Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Latvijas atlēti izcīna astoņas medaļas pasaules čempionātā klasiskajā spiešanā guļus

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas atlēti izcīna astoņas medaļas pasaules čempionātā klasiskajā spiešanā guļus
Māris Juzups uz goda pjedestāla "Open" grupas sacensībās
Foto: powerliftings.lv

Latvijas pauerliftinga sportisti izcīnījuši astoņas medaļas pasaules čempionātā klasiskajā spiešanā guļus, kas sestdien noslēdzās Somijā.

Sacensībās, kas notika visas nedēļas garumā, kopā bija pieteikti 850 cilvēki, bet Latvijas uz čempionātu devās 11 atlētu sastāvā.

Sportacentrs.com iepriekš jau ziņoja par pirmajām divām turnīra dienām. Vispirms Jevgenijs Vorobjovs pacēla 85 kilogramus un tika pie sudraba veterānu grupā 60+ svara kategorijā līdz 59 kilogramiem, kamēr Leonīds Anastasjevs
grupā 70+ guva piekto vietu svarā līdz 66 kilogramiem. Tikmēr Viktorija Rumjanceva dāmām 70+ grupā kļuva par pasaules čempioni svarā līdz 63 kilogramiem, uzstādot pasaules rekordu, bet Tatjana Špakova starp sportistēm virs 40 gadiem ar 75 kilogramiem atkārtoja Latvijas rekordu un bija trešā svarā līdz 57 kilogramiem.

Īpaši veiksmīga Latvijai bija trešā sacensību diena, kad Valdis Alksnītis un Dainis Reinholds sagādāja divas zelta medaļas. Alksnītis, uzspiežot 170 kilogramus, izcīna uzvaru sportistu grupā 70+ un svarā virs 120 kilogramiem, turklāt sasniedza arī pasaules un Eiropas rekordu. Savukārt vecuma grupā 60+ Reinholds beigās bija vienīgais dalībnieks grupā līdz 120 kilogramiem.

Pie zelta Latvija tika arī ceturtajā dienā, kad uz starta stājās vienīgais latvietis jauniešu (U18) sacensībās Antons Putnis, kurš bija labākais svarā līdz 105 kilogramiem, paceļot 172,5 kilogramus. Tikmēr junioru (U23) sacensībās Latvijai bronzu izcīnīja Artjoms Agadžanjans, kurš svarā virs 120 kilogramiem pievārēja 192,5 kilogramus, bet svarā līdz 105 kilogramiem Oļegam Kudrjavcevam tiesneši neieskaitīja ne otro, ne trešo piegājienu un viņš ieņēma septīto vietu.

Savukārt sacensību noslēgumā notika "Open" grupas cīņas, sestdien Māris Juzups svarā līdz 120 kilogramiem pacēla 227,5 kilogramus, taktiskā cīņā tiekot pie bronzas, bet svarā līdz 83 kilogramiem Sergejs Timofejevs uzcēla 180 kilogramus un ierindojās 13. vietā.

Līdz ar to summā Latvija izcīnīja četras zelta, vienu sudraba un trīs bronzas medaļas.

Izmantotie resursi:
Latvijas Pauerliftinga Federācija

     [+] [-]

, 2018-05-19 22:50, pirms 6 gadiem
Int, varēji vēl pieminēt, kurus sporta klubus mūsu atlēti pārstāv.