Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Elvis(s) ir karalis – Latvija IIHF Spēka rangā pakāpjas uz piekto vietu

Rolands Eliņš

Elvis(s) ir karalis – Latvija IIHF Spēka rangā pakāpjas uz piekto vietu
Elvis Merzļikins līdzjutēju pūlī tiek sveikts kā rokzvaigzne
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Starptautiskā hokeja federācijas (IIHF) publicējusi šī pasaules čempionāta otro Spēka ranga izdevumu, kurā Latvija pakāpusies uz jau piekto vietu no 14. pozīcijas, kuru ieņēma pirms turnīra sākuma. Jāuzsver, ka Spēka rangs ir izklaidējošs materiāls un nav paredzēts precīzam komandu spēka salīdzinājumam.

Latvija pasaules čempionātu sākusi tik labi kā vēl nekad elites divīzijā – pieveiktas Dānijas un Slovākijas izlases, turklāt abos mačos kopā ielaisti tikai vieni vārti. Tas ļauj pirmo šodienas spēlēm ieņemt pirmo vietu A grupā, kamēr IIHF neoficiālajā Spēka rangā veikts milzīgs kāpums par deviņām pozīcijām uz augšu. Tik augsta vieta šajā rangā Latvijai ir rets, taču ne nebijis notikums - 2014. gadā Latvija uz brīdi bija arī ceturtajā un pat trešajā vietā.

Latvijas raksturojumā IIHF bijusi lakoniska, atzīstot, ka „Elvis is the King”, kas ir nepārprotama atsauce uz Elvja Merzļikina paveikto Latvijas vārtos, salīdzinot viņu ar rokenrola karali Elvisu Presliju. Jāpiemin, ka angļu valodā gan Merzļikina, gan Preslija vārdi rakstās vienādi – „Elvis”.

Spēka rangā Latvijai priekšā ir tikai Krievija, Kanāda, Zviedrija un Francija, kamēr Latvijas iepriekšējās pretinieces Slovākija un Dānija ir attiecīgi zemajās 13. un 15. vietā. Francija kopā ar Latviju dala lielākā kāpuma godu, jo franči ar Somijas sagraušanu pakāpušies no 13. uz ceturto vietu. IIHF šo panākumu atzīmējusi ar piezīmi par svētdien notikušajām Francijas prezidenta vēlēšanām: „Vēlēšanas? Kādas vēlēšanas? MĒS PIEVEICĀM SOMIJU!”

Bez politikas piesitiena neiztika arī ranga līderes Krievijas aprakstā: „Zviedru e-pasti? Itālijas e-pasti? Ņet, ņet...” Savukārt Dānijas aprakstā pieminēta Latvija: „Mēs būtu pieveikuši Latviju, ja vien mēs būtu „Ducks”.” Kā zināms, no tādas pašas situācijas, kā Dānija bija spēlē pret Latviju (0:3), NHL komanda Anaheimas „Ducks” spēlē pret „Oilers” pamanījās pēdējās minūtēs atspēlēties un papildlaikā uzvarēt.

IIHF Spēka ranga otrais izdevums


Izmantotie resursi:
Power Rankings 7 May - 2017 WM - International...

  +1 [+] [-]

, 2017-05-08 16:50, pirms 7 gadiem
Mala4i
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-05-08 17:29, pirms 7 gadiem
Pēc rītdienas spēles pret Itāļiem kāpsim vel augstāk spēka rangā! Par stipru Latviju !!!

  +1 [+] [-]

, 2017-05-08 18:22, pirms 7 gadiem
Vislabākais komentārs jau par Baltkrieviju

  +2 [+] [-]

, 2017-05-08 21:27, pirms 7 gadiem
Baltkrievija

  +1 [+] [-]

, 2017-05-08 22:46, pirms 7 gadiem
Vājš humors.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja