Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Koha un Suharevs uzvar „Vecgada kausā” svarcelšanā Dobelē

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Koha un Suharevs uzvar „Vecgada kausā” svarcelšanā Dobelē
Foto: weightlifting.lv

Savus pēdējos startus šosezon aizvadīja Latvijas labākie jaunie svarcēlāji Rebeka Koha un Ritvars Suharevs, kuri 20. decembrī Dobelē notiekošajā starptautiskajā svarcelšanas turnīrā „Vecgada kauss 2014” ar labiem rezultātiem izcīnīja uzvaras.

Šajās sacensībās, kuras Dobelē tiek rīkotas kopš septiņdesmitajiem gadiem, piedalījās svarcēlāji no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Šā gada jaunatnes olimpiādes un Eiropas čempionāta sudraba medaļas ieguvēja Rebeka Koha, kura pagājušonedēļ tika atzīta par Ventspils 2014. gada labāko sportisti, Dobelē nevienai konkurentei neatstāja ne mazāko izredžu uz pirmo vietu.

Raušanā Koha pārvarēja 80 kg, tādejādi atkārtojot savu pasaules čempionātā Kazahstānā uzstādīto Latvijas rekordu, bet uzgrūda 95 kg, summā savācot 175 kg, kas ir par 1 kg mazāk cik ir viņas šā gada labākais rezultāts.

Svara kategorijā līdz 69 kg uz starta izgāja piecpadsmit gadus vecais Ritvars Suharevs, kurš šogad Kiprā notiekošajā Eiropas čempionātā ar jaunu Latvijas rekordu izcīnīja augsto piekto vietu. Arī „Vecgada kauss” priekš jaunā ventspilnieka bija veiksmīgs, viņš raušanā pārvarēja 131 kg, kas ir jauns Latvijas rekords pieaugušajiem, bet uzgrūda 153 kg, kopsummā savācot 284 kg un izcīnīja pirmo vietu. Otrais šajā kategorijā palika Ritvara novadnieks Ulvis Bērzons, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa dobelnieks Armands Mežinskis.

Labus rezultātus Latvijas vecākajā svarcelšanas turnīrā uzrādīja arī daugavpilietis, Latvijas Olimpiskās Vienības (LOV) jaunatnes sastāva dalībnieks Vadims Sļesarevs, kurš startēja svara kategorijā līdz 77 kg. Viņš uzrāva 141 kg, uzgrūda 171 kg, kopsummā savācot 322 kg un izcīnīja pārliecinošu pirmo vietu. Otrais palika Viktoras Šuiskis (Lietuva), bet trešais – dobelnieks Alberts Juhimenko.

Izmantotie resursi:
weightlifting.lv