Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Ingmārs Jurisons

VEF pirmais talantu iesaukums. Pēc 3 gadiem

VEF pirmais talantu iesaukums. Pēc 3 gadiem
Maksims Šeleketo bija VEF pirmā sastāva zvaigzne. Patlaban uz soliņa Kubaņā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Šodien Rīgas VEF sasauca preses konferenci, lai informētu sabiedrību par uzdevumiem un mērķiem gaidāmajā sezonā. Iespaidīgi! Tāpat kā sastāvs. Neviļus atmiņā atausa jaunā VEF pirmie soļi pirms trim gadiem - spēlētāji, ieceres. Klubs kursu ir mainījis, taču - kur šodien ir basketbolisti, kurus Valdis Valters ar rūdītu aci toreiz atlasīja kā perspektīvākos Latvijas talantus?

Lieku reiz kāpt vefiņam uz varžacīm par drastiskajām izmaiņām kluba filosofijā nav vajadzības - VEF savu nostāju šajā jautājumā ir paskaidrojis, un katra paša ziņā - akceptēt to, vai pasmīnēt ūsās. Šoreiz visa pamatā tīra un nesamaitāta ziņkāre: kas šajā laikā noticis ar spēlētājiem, kas toreiz izpelnījās Latvijā spožākā skautinga uzmanību ar skaidri deklarētu mērķi - izaudzināt šos pārejas posmā esošos džekus līdz labu Eiropas klubu un nacionālās izlases līmenim. Visus saukļus un lozungus tagad neatcerēsimies - kam ir tāda vēlme, ar 2007. gada "Jauno basketbolistu laborotorijas manifestu" kluba mājaslapā joprojām var iepazīties pilnā apjomā -, taču viena lieta, kas nevar mainīties pat teorētiski - bija atlasīts perspektīvākais "materiāls". "Uzdevums ir sagatavot spēlētājus - vēlos redzēt progresu," toruden savu misiju iezīmēja treneris Valdis Valters.

Trīs gadi, kas mūs šķir no tās dienas, ir pietiekami ilgs termiņš, lai vērtētu - cik veiksmīgi vai neveiksmīgi misija noslēgusies. Un, tātad - visi tie 11 puiši, kas 2007. gada vasarā ar VEF abreviatūru uz krekliem sāka ceļu pretī jaunām savas karjeras virsotnēm.

Romāns Gumeņuks
Ukraiņu centrs šoruden pievienojies Šauļiem - nomainījis Raiti Grafu, kurš savukārt tagad pielaikojis VEF kreklu. Pārbaudes mačos laba statistika - tikko pārbaudes turnīrā Polijā pret "Turow" pat 17+10.

Maksims Šeleketo
Pēc vienas sezonas 2008. gada vasarā VEF savu līderi pārdeva Rostovas "Lokomotiv" (lai viņa vietu atbrīvotu citam talantam - Laurim Mizim). Šeleketo "Lokomotiv" (Kubaņā) spēlē joprojām - pie trenera Kemzuras nāk uz maiņu.

Reinis Strupovičs
Pagājušosezon pēc piecām spēlēm no Valmieras pēc savas iniciatīvas pārgāja uz "Ķeizarmežu", taču sezonas gaitā mocījās ar veselības likstām. Šobrīd bez darba.

Juris Patmalnieks
Pēdējās sezonās nobāzējies "Liepājas lauvās". Pagājušajā sezonā gan BBL, gan LBL vidēji spēlēja pa 20 minūtēm un meta apmēram sešus punktus mačā.

Māris Gulbis
Cerīgo VEF tramplīnu izmantoja, nokļūstot... Zemgalē. Pagājušās sezonas vidū papildināja Šauļu rezervistu rindas, un atvēlētajās minūtēs parādīja sevi no labas puses. Šogad mēģinās konkurēt par vietu laukumā Ventspils rotācijā.

Jānis Gailītis
Klubs viņu paņēma kā tehnisko direktoru, kas var arī uzspēlēt, ja nu briesmīgi vajag, taču trīs gadu Gailītis bijis viens no uzticamākajiem spēlētājiem, kas palīdzēja izvilkt ne vienu vien maču. Perspektīvs treneris.

