Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Slovākijas hokeja izlases fans šaha turnīrā Rīgā uzvar piecās partijās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Slovākijas hokeja izlases fans šaha turnīrā Rīgā uzvar piecās partijās
Cīņas "Rigas pavasara" šaha turnīrā. Foto: Latvijas Šaha federācija.

Rīgas Šaha federācijas telpās aizvadīts blica turnīrs "Rīgas Šaha pavasaris", kurā uzvarēja nacionālais meistars Rihards Bekasovs, bet piecās partijās no vienpadsmit uzvarēja Slovākijas hokeja fans Lukass Gajs.

"Rīgas pavasaris" pulcēja 20 dalībniekus, pārsvarā jaunos spēlētājus. Šahistiem bija jāaizvada vienpadsmit kārtas ar apdomas laiku 4 minūtes partijai plus 2 sekundes par gājienu ar FIDE reitinga aprēķinu.

Dalībnieku vidū bija arī viens Slovākijas pārstāvis Lukass Gajs, kurš bija atbraucis uz pasaules hokeja čempionātu Rīgā un nolēma arī papildus nostartēt šaha turnīrā "Rīgas pavasaris", piešķirot līdz ar to šim turnīram starptautisku pieskaņu. Zīmīgi, ka šis turnīrs notika sestdien - tajā pašā dienā, kad Latvija spēlēja pret Slovākiju.

Viesim no Košices reitings nebija augsts (1433), faktiski viens no pašiem zemākajiem. Līdz ar to viņam neveicās tik labi kā savas valsts hokeja izlasei, taču Gajam tomēr izdevās uzvarēt piecās no vienpadsmit partijām un iegūt 13. vietu.

Labākais šoreiz bija nacionālais meistars, 2021. gada Latvijas studentu čempions un Eiropas jauniešu čempionātā labu sniegumu rādījušais Rihards Bekasovs (2037), kurš miera līgumus neslēdza – deviņas uzvaras un divi zaudējumi. Otro vietu ar 8,5 punktiem ieņēma jauniešu čempionātu medaļnieks Artjoms Tolmačevs (1961), bet trešais ar 7,5 palika Aivars Laizāns (2081). Labāko sešiniekā vēl iekļuva Reinis Paikens (1886) un Aleksandrs Šumskis (1904) ar 7 punktiem, kā arī Konstantīns Gudovskis (1992) ar 6,5.

Savukārt svētdien Ikšķilē notika rapids "Ikšķiles šaha pavasaris", kur arī startēja viens ārzemnieks - Lietuvas pārstāvis. Šoreiz Latvijas klasiskā šaha čempionāta bronzas medaļnieks Reinis Paikens (rapida reitings – 2005) bija pārliecinoši labāks par saviem pretiniekiem, izcīnot septiņas uzvaras un vienu partiju aizvadot neizšķirti. Viņam 7,5 no 8. Par pusotru punktu atpalika Uldis Melderis (1788), bet pa 5,5 punktiem ieguva un nākamās vietas attiecīgi ieguva Pēteris Breikšs (1627), Rolandas Kaļinauskas (Lietuva, 1891) un Aleksandrs Afanasjevs (1673). Breikšam vienīgajam izdevās atņemt puspunktu nākamajam uzvarētājam Paikenam.

     [+] [-]

, 2023-05-15 09:22, pirms gada
Lielisks turnīrs👍

     [+] [-]

, 2023-05-15 21:00, pirms gada
5 uzvaras, bet cik pavisam punktu?!