Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Zemledus makšķerēšanas čempionāta dalībniekus pārsteidz dopinga kontrolieri

Andris Liepa
Andris Liepa

Zemledus makšķerēšanas čempionāta dalībniekus pārsteidz dopinga kontrolieri
Foto: Latvijas Makšķerēšanas sporta federācija

Kazahstānā ažiotāžu izraisījuši notikumi pasaules čempionātā zemledus makšķerēšanā, kur trīs komandu pārstāvjus pie sevis pasaukuši dopinga kontrolieri. Sacensībās pie godalgām tikusi arī Latvijas komanda.

"Biju pārsteigta. Nesapratu, kā dopings var palīdzēt makšķerēšanā," portāls "informburo.kz" citē Karaghandi apgabala sporta daļas vadītāju Natāliju Suhorukovu. "Tur taču nav vajadzīgs tāds spēks kā, piemēram, smagatlētikā. Tomēr makšķerēšana ir smalka lieta - jāmāk ātri urbt caurumus ledū, pārvietoties pa sektoru un domāt gluži kā šahā."

Suhorukova stāstījusi, ka makšķerētāji dopinga analīzes nodevuši pēc tādiem pat starptautiskajiem noteikumiem, kā jebkurās citās sacensībās. Čempionātā piedalās 13 valstu pārstāvji, kuru vidū ir arī latvieši, bet dopinga kontrolieri izvēlējušies sportistus no Kazahstānas, Norvēģijas un Mongolijas.

Visiem pārbaudītajiem sportistiem rezultāti bijuši negatīvi.

Čempionāts noslēdzās sestdien. Sacensībās triumfēja Krievija, kurai otrajā pozīcijā sekoja Latvija, bet trešā palika Lietuva. Savukārt individuāli par čempionu kļuvis latvietis Harijs Raciborskis, kamēr ceturto vietu ieņēma Raimonds Kinerts, bet devītais bija Aldis Vārna.

Visas noķertās zivis nonākušas bērnu namā.

Pirms čempionāta Latvijas komanda ziņoja, ka sacensības notiks neierastos apstākļos, jo ledus biezums sasniedzot 1,1 metru.

2017.gadā pasaules čempionāts norisinājās Latvijā, Mazajā Baltezerā un toreiz mājinieki četrpadsmit komandu konkurencē izcīnīja sudraba medaļas, bet Aldis Vārna guva bronzu individuālajā ieskaitē.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2018-03-18 16:58, pirms 6 gadiem
Tā kā alkohols vairs nav dopings, zemledus makšķernieki varēja brīvi uzelpot!! Bet pa lielam stulbums konkrēts!!

  +5 [+] [-]

, 2018-03-18 18:38, pirms 6 gadiem
idiotisms, ne iediotisms, bet ja ledus biezums sasniedz 1,1 metru, mož kaut kāds mildronātiņš kādreiz ir iekapāts, lai cauri izurbtos

  -2 [+] [-]

, 2018-03-18 18:45, pirms 6 gadiem
marksis rakstīja: idiotisms, ne iediotisms, bet ja ledus biezums sasniedz 1,1 metru, mož kaut kāds mildronātiņš kādreiz ir iekapāts, lai cauri izurbtos
Tak simts punkti, ka viņiem ir uz elektriskās urbjmašīnas urbji, paši jau neurbj, tomēr profesionāļi

     [+] [-]

, 2018-03-18 21:41, pirms 6 gadiem
varbūt ēsmu vajadzēja paņemt uz dopingu. tai kaut kas iebarots lai labāk uz āķa kustas? jāšanas sporta'zirgi ir uzrāvušies

     [+] [-]

, 2018-03-18 22:30, pirms 6 gadiem
Nesaprotu, kāpēc visi, to vadītāju ieskaitot, iedomājas, ka dopings ir domāts tikai fiziskam spēkam un izturībai. Kofeīns arī ir dopings, uzmanības ilgstoša noturēšana.
Cita lieta, vai tiešām ir jēdzīgi tādas lietas pārbaudīt. Un vai tiešām kafiju neviens nedzēra.

     [+] [-]

, 2018-03-19 00:10, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tak simts punkti, ka viņiem ir uz elektriskās urbjmašīnas urbji, paši jau neurbj, tomēr profesionāļi
Video kā urbj https://www.facebook.com/USAIceTeam...

  +2 [+] [-]

, 2018-03-19 00:26, pirms 6 gadiem
Puertoriko rakstīja: Nesaprotu, kāpēc visi, to vadītāju ieskaitot, iedomājas, ka dopings ir domāts tikai fiziskam spēkam un izturībai. Kofeīns arī ir dopings, uzmanības ilgstoša noturēšana.
Cita lieta, vai tiešām ir jēdzīgi tādas lietas pārbaudīt. Un vai tiešām kafiju neviens nedzēra.
Nerunā muļķības! Kofeīns NAV DOPINGS! Dopings ir AIZLIEGTĀS VIELAS, kuras konkrēta organizācija ir par tādām pasludinājusi. Visas olimpisko sporta veidu federācijas ir piekritušas ievērot Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) noteikumus, tajā skaitā piekrīt šīs organizācijas sastādītajiem aizliegto vielu un paņēmienu sarakstiem. Ne-olimpiskajiem sporta veidiem ievērot šos noteikumus nav obligāti, taču, ir vēlams, jo tā tiek panākts godīgas spēles princips.

Pat paši smagākie anaboliskie steroīdi nav saucami par dopingu, ja to lietotājs piedalās sacensībās, kur tie nav aizliegti (jā, ir arī tādi sporta veidi un čempionāti).

Tas par to kas ir un kas nav dopings.

Savukārt par kofeīnu - tas BIJA dopings, jo WADA to bija iekļāvusi sarakstos. Rezultātā visi reāli baidījās pat kafiju pirms startiem dzert. Latvijas bobslejists Inesis Zaporožecs uz to arī iekrita. 2004. gadā to no aizliegto vielu saraksta svītroja ārā un tas nozīmē, ka, lai arī kofeīna stimulējošais efekts nekur nav pazudis, tas vairs nav dopings (šī vārda patiesajā nozīmē, nevis sarunvalodā).

Pagājušgad WADA kofeīnu iekļāva "uzraugāmo preparātu" sarakstos, kas nozīmē, ka viņi meklē iespējas vai pierādījumus tam, lai to atkal iekļautu aizliegto vielu sarakstos.

     [+] [-]

, 2018-03-19 11:55, pirms 6 gadiem
Ints Megnis rakstīja: Video kā urbj https://www.facebook.com/USAIceTeam/videos/vb.318429564835351/1852553061422986/?type=2&theater
Tur tač nav metrs

     [+] [-]

, 2018-03-19 15:29, pirms 6 gadiem
Iedomājieties, kādā šokā būtu Kazahstānas žibulētāji, ja viņus uzaicinātu uz Latviju startēt plus desmit grādos uz caurumaina ledus

Interesanti, kādas zivis ķeras uz mildronātu? Viens esot izvilcis Mariju Šarapovu...

     [+] [-]

, 2018-03-20 18:33, pirms 6 gadiem
tā kā zaļais arī skaitās dopings, pilnīgi normāla kontrole!

  +1 [+] [-]

, 2018-03-21 01:45, pirms 6 gadiem
Raitcha rakstīja: Tur tač nav metrs
jap tur ir tuvāk metram piecdesmit