Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Madrides "Real" piekāpjas kovbojiem

Biznesa žurnāls „Forbes” apkopojis un publicējis jaunāko informāciju par pasaules vērtīgāko klubu sarakstu. Piedāvājām ielūkoties, kurš ir visvērtīgākais, kurš savu vietu starp labākajiem ir pazaudējis, un kurš savu ietekmi turpina palielināt.50 vērtīgākās sporta komandas pārstāv tikai četri sporta veidi. Visvairāk pārstāvēts ir Amerikāņu futbols (NFL) - 27 reizes, septiņas komandas ir no Augstākās beisbola līgas (MLB), kā arī astoņi Eiropas futbola klubi un septiņas NBA komandas.

Salīdzinoši ar pagājušo gadu, vietām ir apmainījušās pirmās divas vietas, proti, pirmo vietu šogad ieņem NFL klubs „Dallas Cowboys”, bet otrajā vietā Madrides „Real”. Kopš 2011.gada, kad „Forbes” sāka veidot šādu topu, šī ir pirmā reize, kad pirmajā vietā neatrodas futbola klubs. 2011. un 2012.gadā pirmajā vietā bija „Manchester United”, un pēdējos trīs gadus šis gods bija Madrides „Real”.

Vērtīgākie beisbola un basketbola klubi atrodami Ņujorkā. Visaugstāk no beisbola klubiem ir Ņujorkas „Yankees” (4), savukārt līderis starp basketbola klubiem ir „Knicks” (7).

No Eiropas futbola klubiem divi ir no Spānijas čempionāta - Madrides”Real” (2) , Barcelona” (3), viens no Vācijas - Minhenes „Bayern” (12), un visvairāk pārstāvēta ir Anglijas Premjerlīga – pieci klubi. Abi Mančestras klubi, „United” (5) un „City” (28), Londonas „Chelsea” (36) un „Arsenal” (23), un „Liverpool” (41).

Lielāko kāpumu, par 13 vietām, piedzīvojusi Londonas „Arsenal”. Lielgabalniekiem pagājušajā sezonā bija dārgākās sezonas biļetes starp visiem sporta veidiem un klubiem. Savukārt lielākais kritums, par 18 vietām, F1 komandai „Ferrari”.

Labāko 50 sarakstam pievienojušies astoņi jauni klubi, no kuriem septiņas NFL komandas, un „Liverpool” futbola klubs. Jāpiezīmē gan, ka klubu norādītā vērtība ne vienmēr atbilst to aktuālajai tirgus vērtībai.

"Forbes" vērtīgāko klubu saraksts

VKlubsValstsSporta veidsVērtība *
1.Dalasas"Cowboys"ASVamerikāņu futbols4.0
2.Madrides„Real”Spānijafutbols3.65
3.”Barcelona”Spānijafutbols3.55
4.Ņujorkas"Yankees"ASVbeisbols3.4
5.Mančestras"United"Anglijafutbols3.31
6.Jaunanglijas”Patriots”ASVamerikāņu futbols3.2
7.Ņujorkas„Knicks”ASVbasketbols3.0
8.Vašingtonas"Redskins"ASVamerikāņu futbols2.85
9.Ņujorkas"Giants"ASVamerikāņu futbols2.8
10.Losandželosas„Lakers”ASVbasketbols2.7

Vērtība norādīta miljardos eiro

Izmantotie resursi:
forbes.com

     [+] [-]

, 2016-07-14 15:20, pirms 8 gadiem
Klīvlenda nemaz nav tikusi😅 Tas gan arī visai saprotami

     [+] [-]

, 2016-07-14 16:00, pirms 8 gadiem
Tikai 2h pietrūka + kvalitāte. Citādi viss ok

     [+] [-]

, 2016-07-14 16:13, pirms 8 gadiem
Dalabi 19 rakstīja: Klīvlenda nemaz nav tikusi😅 Tas gan arī visai saprotami
Labi, ka Tev nav nemazākās sajēgas par to kā veido bagātāko komandu topu! Galveno kārt tā ir infrastruktūra apkārt komandai, tieši tāpēc tādi LAL tur atrodas!

     [+] [-]

, 2016-07-15 16:24, pirms 8 gadiem
blacker rakstīja: Labi, ka Tev nav nemazākās sajēgas par to kā veido bagātāko komandu topu! Galveno kārt tā ir infrastruktūra apkārt komandai, tieši tāpēc tādi LAL tur atrodas!
Man, savukārt, škiet, ka tev ir problēmas ar lasīšanu!Jo ja tu ļoti labi prastu uztvert lasīto materiālu, tu pamanītu, ka cilvēks diezgan skaidri beigaš puierakstīja - Tas gan arī visai saprotami! Tātad, ja vien tā nebija kāda slikti paslēpta ironija, viņš tieši norāda, ka saprotama Klīvlendas neatrašanās šajā sarakstā (no kā var secināt, ka viņš labi arī saprot, kā veidojas komandas vērtība)!

p.s. Mans tonis ir tik uzbrūkošs, jo tu, gribēdams tēlot baigo gudrinieku, agresīvi "uzbrauc"cilvēkam, pat nepakustinot savu pelēko šūniņu, lai saprastu ko vairāk...

     [+] [-]

, 2016-07-15 16:26, pirms 8 gadiem
Tas ari prātam neaptverami kāda nauda grozās ap amerikāņu futbolu! Lai arī viņiem, salīdzinot ar to pašu NBA, spēles ir krietni mazāk, bet viņi to visu ar uzviju kompensē ar lielajiem stadioniem un milzīgajiem TV retingiem! Man pašam pie sirds tas sporta veids neiet, bet tiem ,kas aiz tā visa stāv un to sport tā pacēluši - visu cieņu!

p.s. Nu ja neskaita faktu slēpšanu ap tiem smadzeņu satricinājumiem