Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Hokeja līdzjutēji Rīgā un Jūrmalā izklāja vislielāko Kazahstānas karogu

Andris Liepa
Andris Liepa

Hokeja līdzjutēji no Kazahstānas Rīgā un Jūrmalā izklājuši pasaulē lielāko Kazahstānas Republikas karogu - tā laukums ir 800 kvadrātmetri. Ar šo unikālo un iespaidīgo akciju fani atbalsta savas valsts izlasi, kas piedalās pasaules čempionātā hokejā 2023.

Kazahstānas izlases līdzjutējs Dumans Kožahmetovs: “Pēdējo desmit gadu laikā hokejs Kazahstanā strauji attīstās. Mums ir gandrīz 40 ledus haļļu, bet ar šo sportu nodarbojas vairāk nekā 15 000 sportistu. Tas ļoti priecē mūs, līdzjutējus.
Mēs vēlamies, lai 2027.gadā pasaules čempionāts hokejā norisinātos Kazahstānā un visa pasaule varētu novērtēt mūsu viesmīlību. Un mēs pateicamies latviešiem par sirsnīgo uzņemšanu šogad. Mūsu akcija raisīja interesi gan hokeja profesionāļu, gan garāmgājēju vidū – dzirdējām daudz laipnu atbalsta vārdu un veiksmes vēlējumu cīņā par iespēju rīkot Pasaules čempionātu".

Kazahstānas Republika pretendē uz pasaules čempionāta hokejā rīkošanu 2027.gadā. Kazahstāna ir liela, daudznacionāla valsts ar unikālu dabu un attīstītu infrastruktūru. Kazahu līdzjutēji ir pārliecināti, ka viņu valsts spēj demonstrēt visaugstāko sporta pasākumu organizēšanas līmeni, bet viesi varēs izbaudīt jebkuru sev tīkamu izklaidi: tūrismu, sportu, nacionālo virtuvi, kultūras pasākumus un daudz ko citu.

Kazahstānas uzvaras gadījumā spēles notiks divās pilsētās: Astanā un Almati. Astana ir visjaunākā galvaspilsēta pasaulē, tā ir moderna, strauji augoša megapole, kurai 2027.gadā būs tikai 30 gadu. Almati ir Kazahstānas lielākā pilsēta, kurai ir vairāk nekā tūkstoš gadu sena vēsture, attīstīta sporta un izklaides infrastruktūra un kas atrodas gleznainu kalnu ielenkumā.

Akcijas ietvaros, lai atbalstītu 2027. gada pasaules čempionāta rīkošanas kandidātvalsti, šo ceturtdien Kazahstānas izlases spēlētāji Rīgā rīkos meistarklasi Rīgas hokeja skolas ICE Academy audzēkņiem.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

     [+] [-]

, 2023-05-17 16:59, pirms gada
Latvija arī ir daudznacionāla valsts!

  +3 [+] [-]

, 2023-05-17 17:01, pirms gada
Kāda vēl kazahstāna ?! Tā, kas palīdz krievu suņiem apiet sankcijas???

     [+] [-]

, 2023-05-17 18:54, pirms gada
Cik tas karogs sver?

     [+] [-]

, 2023-05-17 19:34, pirms gada
Domāju IIHF būtu ieinteresēti spēlēt PČ Kazahstānā, jauns tirgus jauni līdzjutēji, lēts alus, lētas viesnīcas.

     [+] [-]

, 2023-05-17 20:12, pirms gada
Kazahstāna šodien noslēdza bezvīzu režīmu ar Ķīnu, faktiski pārejot Ķīnas interešu sfērā. Jau iepriekš paredzama notikumu attīstība. Arī 9.maijā Tokajevs Maskavā ieradās ne pēc savas gribas, bet to pieprasīja Si, lai Putins kaut kādu "seju" saglabātu tajā pasākumā. Nācās Tokajevam turp doties, jo pretējā gadījumā nedabūtu Ķīnas solītos labumus.

     [+] [-]

, 2023-05-18 10:13, pirms gada
Pārstās draudzēties ar krieviju, tad iespējams iegūs tiesības rīkot.