Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Koha: "Piepildījies mans sapnis uzvarēt Ķīnas svarcēlāju"

Koha: "Piepildījies mans sapnis uzvarēt Ķīnas svarcēlāju"
Čunjaņa Jana (Ķīna), Rebeka Koha (Latvija), Ratanapona Pakarata (Taizeme)
Foto: All Things Gym

Riodežaneiro ceturtās vietas īpašniece un Eiropas vicečempione svarcelšanā Rebeka Koha (58 kg) svētdien Japānas galvaspilsētā Tokijā pārspēja galveno favorīti ķīnieti un ar nacionālo rekordu (219 kg) pārsteidzoši izcīnīja zeltu. Instagram.com profilā sportiste saka lielu paldies visiem atbalstītājiem un atklāj, ka viņai jau sen bija sapnis uzvarēt Ķīnas svarcēlāju.

Rebeka Koha: "Es to izdarīju! Esmu kļuvusi par junioru pasaules čempioni. Šis ir mans pirmais pasaules čempiones tituls. Esmu tik laimīga un lepna par sevi un manu komandu, kas palīdzēja to sasniegt - mani treneri ir Eduards Andruškevičs un Viktors Ščerbatihs. Tagad nevaru aprakstīt visas savas emocijas. Esmu ļoti pateicīga visiem, kuri mani atbalstīja un vēlēja veiksmi. Visiem liels paldies - ģimenei, draugiem, komandas biedriem."

Latviete apstiprina, ka līdz šim nekad nebija uzvarējusi ķīnieti (ja neskaita bez rezultāta palikušo ķīnieti Rio olimpiādē). Un tagad tas notika Āzijā, kur eiropietes triumfu neviens negaidīja. "Vēlos atklāt mazu noslēpumu, ko nevienam neesmu teikusi," saka Rebeka Koha. "Tagad sapnis ir piepildījies un varu pateikt - visā manā karjerā esmu vēlējusies uzvarēt vismaz vienu svarcēlāju no Ķīnas. Viņas vienmēr esmu uzskatījusi par pasaules spēcīgākajām svarcēlājam. Un tagad esmu pierādījusi, ka tā nav patiesība. Bet tas vēl nav viss. Tagad varu gatavoties nākamajām sacensībām. Man jākļūst arvien stiprākai un stiprākai. Visiem paldies!"

Ventspilnieces triumfs izraisīja visai lielu ažiotāžu, līdz ar to apsveicēji ir lielā skaitā. "Vēlos pateikt lielu paldies visiem, kuri mani apsveica ar šo sasniegumu. Jūsu ir tik daudz, ka nevaru atbildēt katram personīgi, tāpēc vēlos, lai jūs zinātu, ka esmu ļoti pateicīga. Jūsu atbalsts man nozīmē ļoti daudz, šī atbalsta dēļ man rodas lielāka enerģija celt. Paldies jums visiem!"

Junioru pasaules čempionāts svarcelšanā, 58 kg

#SvarcēlājaValstsRezultāts (kg)
1.Rebeka KohaLatvija99+120=219 NR
2.Čunjaņa JanaĶīna100+118=218
3.Ratanapona PakarataTaizeme92+121=213
4.Alba SančesaSpānija90+110=200

Izmantotie resursi:
instagram.com/rebeka_koha
iwf.net

OMG!!😱😱😱 I did it... Today I became Junior world champion💪🏻💪🏻🥇 This is my first world champion title🙌🏻 I'm so happy and proud of myself, of my team who helped me to achieve this- my coach Eduards Andruškēvičs and Viktors Ščerbatihs ( @scerbatih )👏🏻💪🏻😊❤️ I can't tell you all my emotions now😄😊😎☺️😍❤️ I'm very thankful to all who supported me and wished me good luck❤️❤️❤️ my family, friends, teammates- everybody thank you very much😊❤️😍 And I want to tell you a little secret, that I did not tell anyone, so I can make that dream come true- For all my athlete career I wanted to win at least one lifter from China, because for me they always seemed the strongest lifters of all world, but today I proof that that's not true😅👌🏼😎💪🏻💪🏻 But that's not all... now I can prepare for my next competition, I need to be more stronger and stronger💪🏻💪🏻💪🏻 Thank you all😊😊❤️❤️ #competition #weightlifting #snatch #cleanandjerk #99 #120 #total #world #champion #happy #proud

A post shared by Rebeka -//----//- Weightlifter (@rebeka_koha) on Jun 18, 2017 at 3:10am PDT


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-06-19 17:05, pirms 7 gadiem
Lūk, ir attieksme un ir rezultāts!
, 2017-06-19 19:58, pirms 7 gadiem
Nu vīrišķīga, jo testasterons ir vairaak nekā dažiem vīriešiem un iespējams ka viņa arī lieto asteroīdus
, 2017-06-19 20:00, pirms 7 gadiem
Bet vispār nav nemaz tik vīrišķīgi, manuprāt skaista meitene
, 2017-06-20 01:35, pirms 7 gadiem
Te ir jautājums - vai mēneša laikā es varētu savākt 220 ar savu svaru 98kg : )
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.