Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Formula 4 sacīkstēs Sepangas trasē nefinišē neviena mašīna

Juris Grīns
Juris Grīns

Formula 4 sacīkstēs Sepangas trasē nefinišē neviena mašīna
Foto: automobilsport.com

Malaizijā, Sepangas trasē notikušas vienas no modernā autosporta neparastākajām sacensībām, kad FIA Formula 4 Dienvidāzijas čempionāta posmā finišu nesasniedza neviens dalībnieks.

Kad F1 treniņbraucienos sabojājās notekūdeņu drenāžas vāks, to nācās ilgstoši remontēt un piektdien plānotās F4 sacensības pārcēla uz sestdienu, kad norisinājās abi braucieni.

Kamēr pirmais brauciens pagāja bez drāmām, otrajā notika negaidītais, jo dalibniekiem vēl krietni pirms finišam vienam pēc otra sāka beigties degviela. No pirmās pozīcijas startējušais Daniels Frosts bija iekrājis drošu pārsvaru, kad šī iemesla dēļ kopā ar vēl trīs citiem dalībniekiem apstājās sestajā no astoņiem veicamajiem apļiem. Vēl trīs mašīnas dalību sacīkstēs pārtrauca septītajā aplī.

Tobrīd trasē devās drošības mašīna, jo vairākas formulas bija apstājušās bīstamās vietās. Sākoties pēdējam aplim, trasē bija palicis vairs tikai Keins Šeferds, bet arī viņam izejā no otrā līkuma beidzās degviela. Pēdējo apli noslēdza tikai drošības auto.

Sākotnēji par uzvarētāju atzina Šeferdu, jo viņš trasē palika visilgāk no sportistiem, bet vēlāk, ņemot vērā īpašos apstākļus, tika nolemts sacensību rezultātus noteikt pēc secības, kāda bija beidzoties piektajam aplim. Līdz ar to uzvaru ieguva Frosts, kurš izstājās viens no pirmajiem.

Tiek ziņots, ka gadījies misēklis, aprēķinot degvielas daudzumu, kas mašīnām būtu vajadzīgs uzreiz diviem braucieniem, jo šoreiz abas sacīkstes notika viena pēc otras un starplaikos, kā tas ir ierasts, šajā reizē benzīns netika uzpildīts.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +5 [+] [-]

, 2017-09-30 16:50, pirms 7 gadiem
Sviests

     [+] [-]

, 2017-10-01 20:45, pirms 7 gadiem
sanmezgls rakstīja: Sviests
Precīzāk nepateiksi.