Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Japānas peldētājs apzog žurnālistu un tiek izmests no Āzijas spēlēm

Rolands Eliņš

Japānas peldētājs apzog žurnālistu un tiek izmests no Āzijas spēlēm
Naoja Tomita
Foto: AFP/Scanpix

Sportistu padzīšana no dažāda līmeņu spēlēm un turnīriem, lai arī nepatīkama prakse, tomēr nav īpašs retums. To var izpelnīties gan par dopinga lietošanu, spēļu manipulēšanu un līdzīgām pretlikumībām, taču Japānas peldētājs Naoja Tomita atradis pavisam neierastu iemeslu - viņš padzīts no Āzijas spēlēm par kameras nozagšanu žurnālistam.

25 gadus vecais Naoja Tomita ir 2010. gada Āzijas spēļu čempions 200 metru distancē brasā, bet šī gada spēlēs 100 metros brasā viņš finālā bija palicis ceturtais. Tas arī paliks viņa augstākais sasniegums šajās spēlēs, jo Japānas Olimpiskā komiteja (JOC) paziņojusi, ka Tomita izslēgts no komandas delegācijas.

Dienvidkorejas policija bija nopratinājusi Tomitu saistībā ar kāda žurnālista kameras zādzību peldbaseinā, un Tomita atzinies nodarījumā un atvainojies. Kameras vērtība tiek lēsta piecu tūkstošu eiro apjomā, un JOC paziņojumā norādīts, ka Tomita varētu stāties arī tiesas priekšā.

Šobrīd Tomita saņēmis nedaudz mazāku sodu, proti, izslēgts no Japānas delegācijas un izraidīts no Āzijas spēlēm, turklāt JOC negatavojas apmaksāt viņa nokļūšanu atpakaļ Japānā: "Tas ir ļoti nopietns Japānas delegācijas kodeksa pārkāpums, kādu mēs neesam pieredzējuši ļoti ilgi. Mēs sazinājāmies ar drošības dienestiem un nolēmām, ka piemērotākais lēmums ir Tomitas izslēgšana."

Šis gan nav pirmais gadījums, kad policijai jāiejaucas Āzijas spēļu norisē. Par seksuāla rakstura noziegumu tika nopratināti Irānas un Palestīnas delegāciju pārstāvji.

Izmantotie resursi:
Zee News: Latest News Headlines, Current Live...
BBC Sport - Asian Games: Japan swimmer expelled...

     [+] [-]

, 2014-09-30 00:22, pirms 10 gadiem
kāpēc žīdi nepiedalās ĀS ?