Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Koha: "Nopietni raudāju, kad jauniešu olimpiskajās spēlēs izcīnīju tikai bronzu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Koha: "Nopietni raudāju, kad jauniešu olimpiskajās spēlēs izcīnīju tikai bronzu"
V.Ščerbatihs, Rebeka Koha, E.Andruškevičs pasaules čempionātā Almati
Foto: Latvijas Svarcelšanas federācija

Latvijas labākā svarcēlāja Rebeka Koha (16) šogad 13 reizes labojusi valsts rekordu, taču viņas sezona joprojām nav beigusies - 31. decembrī gaidāms starts Kataras galvaspilsētā Dohā. Intervijā žurnālam "Ir" viņa atzīst, ka ir apmierināta ar to, kas dots un ko spēj izdarīt, taču bronza jauniešu olimpiādē apbēdināja līdz asarām.

Kuru personību tu apbrīno? "Savu treneri Eduardu Andruškēviču, jo viņš vienmēr paspēj visur būt klāt un par mums rūpējas. Viņš spēj būt gan treneris, gan draugs, kurš uzklausa," savu audzinātāju slavē jaunā svarcēlāja.

Pēdējoreiz viņa raudāja pavisam nesen, kad treniņā sāka sāpēt muskuļi, taču tāda pamatīga raudāšana bija vasarā. "Tā nopietni raudāju jauniešu olimpiskajās spēlēs Ķīnā, kad neizdevās pacelt 94 kg un izcīnīju tikai bronzu," atzīst Rebeka Koha. "Katram ir savs talants. Esmu apmierināta ar to, kas man dots un ko spēju izdarīt."

Būtiskākais, ko dzīve iemācījusi? "Nepadoties, tiekties uz saviem mērķiem un sapņiem, kamēr neesi tos sasniedzis," par mērķtiecības nozīmi sportā zina jauniete. Vienā teikumā viņa sevi raksturo kā jautru, spēcīgu un uzstājīgu.

Sapņu vieta, kur gribētu dzīvot? "Esmu pabijusi dažādās valstīs, protams, tur ir skaisti, bet man nepatīk, ka ir pārāk daudz plašuma, pārāk daudz cilvēku un drūzmas - tur jūtos saspiesta. Latvijā ir mierīgi."

2014. gadā Rebeka Koha izcīnīja bronzas medaļu jaunatnes olimpiskajās spēlēs, ieguva sudrabu Eiropas junioru čempionātā, kļuva par Eiropas jaunatnes čempioni, kā arī debitēja gada lielākajās pieaugušo sacensībās. Šogad bijušas tik daudzas sacensības, ka nav sanācis tā īsti atpūsties. "Vēl nav bijusi kārtīga atpūta. Labākā atpūta ir vienkārši gulēt un neko nedarīt," atklāj svarcēlāja.

31. decembrī ventspilniece cīnīsies par Kataras kausu.

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Ir"