Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Cīmanis: "Mērķis bija medaļas, un tās arī ieguvām!"

Cīmanis: "Mērķis bija medaļas, un tās arī ieguvām!"
Pēteris Cīmanis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kamaniņu braucēju divnieks Andris un Juris Šici šodien sarūpēja Latvijai pirmās medaļas Soču olimpiskajās spēlēs, piekāpjoties vienīgi Pasaules kausa uzvarētājiem vāciešiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Arltam, kā arī divkārtējiem olimpiskajiem čempioniem Andreasam un Volfgangam Lingeriem.

Kamaniņu izlases galvenais treneris Pēteris Cīmanis, protams, neslēpa prieku par panākumu, tomēr sarunā ar Sportacentrs.com atklāja, ka tāds arī bija sportistu mērķis, uz ko visa komanda apzināti tiecās un arī sasniedza. Tādējādi treneris lika noprast, ka izcīnītā medaļa viņam nebija nekāds pārsteigums.

Otrajā braucienā cīņā par medaļām vairākas reizes rupji kļūdījās Šicu galvenie konkurenti austrieši Peters Pencs un Georgs Fišlers, atkrītot uz pašu pēdējo pozīciju. Cīmanis gan ir pārliecināts, ka arī gadījumā, ja Pencs/Fišlers braucienu veiktu bez kļūdām, Šici tik un tā tiktu pie medaļām.

Tāpat izlases galvenais treneris komentēja otra Latvijas pāra – Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa – startu, sakot, ka pirms sacensībām nedaudz bažījās par šī dueta startu. Tāpat kā sacensībās, arī treniņos Gudramovičs/Kalniņš pieļāva kļūdas tajā pašā trases vietā, tiesa, sacensību laikā šie misēkļi nebija tik rupji kā treniņos.

Cīmanis kopumā atzinīgi vērtēja otra mūsu dueta startu, norādot, ka, ja ne pieļautās kļūdas pēdējā trases nogrieznī, Gudramovičs/Kalniņš diezgan stabili būtu iekļuvuši labāko sešiniekā.


, 2014-02-12 20:19, pirms 10 gadiem
Ja nebūtu medaļa, tad cepuri nost?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-12 21:29, pirms 10 gadiem
Par kuriem vismazak runa,un kurus vismazak cel gaisa,tie atnes panakumus, jau otro reizi peckartas OS.
MALACI!
, 2014-02-12 21:44, pirms 10 gadiem
laimīgs gadījums.OK. hOĶĪ NEGADĪJUMS.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-12 23:51, pirms 10 gadiem
Kad medaļa kabatā, tad visi gudri runātāji! Tik paši Šici precīzi pateica, ka viņu Bronza ir Zelta vērtē, kas visu arī izsaka - maxsimums, ko varēja izspiest uz šo mirkli..!!!
, 2014-02-12 23:53, pirms 10 gadiem
sasperjods rakstīja: Vakar iededzu uz tēva kapa 5 svecītes, kura sapnis par OS PSRS sastāvā nebija piepildāms
Un re mūsu valstij medaļa
Dubults neplīst!!!
Aizej rīt un atkārto to pašu ,lūdzu! Ja nu tiešām atkal mums būs medaļas - ir vērts pārbaudīt!
, 2014-02-12 23:54, pirms 10 gadiem
Milzīgs prieks par brāļu medaļām, tomēr Cīmaņa kungs šobrīd lepojas ne ar saviem nopelniem.
Gan Vankūverā, gan Sočos nenovērtējams ir trenera Liepas ieguldījums! Ceru, ka to pratīs novērtēt ne tikai valsts (ar prēmijām).
, 2014-02-12 23:59, pirms 10 gadiem
dale rakstīja: ja ne pieļautās kļūdas pēdējā trases nogrieznī, Gudramovičs/Kalniņš diezgan stabili būtu iekļuvuši labāko sešiniekā.


Exactly
Tā tas būtu pirmajā braucienā, jā. Vēl būtu otrais...
, 2014-02-13 02:37, pirms 10 gadiem
petkins rakstīja: Tā tas būtu pirmajā braucienā, jā. Vēl būtu otrais...
Bija diezgan rupja kļūda arī otrajā, kas savas 2 desmitdaļas vismaz maksāja, tomēr laikā ziņā vairāk tika zaudēts pirmajā, jo tur tā kļūda bija "maktenāka". Tur Gudramovičam/Kalniņam bez tās kļūdas rezultāts varēja būt tuvu Šicu laikam.
Ralfs Freibergs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
203

Kvēps: "Freibergam ir pozitīvas dopinga analīzes"

Otrais Latvijas izlases hokejists, kurš pieķerts aizliegto vielu lietošanā, ir aizsargs Ralfs Freibergs, Latvijas Televīzijas "Sporta Studijai" apliecinājuši valstsvienības ārsts Jānis Kvēps un Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) galvenā ārste Līga Cīrule.
Vitālijs Pavlovs 
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
207

Ar dopingu, iespējams, grēkojis vēl viens Latvijas izlases hokejists

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers sarunā ar portālu Sportacentrs.com apstiprināja, ka šobrīd ir aizdomas par vēl viena Soču olimpisko spēļu Latvijas komandas pārstāvja pozitīvām dopinga analīzēm.
Latvijas delegācija noslēguma pasākumā
Foto:F64/Romāns Kokšarovs
59

Sočos noslēgusies Latvijai vissekmīgākā ziemas olimpiāde

Ar greznu noslēguma ceremoniju ir beigusies 2014. gada Soču ziemas olimpiāde, kurā Latvijas sportisti iepriecināja četrām olimpiskajām medaļām – divām sudraba medaļām un divām bronzas.