Edgars Buiķis
Nākamais karjeras solis pēc VEF bija Saldus komanda, tālāk - uz "Ventspils augstskolu" LBL-2, kurā pagājušajā sezonā 13 spēlēs meta vidēji 5,8 punktus un atdeva 2,8 piespēles.

Edgars Jeromanovs
Pirmais mēģinājums ārzemēs neizdevās - no Ukrainas pērn atgriezas priekšlaicīgi un pavasari sagaidīja Liepājā. Vasarā iekļuva Latvijas izlasē kā otrais saspēles vadītājs, tiesa - ko vairāk par kontraktu Grieķijas 2. līgā nespēja nopelnīt.

Jurijs Aleksejevs
Gulbenietis pavadīja VEF visas trīs sezonas. Pagājušogad bija variants aizbraukt uz Vācijas bundeslīgas play-off komandu, taču klubs nepalaida. Turpat soliņa tālākajā galā sagaidīja sezonas beigas un tad labākais piedāvājums jau bija vairs tikai no Liepājas.

Andrejs Šeļakovs
Gatavojas savai jau ceturtajai sezonai VEF, tiesa - ticamāk junioru komandā, nevis pie lielajiem.Pamatsastāvā savākti talanti, kurus sagatavojuši citi. Vasarā patīkami pārsteidza nacionālās izlases rindās - šķiet, vienīgais, kurš īstenojis VEF pirmā iesaukuma misiju.

Matīss Rozītis
Līdzīgi kā daži citi kolēģi, no VEF nokļuva Jelgavā. Pērn pēc trijām spēlēm meta mieru arī tur, un šobrīd var teikt - basketbolu nopietnā līmenī vairs nespēlē.

Rezumējot - nekāds NBA nav sanācis. Varam vienīgi novēlēt, lai ar šodien nosauktajiem mērķiem klubam un tā jaunajam trenerim veiktos labāk.


, 2010-09-28 15:11, pirms 14 gadiem
Vaaaaaldis Vaaaalters ! hei hei hei hei hei hei !!!!
Latvijas Ostaps Benders
, 2010-09-28 15:14, pirms 14 gadiem
Kapēwc netika piemnēts Koļesņikovs? Tas tak cik atceros normāli grieza
, 2010-09-28 15:18, pirms 14 gadiem
tas pats Jeromanovs spēlēja ļoti labi, kamēr bija vefiņā. un tas, ka Eiropas basketbolā ir krīze, laikam arī nav pieminēšanas vērts. klasisks Jurisona raksts.. NBA beigās atklāja visa raksta domu.
, 2010-09-28 15:19, pirms 14 gadiem
Labs.
Fakti runā paši par sevi... Bija jau sen skaidrs, ka V.Valtera talantu laboratorija ir kārtējo reizi izgāzusies, bet, ka tik ļoti, nebiju piefiksējis
, 2010-09-28 15:22, pirms 14 gadiem
kādas tad bija jaunajiem iespējas, ja tas pats Bertāns, Kalve, Grāfs pēc ASK sabrukšanas nespēja sev atrast klubu labāku par BKV un šauļiem? es tik tiešām neredzu objektivitāti tādā uzskaitījumā.
p.s. kurš muļķis maksā Jurisonam algu?
, 2010-09-28 15:30, pirms 14 gadiem
Tad, kad VEF paziņoja par Talantu Laboratoriju es zināju, ka neks īpašs tur nesanāks. Tagadējais rezultāts patiesībā ir labāks nekā es gaidīju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-09-28 16:12, pirms 14 gadiem
haha, talanti ibio.. W no talantu labaratorijas tagad pārgājis uz superkluba izveidi.. varam visi jau prognozēt ar ko šis projektiņš beigsies
, 2010-09-28 17:44, pirms 14 gadiem
Šeleketo, Koļesnikovs tomēr diezgan labi attīstījās pie VV
, 2010-09-28 20:26, pirms 14 gadiem
Kaut kā KOĻESŅIKOVS, visu gudrais, JURISONA, kungs nav pieminēts! Un diez kāpēc? Atbilde ir pavisam vienkārša - šis raksts kārtējo reizi ir tendēts uz Valda Valtera nomelnošanu, kā jau tas ir raksturīgs SA. Bet Koļesņikovs, kaut kā tika iekļauts Krievijas izlases sastāvā Pasaules čempionātā basketbolā. uN pat tur spēlēja. Nu jā, bet, uzsvērt, sliktāko spēlētāju statistiku, jums gan ir padevies vareni! kauns....
, 2010-09-28 20:37, pirms 14 gadiem
Jurchiks#2 rakstīja: tas pats Jeromanovs spēlēja ļoti labi, kamēr bija vefiņā. un tas, ka Eiropas basketbolā ir krīze, laikam arī nav pieminēšanas vērts. klasisks Jurisona raksts.. NBA beigās atklāja visa raksta domu.
Vo vo, galvenais rakstīts, ka tīra ziņkāre- nu, bet, protams, ziņkāre Es gan saskatīju tēmētu, kaut gan, neveiksmīgu, sitienu zem jostas vietas ! Nevajag jau uzskatīt, ka tie lasītāji ir kaut kādi pamuļķi.
, 2010-09-28 20:41, pirms 14 gadiem
Un, kāpēc Dukulis nav uzsvērts ?

