Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Kā Artis Ābols viskiju pazaudēja

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Jūs jau droši vien esiet redzējuši bildes un video, kā sporta žurnālists Jānis Matulis Herningā dabūja šķirties no saviem sirmajiem matiem un ūsām. Jo neticēja, ka Latvijas hokeja izlase var spēlēt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Līdzīga, bet ne ticības liksta gadījusies arī izlases otrajam trenerim Artim Ābolam. Viņš uz Dāniju gan aizvedis litru viskija, bet... pēc divām nedēļām tā pati pudele ceļojusi atpakaļ uz Latviju... cita cilvēka čemodānā.

Droši vien būsiet dzirdējuši, kā vecais Ābols šad tad saka, ka viņam mēlē kaulu neesot. Nu, lūk, vienu reizi Herningā Ābols atkal izrunājās par daudz. Proti, esot tik aizņemts, ka neesot laika pat iedzert viskiju, pudeli joprojām esot neattaisīta, kā no Rīgas atvesta. Loģiski, ka katra nākamā preses saruna pirms spēlēm ar Arti beidzās ar jautājumu: "Kas notiek ar viskiju?" Pēc kāda trešā šāda jautājuma Ābola mēle atkal netika savlaicīgi savaldīta un viņš jautājuma pastāvīgajam uzdevējam kolēģim Ilmāram Stūriškam apsolīja: "Ja tiksim ceturtdaļfinālā, viskijs tavs."

Kopenhāgenā pirms spēles ar Zviedriju Ābols savu solījumu izpildīja, bet Stūriška, neticot, ka varam tikt ceturtdaļfinālā, jau bija aizlidojis uz Latviju. Artis apsolīto litru liecinieku klātbūtnē nodeva Latvijas žurnālistu rokās. Lai nogādājot Stūriškam!

Un ir noticis brīnums. Viskijs neskarts ieradies Rīgā. Gints Narogs un Edijs Pālens, kuriem tas bija uzticēts, pēc Latvijas un Zviedrijas spēles kautrējušies tam ķerties klāt, turklāt bijis pamatīgs laika trūkums - piecos no rīta jābūt lidostā, bet, ja divatā būtu metušies virsū Ābola zaudējumam, kazi, vēl šobrīd dirnētu Kopenhāgenā.

Bet es tik iesmeju nu jau gandrīz nedēļu ataugušajās ūsās - mani mati un ūsas jau ataugs, bet Ābols savu viskiju ir pazaudējis uz mūžu!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-24 15:32, pirms 6 gadiem
Ieliec bildi kā izskaties!

  +3 [+] [-]

, 2018-05-24 17:03, pirms 6 gadiem
Ābols savu viskiju ir pazaudējis uz mūžu!
Labs nobeigums!