Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Dopinga lietošanā pieķerts pasaules labākais bridža spēlētājs

Dopinga lietošanā pieķerts pasaules labākais bridža spēlētājs
Bridžs. Foto: Jim West/ The Image Works/ Scanpix

Aizliegtās vielas parasti izmanto izturības vai spēka sporta veidos. Izrādās, ka arī kāršu spēlētāji lieto dopingu, lai uzlabotu sniegumu.

49 gadus vecais norvēģis Geirs Helgemo, kurš pārstāv Monako, tika pieķerts sintētiskā testosterona un klomifēna lietošanā. Klomifēnu parasti izmanto menstruāciju traucējumos, bet tas arī veicina muskuļu augšanu.

Norvēģijas bridža asociācijas ģenerālsekretārs intervijā norvēģu izdevumam sacīja, ka tā ir neierasta situācija bridža spēlētājiem un viņš jūt līdzi aizturētajam sportistam. “Tā ir viņa atbildība izvairīties no vielu lietošanas, kas ir iekļautas aizliegto vielu sarakstā, pat tad, ja tās neveicina snieguma paaugstināšanos bridžā. " Aizturētais sportists atturējās no komentāru sniegšanas.

Geirs Helgemo tika pieķerts dopinga lietošanā Pasaules bridža čempionātā, kas norisinājās pagājušā gadā ASV pilsētā Orlando. Čempionāts notiek reizi četros gados. Norvēģa diskvalifikācija beigsies 2019. gada novembrī.

Izmantotie resursi:
https://www.bloomberg.com/amp/news/...

Rakstu sagatavoja Sportacentrs.com Jauno žurnālistu akadēmijas dalībnieks

  +1 [+] [-]

, 2019-03-02 20:07, pirms 5 gadiem
Vai ir kāds sporta veids, kur nelieto?

  -2 [+] [-]

, 2019-03-02 20:36, pirms 5 gadiem
Hm, droši vien pirms turnīra pārāk kaislīgi padarbojās ar mēli draudzenes klēpī, no turienes arī tas klomifēns...

  +2 [+] [-]

, 2019-03-03 16:02, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Hm, droši vien pirms turnīra pārāk kaislīgi padarbojās ar mēli draudzenes klēpī, no turienes arī tas klomifēns...
Klomifēns tiek lietots kā anti-estrogēns pie anaboliskajiem steroīdiem, t.i., runājot prasti, tie bremzē testosterona (vīrišķo hormonu) pārvēršanos estrogēnā (sievišķajos hormonos).

Tā kā šis sportists ir pieķerts arī sintētiskā testosterona lietošanā, tad viss ir vairāk nekā skaidrs un nevajag arī izdomāt neticamos stāstiņus.