Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Plēsnieks: "Ja godīgi, ir mazliet vilšanās"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Plēsnieks: "Ja godīgi, ir mazliet vilšanās"
Artūrs Plēsnieks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas labākais svarcēlājs Artūrs Plēsnieks šogad Eiropas čempionātā (svara kategorijā līdz 105 kg) izcīnīja 4. vietu, turklāt saņēma arī mazo bronzu par grūšanu. Ja būtu izdevusies labāka raušana, tad rezultāts sanāktu labāks. Sarunā ar laikrakstu "Diena" mūsu sportists atzīst, ka ir mazliet vīlies, jo bija laba iespēja tikt pie medaļas abu disciplīnu kopvērtējumā.

Raušanā mūsu svarcēlājs sāka ar 172 kg pacelšanu, taču ar nākamajiem diviem mēģinājumiem neizdevās pievarēt 177 kilogramu stieni. "Šobrīd domāju, ka varbūt vajadzēja sākt ar lielāku svaru, taču pirms pirmā mēģinājuma vienmēr ir neliels satraukums, tāpēc izlēmām neriskēt," atklāj Plēsnieks. "Otrajā un trešajā gājienā ar 177 kilogramiem mazliet kļūdījos. Arī iepriekš treniņos sastieptais plecs raušanā traucēja vairāk nekā grūšanā. Ar tām divām minūtēm starp mēģinājumiem bija pilnīgi pietiekami, nebiju piekusis. Vienkārši kaut kā tas svars nepadevās."

Grūšana ir Plēsnieka spēcīgākā puse, tagad Eiropas čempionātā viņš tika galā ar 212 un 218 kilogramiem. Trešajā mēģinājumā gāja uz visu banku un centās pacelt 224 kg, lai iegūtu bronzu abu disciplīnu kopvērtējumā, taču sanāca vien mazā bronza par grūšanu. "Gribējās, protams, ko vairāk par trešo vietu disciplīnā," atzīst svarcēlājs, kura personīgais rekords grūšanā ir 222 kilogrami. "Jau Londonas olimpiskajās spēlēs mēģināju celt 225 kilogramus un dabūju stieni uz krūtīm. Tas gan toreiz bija vairāk uz adrenalīna rēķina. Šeit patraucēja tas, ka pēc ne visai veiksmīgās raušanas biju nedaudz saminstinājies, nebija vajadzīgās pārliecības. Pieļāvu arī tehniskas kļūdas, tāpēc neizdevās pacelt."

Abu disciplīnu summā ar 390 kilogramiem Plēsnieks ieņēma ceturto pozīciju Eiropas čempionātā. "Ja godīgi, ir mazliet vilšanās. Kaut arī biju vidēji gatavs un mazliet plecs patraucēja, bija laba iespēja tikt pie medaļas summā, tāpēc nevar teikt, ka esmu baigi apmierināts," saka sportists un atzīst, ka pirms sacensībām gūtais pleca savainojums tomēr atstājis iespaidu uz rezultātu, jo pirms došanās uz Eiropas čempionātu neizdevās pilnvērtīgs treniņu process.

Latvijas sportists joprojām nav saņēmis pirms gada izcīnīto bronzas godalgu, ko jau pēc sacensībām viņam piešķīra, jo diskvalificēts tika trešās vietas ieguvējs gruzīns Davits Gogija. "Es domāju, ka tā medaļa jau sen ir ar galiem pazudusi. Gruzīna šeit nemaz nebija. Labi vismaz, ka sacensību protokolos tā trešā vieta ir ierakstīta, bet neesmu pārliecināts, ka šo medaļu vispār turēšu rokās," smiedamies saka Plēsnieks.

Šīs sezonas kulminācija svarcelšanā būs rudenī pasaules čempionātā Almati, kur dalītas pirmās ceļazīmes uz 2016. gada olimpiskajām spēlēm. Viņa treneris Eduards Andruškevičs jau pirms Eiropas čempionāta atzina, ka līdz novembrim jāsasniedz krietni labāka sportiskā forma.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

  +1 [+] [-]

, 2014-04-14 19:52, pirms 10 gadiem
nekas briesmīgs. galvenais, lai ir veselība, un tad nākamreiz varēs pretendēt uz ko vairāk!

  -2 [+] [-]

, 2014-04-14 19:56, pirms 10 gadiem
Tā arī nesapratu plecs vai jaunā ķīmija pie vainas...

     [+] [-]

, 2014-04-14 21:47, pirms 10 gadiem
Jopcik ka pieriebies tas kimija lietotajs un spaisa pipmanis Eleiko!!!
Artur Tu esi un busi tas labakais!!!

     [+] [-]

, 2014-04-15 11:17, pirms 10 gadiem
Eleiko rakstīja: Tā arī nesapratu plecs vai jaunā ķīmija pie vainas...
tu arī ar 10 kāršu devu nevari pat 60% no tā ko Plēsnieks. Tā ka muti ciet un šprici rokā āzi. Ja jau esi tik truls, ka visus sasniegumus reducē uz ķīmiju.....pilnas kačalkas ar šitādiem lohiem. Sarijās saujām lētāko mēslu, uzpampst mīkstāki par belašiem, ne skata ne spēka, ne smadzeņu.

     [+] [-]

, 2014-04-15 11:23, pirms 10 gadiem
Eleiko rakstīja: Tā arī nesapratu plecs vai jaunā ķīmija pie vainas...
tu arī ar 10 kāršu devu nevari pat 60% no tā ko Plēsnieks. Tā ka muti ciet un šprici rokā āzi. Ja jau esi tik truls, ka visus sasniegumus reducē uz ķīmiju.....pilnas kačalkas ar šitādiem lohiem. Sarijās saujām lētāko mēslu, uzpampst mīkstāki par belašiem, ne skata ne spēka, ne smadzeņu. Kāds tu eleiko, tavs niks ir lūzers

     [+] [-]

, 2014-04-15 11:26, pirms 10 gadiem
Eleiko rakstīja: Tā arī nesapratu plecs vai jaunā ķīmija pie vainas...
PS ceru ka aiz truluma sasiti pc un vairāk te nežvankstēsi