Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Treneris pēc zaudējuma: "Spēlētāji ēdīs tad, kad to būs pelnījuši"

Andrejs Siliņš

Treneris pēc zaudējuma: "Spēlētāji ēdīs tad, kad to būs pelnījuši"
Mateo Boničolli
Foto: LaPresse/Scanpix

Itālijas A2 sērijas mačā basketbolā Boloņas "Fortitudo" galvenais treneris Mateo Boničolli pēc komandas zaudējuma "Matera" vienībai regulārā čempionāta spēlē atcēla komandas vakariņas, norādot, ka spēlētāji tās nav pelnījuši.

Savulaik desmit Itālijas čempionāta finālos pēc kārtas spēlējusī "Fortitudo", kas 2004. gadā kļuva par Eirolīgas vicečempioni un ko savulaik pārstāvēja latviešu uzbrūkošais aizsargs Kristaps Janičenoks, pēdējos gados pēc finansiālās krīzes pārvarēšanas spēlējusi zemākajās valsts līgās un šosezon atgriezusies pēc spēka otrajā jeb A2 sērijā.

Klubs par galveno treneri pirms šīs sezonas iecēla pazīstamo speciālistu Mateo Boničolli, kurš pēdējos gados strādāja ar VTB līgas vienību "Astana" un Kazahstānas izlasi. Komandā sapulcēts arī ļoti pieklājīgs sastāvs, tai skaitā pieredzējušais amerikāņu vieglais uzbrucējs Džonte Flauerss un spēka uzbrucējs Eds Daniels, bet rezultāti sezonas ievadā nav bijuši gaidītie - septiņos mačos trīs uzvaras un četri zaudējumi.

Pēc ceturtdien izbraukumā zaudētā mača pret turnīra tabulas pastarīti "Matera" (59:71) Boničolli atstāja komandu bez vakariņām viesnīcā. "Pēc spēles nevakariņojām. Devāmies uz viesnīcu un mums bija divu stundu ilga sapulce, lai analizētu to, kas notika laukumā. Spēlētāji ēdīs tad, kad parādīs, ka to ir pelnījuši. Ēšana ir nopietna lieta un tai ir vērtība. Kad esi pretenciozs, bet spēlē tā, kā mēs to darījām, tu parādi, ka necieni šo vērtību un pareizi šajā brīdī ir neēst," savu lēmumu skaidroja treneris.

"Fortitudo" šobrīd turnīra tabulā starp 16 komandām atrodas astotajā vietā. Nākamo spēli Boloņas vienība aizvadīs jau svētdien, mājās uzņemot tabulas līderi Trevīzo "Universo Treviso", kas 2012. gadā tika izveidots pēc slavenā "Benetton" bankrota.

Izmantotie resursi:
il Resto del Carlino

Slēpts komentārs: zhorzss

     [+] [-]

, 2015-11-14 21:45, pirms 8 gadiem
Ziemeļkorejas pieeja dzīvei

  +3 [+] [-]

, 2015-11-14 22:29, pirms 8 gadiem
lashara rakstīja: Ziemeļkorejas pieeja dzīvei
Tepat Latvijā Skonto pieeja ;D

     [+] [-]

, 2015-11-16 16:15, pirms 8 gadiem
zhorzss rakstīja: pilniiigs alnis ir tas treneris ja nepaeedis noteikti labaaki kljuus pfff
Neaiztiec aļņus!
Rakstā viss paskaidrots, ja nespēlē, paliec ar tukšu vēderu.