Man jau domāt, ka viņš bija viens no u -18 izlases līderiem eiropas čempionātā, kurā, cik atceros tika izcīnīta 3. vieta.

Nē, bet tiešām, nu tad ņemam un uzskaitām visus , ok ?

Tiešām, mazliet, pat dusmas pārņem, ka esmu samaksājis, lai kko tādu lasītu...
, 2010-09-28 23:10, pirms 14 gadiem
Es gan gribētu atgādināt, ka viss nav atkarīgs, tikai no kluba, ja pats spēlētājs nav gatavs kapāt un trenēties Tas pats Jeromanovs pirms gada palika kā viens no pēdējiem aiz svītras un daudzi par viņu runāja, kā par nākamo izlases saspēles vadītāju. Koļesņikovs un Šelekoto savas iespējas izmantoja un tagad spēlē Krievijas superlīgā, šķiet dažam labām vienkāršam trenažieru zāles apmeklētājam, ir lielāka atdeve treniņos, nekā dažai labai mūsu basketbola zvaigznei vai puszvaigznītei...
, 2010-09-29 12:58, pirms 14 gadiem
acidacid rakstīja: Un diez kāpēc? Atbilde ir pavisam vienkārša
Tā patiešām ir vienkārša: runa ir par VEF pirmo sastāvu - to, ar kuru klubs sāka savas gaitas. Manuprāt, tas ir pietiekami skaidri norādīts. Koļseņikovs VEF pievienojās 2008. gadā, vēl pusgadu vēlāk - Dukulis.
, 2010-10-08 12:56, pirms 14 gadiem
Ja godigi, tas par to talantu labarotoriju bija tads paaraak skals izsauciens, bet no mana skatu punkta rezultaati ir loti pieklaajiigi...

izaudzinaati ir 2 nakamie top5 Latvijas limena treneri (Buikis, Gailitis)
3. Latvijas ligas stabili savu klubu rotacijas speletaji (Gulbis, Aleksejevs,Patmalnieks) labi Patmalniekam jau jaasaak mest miers, bet domaju ka Maris gan sogad paradisies mums jaunaa kvalitaatee, jo ir loti neordinaars speletajs...
ir 2 arzemes spelejosi (Gumenuks un Seleketo)
2 Latvijas izlases speletaji (Jeromanovs un Selakovs) un tas nekas ka 2 labakie LAtvijas saspeles vaditaji un labakie Latvijas centri nepiedalijas kvalifikacija, ieraksts par abiem "talantiem" paliks vini ir spelejusi vairakas speles izlasee
Reinis Strupovics vel nesen 1naa LBL spele iemeta 50 punktus....tas nenotiek katru dienu !!!! diemzeel veseliiba pieviila, arii gan pasha rakstura iipatniibas, bet gruuti izaugt par labu speeleetaaju, ja jau no 8 gadu vecuma visi boree ka buusi superstaars...
Matiss Rozitis - tagad ir labs teevs savam nesen dzimushajam mazulim, traumas izjauca sii speeletaaja karjeru, mans uzskats ka MAtiss vareeja buut loti labs aareejaas liinijas liideru neitralizeetaajs....bet nu VV taa nedomaaja.

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...