters" (Coach Carter), bet otrajā vietā izvirzās "Grīnstrītas huligāni" (Green Street Hooligans).

 

Sociālie tīkli

Pamatā Agris izmanto "Twitter" - @AgrisSuveizda

Retāk "Facebook" - Agris Suveizda

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-02-25 10:20, pirms 10 gadiem
Viņš noteikti savā kambarī kaļ nekrietnus plānus kā eitanizēt mūs visus iesmērējot mums tās saindētās skandināvu vakcīnas, neticiet nevienam viņa vārdam, ticiet man, es esmu apguvis svēto rakstu mācības.

  +2 [+] [-]

, 2014-02-25 10:25, pirms 10 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: Bildē jau varēji sakārtoties 
lielākais dīvānā pirdējs SC vēsturē māca autorus, kaunējies būtu!

 +13 [+] [-]

, 2014-02-25 11:12, pirms 10 gadiem
Kāpēc nav norādīta izglītība?

  +8 [+] [-]

, 2014-02-25 11:32, pirms 10 gadiem
Tūlīt sāksies...

 +32 [+] [-]

, 2014-02-25 11:45, pirms 10 gadiem
Lāšs Lāšons Seterberjs.

 +16 [+] [-]

, 2014-02-25 11:58, pirms 10 gadiem
Buloņas mežs rakstīja: Lāšs Lāšons Seterberjs.
Speciāli skatijos Zviedrijas spēles, lai redzētu kā izrunās tos uzvārdus, nu vismaz kamēr Zettebergs nebija traumēts viņu saucu par Zettebergu Nu ir tā uzvārdu kropļošana un valodnieka funkciju veikšana mazliet smieklīga..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-25 13:19, pirms 10 gadiem
extremists rakstīja: Speciāli skatijos Zviedrijas spēles, lai redzētu kā izrunās tos uzvārdus, nu vismaz kamēr Zettebergs nebija traumēts viņu saucu par Zettebergu Nu ir tā uzvārdu kropļošana un valodnieka funkciju veikšana mazliet smieklīga..
Zviedrijas televīzijā?

  +2 [+] [-]

, 2014-02-25 13:40, pirms 10 gadiem
Labi komentē futbolu, vienīgi pie dikcijas jāstrādā, jātrenējās žagaru saišķi un līdzīgi vingrinājumi.

 +14 [+] [-]

, 2014-02-25 14:00, pirms 10 gadiem
iespējams nīstākais sc.com autors/"valodnieks"!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-02-25 15:21, pirms 10 gadiem
coach carter laba filma, bet nez man liekas,ka daudz labāk bija Gloary rod tieši par basi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: wow wow
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2014-02-25 19:42, pirms 10 gadiem
Agris Suveizda Svaress!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-02-26 01:08, pirms 10 gadiem
Man tomēr patīk, kā Agris komentē futbolu. Ir zinošs par visām futbola lietām un bieži pastāsta kaut ko jaunu.

  +3 [+] [-]

, 2014-02-26 21:05, pirms 10 gadiem
bembists rakstīja: Labi komentē futbolu
Ja pieskaitam demogoģiju ko šis pasniedz pārraides laikā,tad diez vai par labu komentētāju šamo var uzskatīt....

     [+] [-]

, 2014-02-26 21:09, pirms 10 gadiem
MK_Latvia rakstīja: Man tomēr patīk, kā Agris komentē futbolu. Ir zinošs par visām futbola lietām un bieži pastāsta kaut ko jaunu.
Diez vai ,Par Liepājas futbolu šis sastāstīs tādus stāstiņus...........

  +1 [+] [-]

, 2014-02-26 21:20, pirms 10 gadiem
wow wow rakstīja: a kas jums visiem nolicējiem spiež te kko lasīt, skatīties spēles kuras slikti tiek komentētas utt.?! vienkārši isaties prom tur kur pēc jūsu domām ir labi! Ja tādas vietas nav, tad paši tādu izveidojat!!!!Ja nevarat, tad aizveriet mutes... valodnieki hrenovi...
Agri , Tu?

  +1 [+] [-]

, 2014-02-26 21:50, pirms 10 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: Bildē jau varēji sakārtoties 
+++
Slēpts komentārs: One Man Show!

  +2 [+] [-]

, 2014-02-27 13:58, pirms 10 gadiem
extremists rakstīja: Kāpēc nav norādīta izglītība?
Man uzreiz lasot šo rakstu radās tāds pats jautājums, jo uzskatu, ja tu strādā itkā lielākā Latvijā sporta portālā par žurnālistu, tad ir vajadzīga attiecīgā izglītība.

  -4 [+] [-]

, 2014-02-28 12:08, pirms 10 gadiem
tommy90 rakstīja: iespējams nīstākais sc.com autors/"valodnieks"!
Tikai no idiotu puses. Pat neaiztiekot valodas, paskaties kā džekam galva strādā. Redzot, kādam kontingentam lielākās pretenzijas pret viņu - smieklīgi.

  -1 [+] [-]

, 2014-02-28 12:15, pirms 10 gadiem
extremists rakstīja: Speciāli skatijos Zviedrijas spēles, lai redzētu kā izrunās tos uzvārdus, nu vismaz kamēr Zettebergs nebija traumēts viņu saucu par Zettebergu Nu ir tā uzvārdu kropļošana un valodnieka funkciju veikšana mazliet smieklīga..
Tā arī neatbildēji, kur tieši tu skatījies un kāpēc tas tv jāņem par piemēru.
Man ir nācies nedaudz paskatīties zviedrijas tv, ne hokeja translāciju, bet kkādu sporta raidījumu gan. Figurēja tur Lāšons un tamlīdzīgi zvēri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-03-01 11:48, pirms 10 gadiem
ajrisūdezda rakstīja: Cerams Ajrim pubertāte beigusies, pēc bildes spiežot, tas ir apšaubāmi. Vajag to ''Pumpstix'' lietot.
Ajris banoja sasperjodu tikais tapēc ka nepiekrita šā cilvēka viedoklim!
Vēl zaļš puikis,dzīve varbūt šamo pataisīs par normālu vīru!

  -1 [+] [-]

, 2014-03-01 16:56, pirms 10 gadiem
Tā arī līdz galam nesapratu - rīdzinieks vai tomēr ogrēnietis? Tā gan vairāk Līča vaina, kas kaut ko tur saputrojis un divdabja teicienu nav komatos ielicis.

Šams ir lietaskoks. Patīk, ka pie lielākajiem sporta notikumiem atzīmējis tiešām globālas lietas nevis sācis uzskaitīt visādas marginālības kā tie Celmiņi, Noviki un kas tik tur vēl nav tajā centrētāju saimē.

  -2 [+] [-]

, 2014-03-03 05:24, pirms 10 gadiem
ajrisūdezda rakstīja: Cerams Ajrim pubertāte beigusies, pēc bildes spiežot, tas ir apšaubāmi. Vajag to ''Pumpstix'' lietot.
Pat profilu speciāli veltījis viņam esi. Tjipa Agris vainīgs pie tā, ka tev nekādi nepielec
Noteikti tev arī visi skolotāji vainīgi pie katras lietas, ko neesi sapratis.